Gebeitst hout opnieuw beitsen: hoe vaak moet dat?

Van tijd tot tijd zul je gebeitst hout opnieuw moeten beitsen. Hoe vaak het beitsen uitgevoerd moet worden, zal afhangen van het soort beits dat je gebruikt hebt en de kwaliteit van de ondergrond. Gebeitst hout opnieuw beitsen is prima mogelijk. Overdaad schaadt, maar het kan ook schadelijk zijn voor de houten ondergrond om niet vaak genoeg onderhoud uit te voeren. In deze blog gaan we bekijken wanneer beitsen nodig is en hoe vaak je dit moet doen. Ook vertellen we je meer over specifieke situaties zoals het beitsen van een schutting, het beitsen van een tuinhuis en het beitsen van geïmpregneerd hout.

Wanneer is beitsen buiten nodig?

Beitsen voer je uit om een houten ondergrond van extra bescherming te voorzien. Buiten krijgt hout met allerlei omstandigheden te maken. Hierbij kun je denken aan neerslag, harde wind, de felle zon, wisselende temperaturen en verschillende soorten vuil. Goede bescherming is daarom van essentieel belang. Een beits biedt je uitstekende bescherming tegen deze omstandigheden. Wel is het van belang om onderhoud uit te voeren. Het type beits dat je hebt toegepast bepaalt in grote mate hoe vaak je onderhoud moet uitvoeren.

Transparante beits moet vaker onderhouden worden. Dit type beits pas je toe als je de houtstructuur zichtbaar wilt houden. Goede voorbeelden van transparante beitsen voor buiten zijn deze Wijzonol Transparant Tuinbeits en deze Rambo Pantserbeits Vlonder & Terras Mat – Transparant. Maar hoe vaak moet je transparant gebeitst hout opnieuw beitsen? Transparante beitsen hebben ieder jaar een reinigings- en controlebeurt nodig inclusief het bijwerken van beschadigingen. Om de twee tot drie jaar moet het gebeitst hout opnieuw gebeitst worden.

Dekkende beits hoeft minder vaak onderhouden te worden, maar alsnog is het wel van belang dat dit goed uitgevoerd wordt. Natuurlijk zijn er ook dekkende producten te vinden binnen ons assortiment, zoals deze Wijzonol Dekkend Tuinbeits en deze Rambo Pantserbeits Tuin & Steigerhout Zijdeglans – Dekkend. Na twee jaar doe je een reinigings- en controlebeurt inclusief het bijwerken van beschadigingen. Dekkend gebeitst hout opnieuw beitsen doe je om de vier tot vijf jaar.

Hoe vaak de schutting beitsen?

Voor het beitsen van een schutting gelden de hierboven beschreven vuistregels. Kies je voor een transparante beits zoals deze Cetabever Schuur & Tuinhuis Beits Natuurlijk Effect, dan zul je jaarlijks reinigings- en controlebeurten uit moeten voeren en zul je om de twee tot drie jaar het gebeitst hout opnieuw moeten beitsen. Bij een dekkende beits is dit respectievelijk om de twee jaar en om de vier tot vijf jaar. Wanneer je tuinhuis beitsen en hoe vaak het tuinhuis beitsen? Hiervoor gelden dezelfde regels.

Wanneer geïmpregneerd hout beitsen?

Geïmpregneerd hout beschermt van nature tegen de omstandigheden buiten. Toch is het helemaal geen verkeerd idee om dit hout van extra bescherming te voorzien door middel van een beits. Dit helpt vooral tegen vergrijzing en voorziet het hout van een nog betere mate van bescherming. Het gemiddelde onderhoudsinterval voor geïmpregneerd en gebeitst hout is drie tot vier jaar.

Gebeitst hout opnieuw beitsen met onze producten

Als je voor de eerste keer hout gaat beitsen, kun je bij ons terecht voor passende producten. Ook voor onderhoud en het opnieuw beitsen van een houten ondergrond vind je binnen ons uitgebreide assortiment de producten die je nodig hebt om deze klus te klaren. Bij ons profiteer je van de laagste prijzen en aantrekkelijke klantvoorwaarden. Twijfel dus niet langer en shop vandaag nog bij Verfwinkel.nl.

  1. Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
    Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
    4.9 out of five star rating on Trustpilot
    31 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: