Bitumenverf: wat is het en hoe gebruik je het?

Bitumenverf is een veel gebruikt product dat ingezet kan worden voor het verduurzamen van diverse soorten houten constructies. Goede voorbeelden hiervan zijn schuttingen, schuren of palen in de grond. Bitumenverf, ook wel bekend als teerverf, is de opvolger van koolteer. Vroeger was dit middel de norm, totdat ontdekt werd dat dit product kankerverwekkend is. Verf op bitumen basis beschikt over dezelfde eigenschappen zonder dat het schadelijk is voor de gezondheid. In deze blog vertellen we je meer over wat bitumenverf precies is en op welke manieren je het kunt gebruiken. Ook gaan we dieper in op de mogelijkheden die er zijn, bijvoorbeeld de kleur van bitumenverf. Is bitumenverf in het wit bijvoorbeeld mogelijk? We vertellen je er hieronder alles over.

Wat is bitumenverf?

Bitumen is een op aardolie gebaseerde vloeistof die qua substantie wat stroperig is. Je kunt bitumen als verf inzetten. Waar vroeger koolteer de norm was voor het verduurzamen van allerlei houten ondergronden, heeft bitumenverf deze rol overgenomen. Dit product is, in tegenstelling tot koolteer, niet kankerverwekkend. Bitumenverf is zwart qua kleur. Deze verfsoort gaat met meerdere voordelen gepaard. Zo is het product waterdicht en plastisch. Ook staat bitumenverf bekend om het grote hechtende vermogen. Daarom wordt het ingezet voor de verduurzaming van onder meer palen in de grond, schuttingen en schuren.

Je kunt ook met bitumen een dak schilderen. In dat geval pas je een dakcoating van bitumen toe. Dit is een uitstekende manier om een dak geheel waterdicht te maken. Op deze manier gaat een dak langer mee. Bovendien is een bitumen coating niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Wil je bitumen dakbedekking verven? Houdt er in dat geval rekening mee dat bitumen alleen geverfd kan worden met een product op dezelfde basis. Normale verf volstaat niet voor dat soort situaties.

Welke kleur heeft bitumenverf?

Bitumen heeft van zichzelf een bruine kleur. Na verwerking tot verf heeft dit product een zwarte kleur. Vandaar dat dit product ook wel bekend staat als zwarte teer. Geregeld wordt aan onze verfspecialisten gevraagd of je bitumen wit kunt verven, bijvoorbeeld een bitumen dak wit schilderen. Je kunt bitumen niet wit verven omdat bitumenverf alleen in het zwart verkrijgbaar is. Van plan om bitumenverf over te schilderen? In dat geval heb je een product op dezelfde basis nodig.

Zwarte teer producten uit ons assortiment

Bitumenverf wordt ook wel zwarte teer of teerverf genoemd. Binnen ons uitgebreide assortiment zijn meerdere producten van populaire merken te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Hermadix Impraline Zwarte Teer. Met dit product bied je bescherming aan onder meer houten schuren, loodsen en steigers. Dit is een goed alternatief voor carbolineum. Een andere optie is deze Cetabever Palen & Biezen – Zwarte Teer. Dit product is waterafstotend en kan over oude bitumenverf lagen worden toegepast. Nog een mogelijkheid is deze Verfijn Zwarte Teer.

Bitumenverf kopen bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl zit je goed voor alles wat je nodig hebt voor jouw verfklus. Zo ook als je met bitumenverf of zwarte teer aan de slag gaat. Deze veelzijdige producten zijn perfect als je uiteenlopende soorten houten oppervlakken wilt verduurzamen. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Neem gerust een kijkje binnen het aanbod van onze webshop en ontdek het zelf.

 1. Hermadix Impraline Zwarte Teer
  Hermadix Impraline Zwarte Teer
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer
  Cetabever Palen & Bielzen - Zwarte Teer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Verfijn Zwarte Teer
  Verfijn Zwarte Teer
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: