Ga voor goud met gouden muurverf

Staat gouden muurverf bij jou op nummer één? Muurverf in het goud is één van de mogelijkheden waar je voor kunt kiezen als je jouw verf laat mengen bij Verfwinkel.nl. Door het gebruik van kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit zal de gouden verf er fantastisch uit komen te zien. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over goudverf. We laten je onder meer zien welke tinten goud voor verf je kunt kiezen, met welke kleuren je goud muurverf kunt combineren en welke goudkleurige muurverf producten op dit moment beschikbaar zijn binnen ons ruime assortiment.

Verf goud RAL en andere varianten

Binnen de RAL Classic collectie is er geen RAL kleur die exact goud is. Wel zijn er varianten van goud te vinden binnen deze kleurcollectie. Ten eerste is er RAL 1004, ook wel bekend als goudgeel. Goudgeel muurverf kun je toepassen binnen meerdere vertrekken binnen je woning. Er zijn verschillende producten die je in deze laatste kleur kunt laten mengen, waaronder Sigma Perfect Matt – Muurverf.

Naast dit klassieke coderingssysteem zijn er ook diverse verfmerken die goud aanbieden als verfkleur. Zo heeft Flexa gouden muurverf. Binnen de Flexa Strak op de Muur kleurcollectie ontdek je de tint Mat Goud, met kleurcode 1098. Dit is een schitterende Flexa goud voor je muurverf. Daarnaast kun je bij dit merk terecht voor muurverf in goud metallic. Het beste voorbeeld hiervan is deze Flexa Creations Metallic Muurverf Goud. Deze Flexa goud metallic verf ziet er oogverblindend mooi uit. Naast Flexa heeft ook Painting the Past zijn eigen goudverf voor de muur. Ontdek zelf hoe het eindresultaat er uit komt te zien met dit Painting the Past Samplepotje Krijtverf – Goud. In de Histor Voice of Colour Kleurenwaaier zijn de goudtinten Burning Gold, Fall Gold, Gothic Gold, Yukon Gold, Molten Gold of Positive Gold te vinden.

Waar moet je op letten bij goudkleurige verf?

Een gouden muur in de woonkamer of een ander vertrek binnen je woning is een lust voor het oog. Tegelijkertijd is het wel zo dat gouden muurverf, specifiek goud metallic muurverf, lastiger is om aan te brengen in vergelijking met andere kleuren. Als je een muur goud gaat verven met een roller of kwast, is er een grotere kans op de vorming van banen of strepen. Gelukkig is er een manier om dit te beperken. Dit doe je door altijd in dezelfde richting op en af te strijken. Je kunt er ook voor kiezen om de gouden verf op de muur te spuiten. Hierbij is de kans op strepen of banen nog kleiner. Controleer hierbij wel vooraf of de mat gouden verf geschikt is voor een verfspuit. Bij gouden muurverf heb je de optie om bewust een motief aan te brengen.

Verf met goudkleur combineren met andere kleuren

Zowel gouden verf als metallic goud verf kun je prima combineren met andere tinten. Goud is een opvallende kleur die een bepaalde luxe uitstraalt. Daarom gaat deze kleur goed samen met neutrale tinten. Een goed voorbeeld hiervan is goud met zwart. Hierdoor voelt een ruimte extra luxe en chique aan. Het voegt een bepaalde mate van glamour toe. Goud vormt daarnaast een mooie combinatie met groen. Door deze combinatie benadrukken beide tinten de warme elementen van elkaar. Zowel donker als licht groene kleuren passen bij metallic goud muurverf.

Waar kun je gouden muurverf toepassen?

Voor een ultieme luxe uitstraling kies je voor een goudkleurige muur. Goud is een kleur die je binnen meerdere vertrekken binnen je woning aan kunt brengen. Zo kun je wat glamour toevoegen aan je woonkamer door hier gouden muurverf toe te passen. Het is een gedurfde kleur die indruk maakt. Daarnaast kun je muurverf in het goud toepassen in de slaapkamer. Zo word je omgeven door weelde. Een andere optie zijn gouden wanden in de hal. Zo creëer je voor bezoekers een binnenkomst die ze niet snel zullen vergeten. Naast vertrekken binnen is er ook goudverf voor buiten te vinden in ons ruime online aanbod.

Goud verf op de muur: welke producten kies jij?

Er zijn meerdere muurverf producten die je in het goud kunt laten mengen. Hierboven benoemden we al deze Flexa Creations Metallic Muurverf Goud. Dit is een goede optie, maar er zijn veel meer alternatieven verkrijgbaar via onze webshop. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sigma Perfect Matt – Muurverf. Deze muurverf kun je in allerlei tinten laten mengen door ons, waaronder de trendkleur goud. Daarnaast zijn er nog diverse lakken die in het goud verkrijgbaar zijn.

 1. Flexa Creations Muurverf Metallic
  Flexa Creations Muurverf Metallic
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Muurverf - Metallic
  Histor My color Muurverf - Metallic
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  Sikkens Alpha Metallic - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: