Badkamervloer verven? Bekijk onze tips

Ben je aan het overwegen om je badkamervloer te verven? Het kan per woning verschillen wat voor soort badkamervloer je hebt. Zo kan het zijn dat je in dit vertrek een tegelvloer hebt, maar ook een vloer van zandcement of natuursteen behoort tot de mogelijkheden. Voor deze uiteenlopende vloeren zul je ook een passende verf nodig hebben. In dat geval ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Wij beschikken over het grootste online assortiment van Nederland. Ook als je jouw badkamervloer gaat verven, doe je jouw verfaankopen bij ons. Maar hoe kun je jouw badkamervloer het beste verven? Welke soort verf heb jij nodig voor je badkamer? We laten het je zien in deze blog.

Transparant of dekkende badkamervloerverf?

In het geval er een betonnen vloer aanwezig is in de badkamer, dien je gebruik te maken van betonverf. Dit geldt ook voor zandcement of anhydriet. De eerste keuze die je moet maken is of je kiest voor transparante verf of dekkende verf. Als je blij bent met de look van de badkamervloer en deze zoveel mogelijk in originele staat wilt behouden, kies je voor een transparante verfvariant. Een goed voorbeeld hiervan uit ons eigen assortiment is deze Sikkens Wapex PUR Clearcoat Mat 2K. Dergelijke transparante verfsoorten behouden de originele look van de vloer terwijl ze bescherming bieden tegen vocht. Een dekkende verf stelt je in staat om je betonvloer een mooie kleur te geven. In combinatie met een primer levert dit een oogstrelend resultaat op.

Tegelvloer verven in de badkamer

Voor het verven van een tegelvloer in de badkamer heb je een ander soort verf nodig in vergelijking met een betonvloer. Voor het schilderen van tegels heb je tegelverf nodig. Maak als eerste de vloer goed schoon en schuur eventueel de nog aanwezig verflaag of glazuurlaag weg. Maak het geheel vervolgens stofvrij. Je kunt ook de voegen extra schoonmaken met behulp van een voegenreiniger. Hierna breng je een primer aan. Binnen ons assortiment zijn meerdere primers te vinden die geschikt zijn voor deze klus. Goede voorbeelden hiervan zijn Avis Multi-Primer Wit (ook in andere kleuren verkrijgbaar) en Rust-Oleum Super Hechtprimer 3333 Licht Grijs. Je kunt ook kiezen voor een grondverf zoals deze Alabastine Tegelgrondverf Acryl. Nadat dit heeft kunnen drogen, breng je de tegelverf van jouw keuze aan op de vloer. Houd er rekening mee dat wanden en vloeren in de natte cel niet geschilderd kunnen worden. De zeepresten en de constante waterbelasting zijn in dit geval funest voor een goede hechting van de verf. 

Een granieten badkamervloer verven

Kun je graniet verven? Het is een vraag die ons geregeld gesteld wordt. Alhoewel het technisch mogelijk is om graniet van een laag verf te voorzien, raden wij dit over het algemeen af. Ten eerste ziet graniet er van zichzelf oogstrelend uit. Ten tweede is graniet een gladde ondergrond waar verf zich moeilijk aan kan hechten. Daarom kun je dit beter niet doen. Mocht je deze soort badkamervloer wel willen laten verven, dan is het slimmer om dit over te laten aan een professionele schilder.

Verf voor de badkamer koop je hier

Een badkamervloer verven is een flinke klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl vind je niet alleen de verf die je nodig hebt, maar ook alle benodigdheden die je tijdens deze klus kunt gebruiken. Ons online assortiment is niet alleen de grootste van Nederland, maar wij bieden je ook ongekend scherpe prijzen. Bekijk wat je nodig hebt voor deze klus binnen onze webwinkel.

 1. Sikkens Wapex PUR Clearcoat Mat - 2K
  Sikkens Wapex PUR Clearcoat Mat - 2K
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine Tegelgrondverf
  Alabastine Tegelgrondverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Alabastine Voegenreiniger met Sponsje
  Alabastine Voegenreiniger met Sponsje
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: