Greige muurverf: Het beste van 2 basiskleuren

Greige muurverf is een populaire kleur. Gebaseerd op de naam kun je waarschijnlijk wel ontdekken uit welke kleuren deze tint is opgebouwd: grijs en beige. Daarom staat deze kleur ook wel bekend als grijs beige muurverf. Greige verf is er in allerlei varianten. Doordat deze tint zo populair is, kun je greige ontdekken binnen de kleurcollecties van diverse aanbieders. Dat betekent ook dat je ruim de keuze hebt als je voor greige muurverf wilt kiezen.

In deze kleurenblog vertellen we je meer over muurverf met een greige kleur. We laten je zien welke varianten er van greige zijn en tot welke kleurenwaaiers deze greige kleuren behoren. Ook gaan we dieper in op de kleuren waarmee je greige kunt combineren, binnen welke vertrekken je deze kleur kunt toepassen en welke producten wij voor jou in een greige kleur kunnen mengen.

RAL kleur greige

Greige muurverf wordt veel verkocht op dit moment. Het zal je daarom niet verbazen dat er greige varianten te vinden zijn binnen meerdere kleurcollecties. Het meest bekende coderingssysteem op het gebied van kleuren voor verven en andere coatings is RAL. Binnen de RAL Classic collectie is er een RAL kleur genaamd greige. De kleurcode van greige is RAL 7006, alhoewel RAL7006 officieel bekend staat als beigegrijs. Er zijn diverse producten verkrijgbaar die je in 7006 van RAL kunt laten mengen, waaronder beige grijs muurverf. Naast de RAL Classic collectie kun je binnen het RAL Design kleurdek een variant van greige ontdekken. De kleurcode hiervan is RAL 060 70 05. Dit is een goed voorbeeld van een soft greige kleur.

Greige binnen andere kleurcollecties

De kleurcollecties van RAL zijn niet de enige collecties die een variant van greige bevatten. Greige is een populaire kleur en veel aanbieders haken hierop in. Zo zijn er vele varianten van Flexa greige verkrijgbaar. Dit is één van de meest populaire verfmerken van dit moment. Zij staan daarnaast bekend om hun vele indrukwekkende kleurcollecties. Zo kun je bij Flexa onder meer terecht voor tinten zoals:

Als je dus op zoek bent naar een specifieke greige tint en je houdt van wat variatie, dan is greige van Flexa iets voor jou. Via onze webshop kun je kleurstalen van deze greige varianten bestellen, wat je het beste beeld geeft van hoe deze tinten er op jouw muur uit zouden komen te zien.

Maar er zijn nog meer verfmerken die hun eigen variant van greige muurverf aanbieden. Zo is er bijvoorbeeld greige van Painting the Past. De kleurcode van deze variant van greige is P19. Greige P19 van Painting the Past is een variant waarbij de nadruk meer ligt op het grijs dan op het beige. Hierdoor heeft dit greige alternatief een compleet eigen uitstraling. Wil je weten hoe deze greige variant er op jouw muur uit komt te zien, dan kun je kiezen voor dit Painting the Past Samplepotje Krijtverf – P19 Greige. Overtuigd van de meerwaarde van deze kleur? Kies dan voor Painting the Past Matt Emulsion Muurverf 2.5 liter – P19 Greige, Painting the Past Eggshell 750 ml – P19 Greige of Painting the Past Krijtlak 750 ml – P19 Greige.

Binnen welke kleurenwaaiers kun je grijs beige verf ontdekken?

Hierboven hebben we je laten zien binnen welke kleurcollecties je greige varianten kunt ontdekken. Als je nog twijfelt of één van deze kleuren iets voor jou is, kun je het beste gebruikmaken van een kleurenwaaier om de tint van jouw verf te bepalen. Alhoewel je via online kleurenwaaiers kleuren kunt bekijken, kunnen de schermen van bijvoorbeeld je computer of je smartphone ervoor zorgen dat een tint niet natuurgetrouw wordt weergegeven. Als het scherm iets donkerder of lichter staat afgesteld, heeft dit meteen invloed op de kleur. Bij een fysieke kleurenwaaier heb je dit probleem niet. Zij geven de kleuren het meest natuurgetrouw weer. Zo weet je hoe een kleur er uit komt te zien op je muur.

Greige behoort onder meer tot de RAL Classic collectie. Ben je benieuwd hoe deze variant er op jouw muur uit komt te zien, dan bestel je een RAL kleurenwaaier. Bij ons heb je de keuze tussen de RAL K5 Kleurenwaaier en de RAL K7 Kleurenwaaier. Wil je Greige van Painting the Past in het echt zien, dan bestel je deze Painting the Past Kleurenkaart – Pastel Poetry. Naast de hierboven gelinkte losse kleurstalen kun je de greige varianten van Flexa ook bekijken via de Flexa Pure Kleurenwaaier. Dat maakt het gemakkelijker om deze greige tinten met elkaar te vergelijken. Tot slot zou je nog gebruik kunnen maken van de Sigma Colour Tester om te zien hoe een greige kleur tot zijn recht komt op de muur. Dit product kun je in diverse greige tinten laten mengen.

Greige muurverf combineren met andere kleuren

Greige is opgebouwd uit grijs en beige, wat van zichzelf twee neutrale kleuren zijn. Hierdoor is het niet verrassend dat greige muurverf gecombineerd kan worden met diverse andere tinten. Ten eerste is het mogelijk om greige te combineren met diverse varianten van elkaar. Zo gaan onder meer Delicate Greige en Subtle Greige van Flexa goed samen, maar je zou ook Mild Greige en Full Greige met elkaar kunnen combineren. Daarnaast kun je greige zowel met grijze als met beige tinten combineren.

Ook kun je greige uitstekend combineren met mosterd kleuren. Omdat greige neutraal is, kun je het prima combineren met een wat meer extraverte kleur. Greige zorgt ervoor dat de scherpe randjes van de opvallende kleur verzacht worden en dat de kleur wat meer geneutraliseerd wordt. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld lilageel of varianten van paars. Ideaal als je een opvallende accentwand wilt verven. Ook gaat greige muurverf goed samen met diverse pasteltinten. Hou je het liever wat rustiger en meer neutraal, dan vormen greige en wit een prima combinatie. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor RAL 9010 (zuiver wit).

Greige muurverf voor verschillende ruimtes

Greige heeft een rustige en neutrale uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je greige muurverf binnen alle vertrekken van je woning kunt toepassen. Wil je een rustige woonkamer creëren waarin je optimaal kunt ontspannen? Dan pas je greige op de muur toe. Van plan om een slaapkamer te doen ontstaan waar je een perfecte nachtrust kunt behalen? Ook dan is greige op de wand een aanrader. Wil je een rustige binnenkomst voor je gasten creëren? Wederom is greige muurverf een uitstekende keuze. Daarnaast zou je greige nog kunnen toepassen in de keuken, in de werkkamer en in de badkamer. Genoeg opties, kortom.

Welke producten kun je van een greige kleur voorzien?

Verfwinkel.nl biedt je de mogelijkheid om diverse muurverf producten van een greige kleur te voorzien. Hierbij heb je de keuze uit verschillende varianten van greige. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige kleurenpasta’s zorgen wij ervoor dat jouw verfproduct naar keuze optimaal in deze kleur gemengd wordt. Ook greige komt bij Verfwinkel.nl uitstekend uit de verf!

Omdat greige op dit moment helemaal in is, zijn er vele muurverf producten die je van deze tint kunt voorzien. Wil je een greige muurverf van Sikkens op je muur toepassen, dan is deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF muurverf een optie. Deze muurverf kun je in diverse greige tinten laten mengen, waaronder RAL 7006 en de greige tinten van Flexa. Zo zijn er nog veel meer muurverf producten die je via onze webwinkel in jouw gewenste greige tint kan laten mengen. Voorbeelden hiervan zijn deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf, deze Sigma Perfect Matt – Muurverf, deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat, deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat, deze Histor Perfect Finish Muurverf – Mat, deze Wijzonol Muurverf voor Buiten en deze Histor One Krijtverf. Je hebt nog veel meer opties als je jouw verf laat mengen bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  204 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  234 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Painting the Past Eggshell 750 ml - P19 Greige
  Painting the Past Eggshell 750 ml - P19 Greige
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  45 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: