• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Polyurethaan Lak

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma S2U Nova Spray Satin
  Sigma S2U Nova Spray Satin
  4 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak
  Wijzonol LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  48 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. SKYLT Original 2K Lak
  SKYLT Original 2K Lak
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Avis Interieurlak PU Aqua Ultra-Mat - 1 Liter
  Avis Interieurlak PU Aqua Ultra-Mat - 1 Liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 5. Avis Interieurlak PU Aqua Mat
  Avis Interieurlak PU Aqua Mat
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Avis Interieurlak PU Aqua Zijdeglans
  Avis Interieurlak PU Aqua Zijdeglans
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 7. Glitsa Meubellak Eiglans
  Glitsa Meubellak Eiglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Polyurethaan Lak

Een polyurethaan lak is veelzijdig en in te zetten voor diverse verfklussen. Deze lak, op basis van polyurethaan, staat bekend om zijn slijtvastheid. Door de extra hardheid van de verf behaal je een bijzonder duurzaam resultaat. Een polyurethaan coating kan toegepast worden op verschillende houten ondergronden, bijvoorbeeld deuren of kozijnen. Maar ook een polyurethaan lak voor de vloer, metaal, staal of kunststof behoort tot de mogelijkheden. Je hebt de keuze uit diverse varianten bij Verfwinkel.nl. In deze blog vertellen we je meer over wat polyurethaan lak precies is en welke passende producten je via onze webwinkel kunt bestellen.

Wat is PU lak?

Polyurethaan lak staat ook wel bekend als PU lak of PU verf. Dit is een lak op basis van polyurethaan. Dit is een groep polymeren. Het wordt onder meer ingezet als isolatiemateriaal in de bouwsector of als kunstmatig alternatief voor leer. Daarnaast wordt dit materiaal vaak gebruikt voor verf en andere coatings. Zo vormt polyurethaan de basis voor autolakken, maar ook lakken voor houten ondergronden of metaal kunnen dit materiaal als basis gebruiken. Een polyurethaanlak is kras- en slijtvast doordat de verf extra hard wordt. Ook zijn PU lakken goed bestand tegen chemicaliën, hitte en vocht. Zo ontstaat een duurzamer eindresultaat.

Welke polyurethaanverf kies ik?

Polyurethaan lakken zijn in allerlei varianten verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl. Je kunt kiezen voor een dekkende polyurethaan lak, maar een polyurethaan lak die transparant is behoort ook tot de mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Vista Aqua 2K PU lak Clear. Deze blanke PU lak is waterverdunbaar en bestaat uit twee componenten. Dit product is een mooie afwerking voor onder meer wanden, vloeren, trappen en meubels.

Daarnaast is polyurethaan verf in verschillende glansgraden verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een polyurethaan lak die mat is, maar zijdeglans en hoogglans behoren ook tot de mogelijkheden. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Wijzonol LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak en deze Wijzonol 4SO Hoogglanslak – Urethan Alkyd. Dit zijn beide goed dekkende en prettig te verwerken producten die geschikt zijn voor 4-seizoenen onderhoud.

Alhoewel PU verf op basis van polyurethaan is, kun je kiezen voor zowel een terpentinegedragen en watergedragen polyurethaan lak. Alkydverf of acrylverf met polyurethaan zijn beide opties. Een goed voorbeeld van een lak op basis van PU acrylaat is deze Avis Interieurlak PU lak Aqua Mat. Dit product is vochtwerend, sneldrogend, hand- en huidvetbestendig, reukarm, transparant en duurzaam. Dit product vormt een glasharde beschermlaag. Daarnaast kun je kiezen voor een polyurethaan vloerverf, mocht je deze ondergrond van verf willen voorzien. Een topper uit ons ruime assortiment is deze transparante Sigma Sigmafloor Clear Finish PU Matt. Dit product is uitstekend reinigbaar, Uv-bestendig, geurarm en niet vergelend. Het staat garant voor een professionele schilderkwaliteit.

Polyurethaan lak kopen bij Verfwinkel.nl

Polyurethaan lak is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een verf die kras- en slijtvast is. Dit type lak is, dankzij de extra hardheid, een formidabele keuze voor verschillende ondergronden. Deze producten leveren een mooi eindresultaat op. Bovendien wordt de ondergrond van een uitstekende bescherming voorzien. Zelfs een PU grondverf behoort tot de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld deze Boonstoppel Garantie Grondverf PU. Alles voor jouw verfklus bestel je bij Verfwinkel.nl. Kijk eens rond en ontdek zelf alle polyurethaan producten die je in onze webwinkel kunt bestellen.