• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Magneetverf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Magpaint Glowpaint - Glow in the Dark
  Magpaint Glowpaint - Glow in the Dark
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Magpaint Magneetverf
  Magpaint Magneetverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Magneetverf

Magneet verf of magnetische verf is zeker de laatste jaren aan een felle opmars bezig. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Met dit type verf op waterbasis maak je zo goed als elke ondergrond magnetisch. Een eigenschap die op zijn beurt weer een wereld aan mogelijkheden opent in jouw woning. 

Wat is magnetische verf?

Magneetverf is in essentie een doodgewone muurverf waarin metaaldeeltjes in verwerkt zijn. Deze metaaldeeltjes zorgen ervoor dat de verf getransformeerd wordt tot een magnetische kracht om rekening mee te houden. Hoe sterk die magnetische pull is hangt volledig af van de hoeveelheid metaaldeeltjes in jouw pot verf. Jammer genoeg vermeldt geen enkele producent die hoeveelheid op de pot zelf. Wil je in onze webshop bijvoorbeeld magneetverf wit op de kop tikken, maar heb je ook nood aan een sterke magnetische kracht? Dan is het een goed idee om verftechnisch advies in te winnen bij onze experts.

Een greep uit de opties

Mag netische verf is geschikt voor zo goed als elk oppervlak en heeft heel wat toepassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een memobord in het bureau of in de keuken. Een magnetische muur kan ook perfect dienst doen als presentatiewand of net als creatieve muur voor de kinderen. Gooi dus die duimspijkers, die plakband en die bus lijm rechtstreeks de vuilnisbak in. Een kamer afgewerkt met magnetische verf ondersteunt moeiteloos alle gewoonlijke papieren, zaken en kleine hebbedingen die je wilt bevestigen. 

Magneetverf kleur

Het grote nadeel aan magneetverf is dat er eigenlijk maar één magneetverf kleur is: grijs. Magneetverf wit, de kleur die nog steeds de boventoon voert op de markt, is dus geen optie. Dat je geen witte magneetverf op de kop kunt tikken heeft alles te maken met de coating rond de metaaldeeltjes. Om de nodige bescherming te bieden tegen roest en corrosie is een laagje waterafstotende stof nodig. Droom je toch van een andere kleur? Dan is er toch een mogelijkheid om witte magneetverf of een alternatief te bekomen. Je overschildert de magnetische verf simpelweg in een kleur naar keuze. Het is enkel opletten geblazen dat jouw muur zijn magnetische kracht blijft behouden. 

Ons assortiment

Verfwinkel.nl biedt kwaliteitsvolle magneet verf van ’t Stilleven aan. Deze donkergrijze magnetische verf kan in een handomdraai magneetverf wit worden mits je ervoor kiest om deze te overschilderen. Een gouden tip: denk voor een bestelling ook even na over een investering in degelijke magneten. Simpele huis-, tuin- en keukenmagneten zullen nooit voldoende kracht hebben om magnetische verf echt tot zijn recht te doen komen. Heb je meer informatie nodig? Aarzel niet om onze medewerkers te contacteren voor verftechnisch en ander advies.