Gelders Blauw: Een authentieke kleur

Gelders Blauw is een klassieke Nederlandse kleur die voor allerlei verfklussen gebruikt kan worden. Je kunt bijvoorbeeld Gelders Blauw muurverf toepassen op je muren of Gelders Blauw gebruiken voor materialen zoals hout en kunststof. In de praktijk zien we vaak dat Gelders Blauw gebruikt wordt voor buitenschilderwerk. Het mooie aan Geldersblauw is dat er meerdere varianten van deze kleur verkrijgbaar zijn. Zo kun je de kleur precies aanpassen op jouw visie. Geen wonder dat donkerblauwe verf in deze kleur zo populair is. In deze kleurenblog vertellen we je meer over de kleur Gelders Blauw, de varianten, de kleurcodes en de kleurenwaaiers waarin deze tint te vinden is. Ook gaan we dieper in op de kleurcombinaties die je kunt maken, waar je deze tint kunt toepassen en welke producten je in deze kleur kunt laten mengen door onze verfspecialisten. De mogelijkheden zijn enorm als je kiest voor Gelders Blauw bij Verfwinkel.nl.

Kleurcode Gelders Blauw

De twee bekendste varianten van Gelders Blauw zijn Flexa Gelders Blauw en Sikkens Gelders Blauw. Deze twee merken leveren niet alleen verfproducten van een hoog niveau af, maar ook verschillende oogstrelende kleuren. Gelders Blauw van Sikkens kun je snel vinden met behulp van de kleurcode U4.15.10. Daarnaast kun je jouw verf in Gelders Blauw van Flexa laten mengen bij Verfwinkel.nl. De Gelders Blauw kleurcode van Flexa is 1710. Geldersblauw van Flexa is ook te vinden met de kleurcode FE 401. Handig als je Flexa Gelders Blauw als muurverf kleur wilt toepassen.

Je kunt dus kiezen voor Flexa of Sikkens Blauw, maar is er ook een Gelders Blauw RAL kleurcode? Het antwoord hierop is nee. Gelders Blauw maakt geen onderdeel uit van de RAL Classic collectie. Wel is er binnen deze kleurencollectie een blauw RAL alternatief te vinden. Het meest lijkt Gelders Blauw op RAL 5003, ook wel bekend als saffierblauw. Net als Gelders Blauw is deze antiek blauw uit de RAL Classic collectie donker, diep en intens.

Gelders Blauw kleurenwaaier

Gelders Blauw van Flexa maakt onderdeel uit van de Flexa Strak in de Lak kleurencollectie. Hoewel je deze tint online kunt bekijken, raden we altijd aan om gebruik te maken van een kleurenwaaier, kleurentester of kleurenstaal. Deze hulpmiddelen geven een tint het meest natuurgetrouw weer. Zo kun je de beste inschatting maken van het eindresultaat en of dit de beste kleur is voor jouw verfklus. Gelders Blauw van Sikkens maakt onderdeel uit van de Authentieke Kleuren collectie. Deze tint is dan ook terug te vinden in deze Sikkens Kleurenkaart: Authentieke Kleuren.

Gelders Blauw combineren

Gelders Blauw maakt onderdeel uit van de authentieke boerderijkleuren van Nederland. Naast deze kleur behoren mergelwit, bentheimergeel, zandsteengeel, oker geel, Drents bruin, Engels Rood, Zweeds rood, rijtuigengroen, standgroen, monumentengroen en grachtengroen tot deze verzameling. Met al deze kleuren kun je Gelders Blauw uitstekend combineren. Deze diepe, donkere kleur gaat daarnaast goed samen met allerlei varianten van wit. Omdat Gelders Blauw neutraal is qua uitstraling, zijn er vele kleurcombinaties te bedenken. Hierbij kun je denken aan Gelders Blauw met geel, roze en pasteltinten. Daarnaast kun je met andere soorten blauw een ton sur ton combinatie maken.

Waar kun je Gelders Blauw verven?

Gelders Blauw is een intense kleur met een eigen persoonlijkheid. Het heeft een neutrale uitstraling, waardoor het op veel plekken toegepast kan worden. Dankzij de warmte van deze kleur vinden we Gelders Blauw voor de woonkamer een goede optie. Zo kun je dit vertrek knusser maken. Hetzelfde geldt voor Gelders Blauw in de slaapkamer. Je zult merken dat deze kleur een positief effect heeft op je nachtrust. Bestel jouw Gelders Blauwe muurverf bij ons.

Deze kleur is geschikt voor muren, maar ook op andere ondergronden kun je Gelders Blauw toepassen. Een populaire optie is Gelders Blauw voor de voordeur. Je voordeur is de entree van je woning. Je wilt een goede indruk maken op bezoekers. Met deze kleur zal dat zeker lukken. Sowieso is Gelders Blauw een goede optie voor deuren en kozijnen. Naast hout kun je ook metaal en kunststof van deze kleur voorzien. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos. Weet jij al welke producten je in deze kleur wilt laten mengen door onze verfspecialisten?

Welke producten kun je Gelders Blauw als kleur geven?

Hierboven benoemden we al dat zowel muurverven als lakken van deze kleur voorzien kunnen worden via onze webwinkel. Voor Sikkens Gelders Blauw is het niet meer dan logisch dat je ook kiest voor een Sikkens muurverf. Populaire opties zijn deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sikkens Alpha Rezisto – Easy Clean Muurverf en deze Sikkens Alphatex SF Mat – Muurverf. Maar ook Flexa Gelders Blauw kun je als muurverf kleur inzetten, ook al is het van origine een kleur uit de Strak in de Lak collectie. Flexa muurverven die je in deze tint kunt laten mengen zijn onder meer deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat, deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat.

Daarnaast kun je diverse soorten lakken in deze kleur laten mengen door ons. Passende producten voor Gelders Blauw van Sikkens zijn onder meer deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin, deze Sikkens Rubbol XD High Gloss en deze Sikkens Rubbol SB. Sikkens lakken zijn in allerlei varianten en glansgraden verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor Flexa lakken. Je kunt onder meer kiezen voor deze Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans, deze Flexa Creations Lak Extra Mat en deze Flexa Pure Lak Mat. Zo zijn er nog veel meer producten van verschillende merken die je bij Verfwinkel.nl in het Gelders Blauw kunt laten mengen. Ontdek de mogelijkheden zelf en verken ons aanbod.

 1. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  193 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  298 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  801 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: