Deur verven: behaal een mooi resultaat

Een deur verven is geen lastige verfklus. Zelfs als onervaren doe-het-zelver kun je deze taak prima op je nemen. Wel zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden als je hiermee aan de slag gaat. In deze blog vertellen we je er alles over. Met behulp van onze tips kun je een mooi eindresultaat behalen. Of je nu je deuren zwart gaat verven of een andere kleur, binnen ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor het verven van deuren. Wij kunnen de verf in iedere kleur voor je mengen. Maar hoe pak je een deur verven aan?

Waarmee ga je een deur verven?

Om een deur te schilderen, kun je het beste gebruik maken van een lak. Lakverf is verf die speciaal gemaakt is om gebruikt te worden op houten ondergronden. Binnen het aanbod van Verfwinkel.nl zijn meerdere soorten lakverf te vinden, zowel voor binnen als voor buiten. Als je een deur binnen gaat verven, kun je het beste kiezen voor een lakverf voor binnen. Onze verf voor binnendeuren is van een hoge kwaliteit. Je bepaalt zelf de glansgraad, maar in de praktijk kiezen klanten vaak voor hoog- of zijdeglans. Lakverf voor binnen biedt een uitstekende dekking en is duurzaam. Je zult hier jaren plezier van hebben. Populaire houtverf varianten uit ons eigen assortiment zijn Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans, Wijzonol Aqua Zijdeglans, Flexa Strak in de Lak Zijdeglans, Sikkens Rubbol BL Satura, Sigma S2U Nova Satin, Sigma S2U Nova Semi-Gloss en Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin.

Voorbereidingen op een deur verven: enkele tips

Voor het verven van deuren is een optimale voorbereiding van belang. Ten eerste is het belangrijk om de juiste omstandigheden te creëren. Hiermee bedoelen we een goede ventilatie binnen de ruimte waar je gaat verven en een temperatuur van rond de 20 graden Celsius. Watergedragen verven hebben als eigenschap dat ze snel drogen. Zorg daarom voor een hoog werktempo. Bedek alle ondergronden rondom de deur waar je geen verf op wilt krijgen. Maak het jezelf gemakkelijker door de deur uit het beslag te schroeven. Voordat je een deur gaat verven, dien je de ondergrond grondig te ontvetten. Repareer beschadigingen, mochten ze aanwezig zijn. Is er nog een laag verf aanwezig op de deur, dan kun je deze laag het beste eraf schuren. Vergeet niet om het stof hierna te verwijderen van de deur.

Schilder de binnendeuren

Binnen ga je deuren verven met watergedragen verf. Dit type verf is vaak huidvetbestendig en vergeelt niet of nauwelijks. Je kunt een deur verven met roller en zonder strepen. Ten eerste breng je de grondverf aan. Druipers ga je tegen door eerst in verticale banen te werken, vervolgens horizontaal en hierna nogmaals verticaal. Nadat de grondverf de tijd heeft gehad om goed te drogen, kan de bovenste laag aangebracht worden. Deze verf breng je aan met een lakroller, zoals de Anza Lakset VILT - 5 delig, voor watergedragen verf. Voor moeilijk bereikbare plekken kun je een acrylkwast gebruiken. Breng minimaal twee lagen van de door jou gekozen lakverf aan.

Deuren schilderen? Bij ons koop je wat je nodig hebt

Je weet nu hoe je het verven van deuren het beste kunt aanpakken. Via onze webshop kun je de houtverf kopen die het beste bij jouw deuren past. Bij ons koop je de beste merken van dit moment voor scherpe prijzen. Sigma, Sikkens, Flexa, Histor en Wijzonol: wij hebben het allemaal. Dankzij onze snelle levering kun je vrijwel meteen aan de slag met jouw verfklus. Neem gerust een kijkje binnen ons online aanbod en ontdek onze lage prijzen.

 1. Pathé actie
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  705 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  285 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  35 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  138 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: