De beste manier om je plafond te witten

Je plafond witten is een formidabele manier om dit oppervlak er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Maar het liefst wil je natuurlijk je plafond witten zonder strepen. Vaak wordt gevraagd of wij voor het plafond witten nog wat tips hebben. Of is de vraag hoe vaak je een plafond moet witten. Het witten van een plafond is geen moeilijke verfklus, maar dat wil niet zeggen dat er niet hier en daar wat uitdagingen zijn. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over je plafond witten.

Plafond witten: welke roller gebruik je?

Welke roller je voor plafond witten het beste gebruikt? In deze blog geven we je een aantal handige tips voor je plafond witten. Ten eerste vertellen we je welke roller je het beste kunt gebruiken. Een plafond is niet altijd geheel egaal. Kies daarom bij plafond verven je roller zorgvuldig. Bovendien is het een groot oppervlak. In zulke gevallen kun je het beste kiezen voor een vachtroller. Zo weet je zeker dat alle plekjes van verf worden voorzien en bovendien bestrijk je zo in één keer een groot oppervlak. Voor hoekjes en moeilijk bereikbare plekken gebruik je een kwast.

De voorbereidingen op een plafond witten

Het is van groot belang dat je een ondergrond goed voorbereid op een verfklus. Dit geldt ook voor een plafond. Je kunt het beste een plafond reinigen voor het witten. Hiervoor heb je water, een reinigingsmiddel en een spons nodig. Hoe schoner het oppervlak is, hoe beter de verf zich hieraan kan hechten. Vergeet daarnaast niet om de ondergronden in de buurt af te plakken. Zo voorkom je dat hier verf op terecht kan komen. Tijdens het verven van je plafond is er een groter risico op spetters of verf die naar beneden druipt. Het afplakken van vloeren en andere oppervlakken is hierdoor nog meer van belang. Ga je ook meteen de muren van een nieuwe lik verf voorzien? Wit eerst het plafond voordat je de muren gaat schilderen. Zo worden spetters voorkomen.

Hoe kan ik mijn plafond wit verven?

Voor het witten van je plafond kun je gebruik maken van een muurverf. Geschikte kandidaten hiervoor zijn Flexa Powerdek, Sikkens Alphacryl Plafond - Muurverf, Wijzonol Muurverf Mat, Sigmapearl Clean Matt, Sikkens Alphacryl Pure Mat en Sigmatin DGL Matt. Roer de verf goed door voor je begint. Rol met behulp van je vachtroller eerst een paar banen in de lengte. Vervolgens rol je een paar banen verf in de breedte. Tot slot rol je alles één kant op. Dit zorgt voor een strak resultaat zonder strepen.

Hoe kan ik mijn plafond witten zonder spetters?

Tijdens het schilderen van je plafond kan je te maken krijgen met spetters. Wil je het plafond verven zonder spatten? Dit kun je grotendeels voorkomen door rustig te rollen en voldoende verf te gebruiken. Ben je bang voor strepen? Voeg dan Owatrol Floetrol toe aan je muurverf of kies voor een plafondverf. Ook het plafond sauzen in de lengte of breedte heeft effect op het resultaat. Door te overlappen en beide richtingen in te rollen en te eindigen met rolbewegingen in de lengterichting voorkom je dat er strepen zichtbaar zijn na het opdrogen van de verf.

Plafond witten? Koop jouw verf bij Verfwinkel.nl

Ga je jouw plafond witten? Welke verf is dan het meest geschikt? Alle benodigdheden voor deze klus koop je bij Verfwinkel.nl. Hier vind je allerlei soorten verf die geschikt zijn voor deze klus, zoals bijvoorbeeld Wijzonol Muurverf Extra Mat en Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. We kunnen je verf voor het plafond in elke kleur die je maar wil voor je mengen. Diverse tinten wit zijn een optie. Bij ons schaf je jouw benodigdheden, zoals de beste roller voor het plafond, tegen de laagste prijzen van dit moment aan. Dat maakt Verfwinkel.nl tot de nummer één online verfshop van dit moment. Neem gerust een kijkje binnen Verfwinkel.nl.

 1. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  55 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Owachem Owatrol Floetrol
  Owachem Owatrol Floetrol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  Histor MY color Muurverf - Extra Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: