Een regenpijp schilderen: is dit mogelijk?

Een regenpijp schilderen is de beste manier om dit onderdeel van je huis de kleur te geven die je voor ogen hebt. Het is goed mogelijk dat de regenpijp op dit moment een kleur heeft die totaal niet past bij de rest van je woning. Het is begrijpelijk dat dit je een doorn in het oog is. Gelukkig kun je dit oplossen door een regenpijp te verven. Zo kun je bijvoorbeeld de regenpijp zwart maken. Om een regenpijp te schilderen zul je niet alleen een passende verf moeten vinden, maar ook een goede grondverf. Immers krijg je buiten te maken met verschillende omstandigheden. Hier moet je verf wel tegen bestand zijn. Hieronder vertellen we je meer over hoe je jouw regenpijp het beste kunt verven.

Wat maakt een regenpijp schilderen lastig?

Het schilderen van een regenpijp wordt door een aantal factoren lastiger gemaakt. Het schilderen zelf is niet moeilijk. Wel kan de positie van de regenpijp voor problemen zorgen. Het is mogelijk dat je hiervoor de hoogte in moet. Voor mensen met hoogtevrees is dit geen geschikte verfklus. Zolang je over een goede ladder beschikt, is dit geen probleem. Ook is de achterkant ietwat moeilijk om te bereiken. Met een goede kwast kun je gelukkig overal komen. Tevens is het belangrijk dat je de juiste verf uitkiest. Deze verf moet bestand zijn tegen de weersomstandigheden waar je buiten mee te maken krijgt. Ook een goede primer is een must voor de goede hechting met de ondergrond.

Regenpijp schilderen: wat is de beste verf?

Een regenpijp kun je niet zomaar met iedere verf schilderen. Ten eerste is het altijd aan te raden om een goede grondverf te kopen. Kwalitatief goede primers zijn ruim vertegenwoordigd binnen ons aanbod. Een grondverf zorgt ervoor dat de toplaag beter kan hechten. Dit levert een algeheel mooier en strakker resultaat op. Ook bij het uitkiezen van de verf zul je een aantal eigenschappen in het oog moeten houden. Ten eerste moet de verf geschikt voor buiten zijn. Hier bedoelen we niet alleen mee dat de verf bestand is tegen regen, maar ook extreme temperatuurschommelingen en de UV stralen van de zon.  Tevens is een eenvoudig te verwerken verf een aanrader. Let tot slot ook op het materiaal waarvan je regenpijp gemaakt is. PVC verven of metaal is een groot verschil. Hou hier rekening mee als je jouw aankopen bij Verfwinkel.nl doet.

De voorbereidingen op een regenpijp schilderen

Iedere verfklus vergt voorbereidingen. Dit zijn misschien niet de leukste taakjes om uit te voeren, maar deze voorbereidingen zijn wel essentieel voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat. Ten eerste is het aan te raden om een droge dag met een aangename temperatuur uit te kiezen om je regenpijp te gaan schilderen. De temperatuur mag niet te warm zijn maar ook niet te koud. Bij verfklusjes zul je een ondergrond altijd moeten schoonmaken en ontvetten. Voor een regenpijp geldt hetzelfde. Voer reparaties uit indien het nodig is. Zowel metalen als kunststof regenpijpen kun je het beste even opschuren voordat je ze gaat verven. Dit maakt het oppervlak wat ruwer, waardoor de verf zich beter kan hechten. Na het schuren maak je alles nogmaals grondig schoon. Vergeet niet om oppervlakken af te dekken waar je geen verf op wilt krijgen.

Regenpijp schilderen: het belang van een goede grondverf

Als eerste dien je een grondverf aan te brengen op de regenpijp. Een primer van een hoge kwaliteit verbetert de hechtende werking van de verf. Dit levert een mooie dekkende laag op. Controleer vooraf van welk materiaal je regenpijp gemaakt is. Ga je een PVC buis verven of een kunststof regenpijp schilderen, dan kun je het beste kiezen voor een grondverf voor kunststof. Ga je een metalen regenpijp of een zinken regenpijp schilderen, dan kun je beter kiezen voor een grondverf voor metaal. Een regenpijp kun je het beste schilderen met een kwast, aangezien het oppervlak te oneven is om goed met een roller te verven. Je kunt het beste van boven naar beneden werken.

De regenpijp optimaal schilderen

De grondverf moet je even de tijd geven om te kunnen drogen. Tussen de 16 en 24 uur is meestal een goede droogtijd. Het kan nodig zijn om de regenpijp nogmaals licht op te schuren, zodat de toplaag beter kan hechten. Hierna breng je de eerste laag aan. Deze eerste laag laat je wederom 16 tot 24 uur drogen, waarna de tweede laag aangebracht kan worden. Dankzij de tweede laag dekt de verf beter en is de regenpijp beter bestand tegen de weersomstandigheden buiten. Voor de klus adviseren we de Brantho Korrux 3-in-1 - Zijdeglans.

Bestel jouw regenpijp verf bij Verfwinkel.nl

Het mooie aan het aanbod van Verfwinkel.nl is dat we je kunnen helpen bij alle verfklussen. Ook als je een regenpijp moet schilderen, vind je bij ons de producten die je nodig hebt. Van kwalitatief goede verf tot aan kwasten, je koopt het allemaal bij ons voor de beste prijzen van dit moment. Neem gerust een kijkje binnen het grootste online assortiment van Nederland.

 1. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Grijs - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Grijs - Alkyd
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding
  Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  745 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  837 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: