Als de bestaande kitvoegen in je badkamer toe zijn aan vervanging, dan is het tijd om de badkamer te kitten. Je kunt hiervoor de hulp van een professional inschakelen, maar een badkamer kitten is een klus die je ook prima zelf kunt uitvoeren. Het kitten van een badkamer moet je wel op de juiste manier uitvoeren. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Volg je een correct stappenplan, dan kun je zonder problemen je badkamer afkitten. In deze blog laten we je zien hoe het afkitten van een badkamer in zijn werk gaat. Ook voor diverse soorten kitten kun je terecht bij Verfwinkel.nl.

Waarom is het goed afkitten van een badkamer belangrijk?

Een badkamer kitten is een relatief eenvoudige taak die zelfs door beginnende doe-het-zelvers prima uitgevoerd kan worden. Wel is het van belang dat je deze klus zorgvuldig en naar behoren uitvoert. Goede kitvoegen zorgen ervoor dat er geen vocht en vuil tussen het sanitair en de wanden van je badkamer kan raken. Dit kan niet alleen leiden tot vochtplekken, maar op den duur kan dit ook schimmel als gevolg hebben. Daarnaast is het goed kitten van een badkamer een uitstekende manier om lekkages te voorkomen. Daarom is het een slim idee om kitvoegen te vervangen wanneer ze aan slijtage onderhevig zijn. Zo voorkom je dergelijke problemen. Maar hoe kun je een badkamer kitten het beste aanpakken?

Van welke kit maak ik gebruik voor de badkamer?

Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl zijn meerdere soorten kit te vinden. Maar welke soort kun je het beste kiezen als je een badkamer gaat kitten? De beste optie is sanitairkit. Zoals de naam al aangeeft, is deze kit variant gemaakt voor het kitten van diverse soorten sanitair. Perfect voor de voegen rondom een bad, douche of wasbak. Niet alleen is deze variant van nature elastisch, ook heeft deze kitsoort een vochtwerende werking. Zo voorkom je schimmel. Let hierbij wel op dat je sanitairkit in de juiste kleur aanschaft, want je kunt deze kitsoort niet verven. Andere opties die je hebt zijn siliconenkit en voor de wanden kun je kiezen acrylaatkit. Deze laatste is wel overschilderbaar.

Hoe kun je het kitten van de badkamer het beste uitvoeren?

Het is van belang dat je begint met het verwijderen van de oude kitvoegen. Dit voer je grondig met behulp van van een scherp mes en een glasreiniger. Verwijder alle kitresten. Hiervoor kun je gebruik maken van de Bison Kitrestenverwijderaar. Maak vervolgens de tegels goed schoon en ontvet ze indien nodig. Eventueel kun je de randen afplakken met schilderstape voor een strakker resultaat. Nu kun je de kit aanbrengen met behulp van van een kitpistool. Plaats de kit gelijkmatig en in een rechte lijn. Strijk vervolgens de kit glad met een kithulpje of een kitlepel. Doe dit op een rustige wijze. Verwijder de schilderstape en strijk de kit eventueel nogmaals na.

Extra tips voor het kitten van de badkamer

Om er zeker van te zijn dat het eindresultaat er mag zijn, hebben we hier nog een aantal badkamer afkitten tips voor je. Ten eerste raden we je aan de oude kitvoegen zeer zorgvuldig te verwijderen. Let daarbij goed op dat je de ondergrond niet beschadigd. Er zijn ook producten op de markt waarmee je kit kunt verwijderen, maar hier kleeft een risico aan. Maak je niet goed genoeg schoon en zit dit product nog op de ondergrond, dan zal je nieuwe kitlaag niet goed kunnen hechten. Daarnaast moet je het spuitmondje van een kitkoker, die je in een kitpistool plaatst, altijd schuin afsnijden. Let hierbij op dat de breedte overeenkomt met de breedte van de voeg. Heb je nog vragen over de aanpak? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.