Badkamervloer verven: is dit mogelijk?

Overweeg je om de badkamervloer te verven? Het belangrijkste is dat je de juiste verf gebruikt. Het kan per soort badkamervloer verschillen welke verf je nodig hebt. Daarom is het belangrijk dat je ten eerste bekijkt wat voor type badkamervloer er aanwezig is. Hierop gebaseerd kies je de verf uit. Zo kun je bijvoorbeeld bij een betonnen vloer de badkamervloer verven en de betonlook behouden. Er zijn een hoop mogelijkheden als je jouw badkamervloer gaat verven. In deze blog vertellen we je er alles over.

Badkamervloer verven ervaringen: waar moet je op letten?

Hierboven vertelden we je al dat het soort verf dat je nodig hebt afhankelijk zal zijn van het type badkamervloer dat je hebt. Tevens is het belangrijk om te weten dat je niet overal kunt verven. Zo wordt het niet aangeraden om ook in de doucheruimte te verven. Vocht kan in ontstane beschadigingen van de verflaag trekken. Hierdoor zal de verf gaan onthechten. Bovendien kan het op den duur leiden tot de vorming van schimmel. Een andere keuze die je vooraf dient te maken is of je kiest voor een transparante of een dekkende verf. Bij een transparante verf blijft de originele uitstraling van de onderlaag behouden. Zo kun je bijvoorbeeld een vloer van beton voorzien van een transparante laag om zo de betonlook intact te houden. Verf die transparant is kan alsnog de vloer goed beschermen tegen vocht en dergelijke. Maar je kunt er ook voor kiezen om een kleur aan te brengen. In deze situatie kies je voor een dekkende verf.

Badkamervloer verven met betonverf

Is de badkamervloer van beton? Als je de betonlook van je badkamer vloer wilt behouden, kies je voor een transparante toplaag waarbij de ondergrond zijn originele kleur behoudt. Een 2-componenten coating voor minerale ondergronden die hiervoor geschikt is, is deze Trae-Lyx Mineral Finish 2K – Ultra Mat. Wil je juist de betonvloer van een dekkende laag voorzien, dan kies je voor een 2K epoxyverf. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sigmafloor Aqua 2K EP Satin.

Badkamertegels op de vloer verven

Het is mogelijk om de tegels van de badkamervloer te verven. Het is belangrijk dat je hierbij ten eerste een goede grondverf uitkiest, waarna je een lak op waterbasis gebruikt om de vloer mee af te werken. Een geschikte primer voor je badkamertegels, onder meer omdat deze grondverf hecht op alle ondergronden, is deze Zinsser Bulls Eye 123 Primer. Voor het aflakken kun je gebruik maken van deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin.

Kun je een granieten badkamervloer verven?

Graniet is een harde natuursteen die lastig is om te verven. Alhoewel het niet onmogelijk is, dien je hier wel de juiste producten voor te gebruiken. Op dit moment zijn deze producten nog niet verkrijgbaar via onze webshop. Je kunt ervoor kiezen om deze verfklus over te laten aan een professional.

Badkamervloer verven? Koop wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl

Ga je een badkamervloer verven, dan is het belangrijk dat je controleert wat voor badkamervloer je hebt. Vervolgens pas je hierop aan welke producten je aanschaft via onze online winkel. Neem gerust een kijkje binnen onze webshop en profiteer van onze scherpe prijzen.  

 1. Alabastine Tegelgrondverf
  Alabastine Tegelgrondverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. 3M Scotch-Brite Handpad - 10 stuks
  3M Scotch-Brite Handpad - 10 stuks
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: