• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Impregneer

Van hoog naar laag sorteren
 1. Rust-Oleum Fassitek
  Rust-Oleum Fassitek
  Vanaf Normale prijs
 2. Hermadix Impraline Zwarte Teer
  Hermadix Impraline Zwarte Teer
  Vanaf Normale prijs
 3. Hermadix Impraline Carbeauleum
  Hermadix Impraline Carbeauleum
  Vanaf Normale prijs
 4. Tenco Hout Impregneer - Transparant
  Tenco Hout Impregneer - Transparant
  Vanaf Normale prijs
 5. Owachem Owatrol Deks Olje D.1 Olie
  Owachem Owatrol Deks Olje D.1 Olie
  Vanaf Normale prijs
 6. Wijzonol Aqua Kleurbeits
  Wijzonol Aqua Kleurbeits
  Vanaf Normale prijs
 7. Wijzonol Konserveergrond
  Wijzonol Konserveergrond
  Vanaf Normale prijs
 8. Cetabever Schuttingbeits Transparant - 2,5 Liter
  Cetabever Schuttingbeits Transparant - 2,5 Liter
  Vanaf Normale prijs
 9. Cetabever Tuin Impregneer
  Cetabever Tuin Impregneer
  Vanaf Normale prijs
 10. Trimetal Silvanol LM
  Trimetal Silvanol LM
  Vanaf Normale prijs
 11. Trae-Lyx Kleurbeits - 1 Liter
  Trae-Lyx Kleurbeits - 1 Liter
  Vanaf Normale prijs
 12. Hermadix Impraline Pre-Activ
  Hermadix Impraline Pre-Activ
  Vanaf Normale prijs
 13. Rambo Impregnant
  Rambo Impregnant
  Vanaf Normale prijs
 14. Sigma Sigmalife VS Acryl Satin
  Sigma Sigmalife VS Acryl Satin
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Impregneer

Wanneer het gaat over houtwerk dat blootgesteld wordt aan de buitenlucht kan je niet om de term impregneren heen. Bij de aankoop van een tuinhuis, het plaatsen van een overkapping of het installeren van een carport: je moet het volgens de verkoper allemaal impregneren. Maar wat is dat nu eigenlijk hout impregneren? Waarom hout impregneren? En hoe pak je dat dan aan?

Wat is het?

Impregneren betekent zoveel als doordringen. Wanneer je hout impregneert neem je een andere stof of vloeistof die tot diep in de poriën van het houtwerk doordringt. Het is een techniek die wordt toegepast om een veelheid aan redenen, maar altijd op één ding neerkomt: bescherming. Hout impregneren die je om waterafstotend hout te bekomen, om schimmelwerend en brandvertragend hout te maken en ga zo maar door. Kortom: je verlengt de levensduur van het houtwerk. Iets wat, zeker voor houtwerk dat blootgesteld is aan de weersomstandigheden buiten, geen overbodige luxe is. Kies je ervoor om hout niet te impregneren? Dan moet je rekening houden met houtrot, aanslag van mossen en algen en meer van dat moois.

Hoe impregneer je hout: professionele versie

Nu je weet waarom hout impregneren is het nu tijd om te weten hoe je dat nu exact doet. Er zijn in feite drie manieren om hout te impregneren met één algemene regel: hoe droger het hout, hoe beter de impregnatie gaat werken. De eerste methode is drukimpregneren. Bij deze methodiek wordt het houtwerk in een grote ketel gelegd. Vervolgens trekt men de ketel vacuüm en wordt de ketel gevuld met het impregneermiddel en wordt er druk op de ketel gelegd. Een 2de techniek is het dompelen van hout in een bad gevuld met het impregneermiddel. Vervolgens laat je het hout enkele tientallen minuten liggen zodat het middel de kans krijgt goed in te trekken.

Zelf impregneren van hout

Zelf de handen uit de mouwen steken om waterafstotend hout of schimmelwerend en brandvertragend hout te bekomen? Dan kan je hout impregneren met bijvoorbeeld beits of houtolie. Het stappenplan voor het zelf impregneren van het houtwerk is steeds hetzelfde. Eerst en vooral moet het hout worden schoongemaakt en ontvet. Als dat gebeurd is schuur je het hout lichtjes op voor een betere hechting. Vervolgens breng je de beits of de olie aan en laat je deze drogen. Best een tijdrovende klus, maar ook een karwei die heel wat voldoening geeft.

Ons assortiment

Op zoek naar beits of houtolie of nog iets anders om hout te impregneren? Bij verfwinkel.nl beschikken we over het grootste aanbod van Nederland en een enorme brok knowhow. We hebben beitsen en houtoliën van topmerken als Hermadix en Rambo en dat in verschillende kleuren. De natuurlijke uitstraling van het hout behouden of toch spelen met de kleur en jouw houtwerk een tintje donkerder maken? Weet je niet echt goed hoe je aan de hele klus moet beginnen? Contacteer ons dan gerust voor verftechnisch en ander advies!