• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trimetal Permacryl FX Primer - Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trimetal Permacryl FX Primer - Acryl productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Goed dekkend
  • Goed schuurbaar
  • Sneldrogend

Trimetal Permacryl FX Primer - Acryl bestand(en) downloaden

Trimetal Permacryl FX Primer - Acryl omschrijving

Permacryl FX Primer wordt toegepast als zeer goed schuurbare en goed vloeiende grondverf op hout. Permacryl FX Primer heeft een goede vulling en een goede vloei. Alleen toe te passen in een watergedragen verfsysteem.

Extra informatie over Trimetal Permacryl FX Primer
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trimetal Permacryl FX Primer bestellen bij Verfwinkel.nl
Trimetal Permacryl FX Primer bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 10 m2/l
Merk Trimetal
Levertijd 2-3 Werkdagen

Trimetal Permacryl FX Primer - Acryl specificaties


Productomschrijving
Permacryl FX Primer is een waterverdunbare, eenvoudig te verwerken, uitzonderlijk goed schuurbare, dekkende, sneldrogende grondverf. Toepasbaar voor binnen en buiten, op basis van alkydgemodificeerde acrylaathars.

Gebruik/Toepassing
Permacryl FX Primer wordt toegepast als zeer goed schuurbare en goed vloeiende grondverf op hout. Permacryl FX Primer heeft een goede vulling en een goede vloei. Alleen toe te passen in een watergedragen verfsysteem.

Voorbehandeling van de ondergrond
- Nieuw werk: De te behandelen ondergrond dient verder schoon, droog en stofvrij te zijn. Nieuwe ongeschilderde ondergronden of kaalgemaakte delen gronden met een laag Permacryl FX Primer en afwerken met Permacryl FX Satin, of met één of twee lagen aflak uit het Permacryl assortiment.

- Onderhoud bestaand werk: De intacte ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Bijwerken of gronden met Permacryl FX Primer en afwerken met Permacryl FX Satin, of met één of twee lagen aflak uit het Permacryl assortiment.

Verwerking van het product
Kwast en Rol
Type verdunning: water
Volumepercentage verdunning: 0-2%
Reinigingsmiddel: direct na gebruik met handwarm water.

Droogtijden bij 20°C en aanbevolen laagdikte en 65% R.V.
Stofdroog: ca. 30 minuten
Kleefvrij: ca. 1 uur
Overschilderbaar: ca. 6 uur
Doorgedroogd: ca. 16 uur

Opmerking
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.

Als gereedschap is het aan te bevelen om speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed kunnen hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM Rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof: 47 %
Dichtheid: 1,45 kg/dm³
Glans: zijdeglans
Vlampunt volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte: 30 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen laagdikte: 10 m²/liter
Leverbaar in de kleuren VOS-EU-grenswaarde: wit en aan te tinten het Trimetal kleurenmengsysteem cat. A/d < 130 g/l

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.

Veiligheid/ Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via uw verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl 

Top