Geometrische vormen op de muur: Wat is het effect?

Geometrische vormen op de muur schilderen is een goede manier om eens wat anders te doen dan een standaard geverfde muur. Veel mensen kiezen ervoor om de gehele muur dezelfde kleur te geven. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar als doe-het-zelver hoef je jezelf niet te limiteren. Meerdere kleuren en vormen op dezelfde muur schilderen is prima te doen, ook als je geen ervaren schilder bent. Eén van die extra opties is geometrische vormen op de muur verven. In deze blog vertellen we je meer over een geometrische muur verven, waarom dit leuk is en wat hierbij je opties zijn. Wil je geometrische vlakken schilderen? Lees dan deze blog over hoe je het verven van vlakken op een muur aanpakt.

Waarom ga je geometrisch een muur verven?

Houd je ervan om dingen anders aan te pakken, dan zijn geometrische vormen op de muur een leuk idee. Maar geometrische vormen op de muur pas je niet alleen toe omdat je iets anders wilt. Je kunt een mooi effect teweegbrengen door een muur geometrisch te verven. Het zorgt ervoor dat een muur niet meer één ‘saai’ geheel is, maar dat er een scheiding tussen gedeeltes ontstaat. Hierdoor kun je als het ware eilandjes doen ontstaan. Dit ziet er mooi uit. Bovendien kunnen geometrische vormen op de muur het effect van je gehele interieur versterken. Daarom is dit zo’n interessante optie.

Muur verven geometrisch: wat zijn je opties?

Je hebt ruim de keuze als je een geometrisch patroon op de muur wilt aanbrengen. Een populaire optie is een rechthoek op de muur schilderen. Met deze vorm kun je een mooi detail binnen je interieur creëren. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je televisie of plankjes mee te accentueren. Sowieso worden geometrische lijnen vaak ingezet om bepaalde objecten of het meubilair mee te benadrukken. Nog een goed voorbeeld hiervan is een vierkant schilderen op de muur. Met meerdere vierkanten kun je bijvoorbeeld de aandacht vestigen op meerdere vlakken, of een specifieke vaas uitlichten. Afhankelijk van jouw interieur zijn de mogelijkheden eindeloos.

Maar er zijn nog meer geometrische vormen op de muur mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een driehoek op de muur schilderen? De driehoek is een net wat scherpere vorm in vergelijking met een rechthoek of een vierkant. Hierdoor valt deze geometrische vorm meer op. Perfect als je iets extra wilt benadrukken of als een driehoek beter past bij het object dat je wilt uitlichten. Een andere optie is een cirkel op de muur verven. Deze geometrische vorm valt dan weer extra op door zijn zachte afronding. Lees onze blog over twee kleuren op de muur om meer te lezen over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Geometrische vormen op de muur met onze verfproducten

Geometrische vormen op de muur kun je toepassen binnen allerlei ruimtes. Je kunt plankjes en ander meubilair benadrukken in de woonkamer, maar je kunt ook een lamp of kastje op de slaapkamer uitlichten met behulp van geometrische vormen op de muur. Er zijn erg veel mogelijkheden. Dat is precies wat een geometrische muur verven zo’n gave optie maakt voor verschillende vertrekken binnen je woning. Wat je ook nodig hebt voor deze verfklus, van muurverf tot schildersbenodigdheden, je bestelt het allemaal voor een scherpe prijs bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  204 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  197 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: