Gevel schilderen: wat kun je verwachten?

Een gevel schilderen is de beste manier om het visitekaartje van je huis van een nieuwe look te voorzien. De gevel is immers het eerste wat bezoekers te zien krijgen. Een goede eerste indruk is altijd mooi meegenomen. Toch kan een buitengevel schilderen best een behoorlijke klus zijn, zeker als je deze verfklus zelf wilt uitvoeren. Vaak wordt aangeraden om een gevel te laten verven door een ervaren vakman. We zullen niet ontkennen dat dit een mooi resultaat kan opleveren, maar een gevel schilderen kun je ook zelf uitvoeren. In deze blog vertellen we je hier meer over. Zo laten we je onder meer zien hoe je deze klus het beste kunt aanpakken. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor gevelverf, zoals de Sigma Facade Topcoat Matt, Sigma Facade Topcoat Self-Clean Matt of de Sikkens Alphatex IQ - Muurverf, en andere benodigdheden.

Buitengevel schilderen: de prijs van een professional

Het schilderen van een buitengevel is een flinke klus. Bovendien zijn er nogal een aantal voorbereidingen die uitgevoerd moeten worden. Als je niet zo’n doe-het-zelver bent of jezelf de tijd liever bespaart, kun je er ook voor kiezen om een professionele schilder in te schakelen. Deze vakmensen leveren altijd een mooi resultaat op. Het is aan te raden om niet op zoek te gaan naar de goedkoopste schilder. Je wilt een zo goed mogelijk resultaat, want het gaat om de buitenzijde van je woning. 

De voorbereidingen op een gevel schilderen

Een gevel moet klaargemaakt worden voordat je dit oppervlak kunt gaan schilderen. Voorafgaand aan de meeste verfklussen zul je de ondergrond schoon moeten maken. Dit geldt ook voor een gevel. Immers kun je hier oneffenheden zoals mos en algen op aantreffen. Een goed reinigingsmiddel kan je hierbij helpen, waarna je met behulp van een hogedrukspuit de boel nogmaals grondig schoonmaakt. Laat de gevel drogen, waarna je met een zachte borstel alle resten en stof verwijdert.

Controleer de staat van de gevel. Check bijvoorbeeld of er beschadigingen zijn die gerepareerd moeten worden. Bekijk tevens de staat van de voegen. Het kan zijn dat de voegen gerepareerd moeten worden. Krab ze ten eerste uit, waarna je voegmortel of snelcement gebruikt om deze voegen te repareren. Als je dit gedaan hebt, kun je de omgeving van de gevel gaan afdekken. Dek alles af waar je geen verf op wilt krijgen. Mochten de bakstenen van je woning onbehandeld zijn, dan is het nodig om eerst een voorstrijkmiddel voor je gevel toe te passen. Zo wordt de zuiging van de ondergrond verminderd en kan de verf zich beter hechten. Daarnaast worden kleur- en glansverschillen voorkomen.

Hoe kun je het beste je gevel schilderen?

Voor het schilderen van de grote oppervlakken van een gevel kun je het beste een vachtroller gebruiken. Toch beginnen we met een kleine kwast om de randen en lastige hoeken als eerste te verven. Verdeel de gevel in denkbeeldige blokken van ongeveer een vierkante meter die elkaar overlappen. Werk eerst van links naar rechts, en daarna van boven naar beneden. Voor een mooi effect kun je de onderste rand een donkerdere kleur geven. Hoe je jouw gevel ook wilt schilderen, één ding weet je zeker: je koopt wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl voor de beste prijzen van dit moment.

 1. Sigma Facade Topcoat Satin
  Sigma Facade Topcoat Satin
  5 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Facade Prim Syn - Wit
  Sigma Facade Prim Syn - Wit
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Wijzoplex Gevelcoat
  Wijzonol Wijzoplex Gevelcoat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  44 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: