• Particulier
 • Zakelijk
menu
0

Bel

Trae-Lyx Naturel EXTREME Ultra-Mat 2K - Incl. Verharder - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trae-Lyx Naturel EXTREME Ultra-Mat 2K - Incl. Verharder - Acryl productinformatie

 • 2-Componenten
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Geurarm
 • Goede vloeiing
 • Kras- en Slijtvast
 • Oplosmiddelarm
 • Professionele schilderskwaliteit
 • Sneldrogend
 • Voor binnen
 • Watergedragen verf

Trae-Lyx Naturel EXTREME Ultra-Mat 2K - Incl. Verharder - Acryl bestand(en) downloaden

Trae-Lyx Naturel EXTREME Ultra-Mat 2K - Incl. Verharder - Acryl omschrijving

Trae-Lyx Naturel Extreme is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis en geeft hout een ultra matte geoliede uitstraling. Het is uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubelen in woonruimten en openbare ruimten, zoals b.v. winkels en restaurants, die blootstaan aan een zeer intensieve belasting. De lak is reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en snel drogend. Bovendien is Trae-Lyx Naturel is ook geschikt voor donkere houtsoorten.

LET OP!
Speciaal voor donkere houtsoorten!!
Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae-Lyx Grondlak Naturel noodzakelijk. Verdunnen: Trae-Lyx Naturel Extreme is gebruiksklaar. niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt. Verharder voor gebruik goed schudden (harder moet dun vloeibaar zijn). Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.


Extra informatie over Trae-Lyx Naturel Extreme
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.


Trae-Lyx Naturel Extreme bestellen bij Verfwinkel.nl
Trae-Lyx Naturel Extreme bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl</

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Vloerlak
Glansgraad Extra Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 10-12m2 per liter
Merk Trae-Lyx
Levertijd 1 Werkdag

Trae-Lyx Naturel EXTREME Ultra-Mat 2K - Incl. Verharder - Acryl specificaties

Trae-Lyx Naturel Extreme 2-K Ultra-Mat is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubelen in woonruimten en openbare ruimten, zoals b.v. winkels en restaurants, die blootstaan aan een zeer intensieve belasting. De lak is reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en snel drogend. De droge laag is niet vergelend. Biedt weerstand tegen slijtage, opglansstrepen, huishoudchemicaliën, schoenstrepen en (micro-) krassen. Trae-Lyx Naturel Extreme is opmerkelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk en geeft het hout een ultra matte geoliede uitstraling.  Trae-Lyx Naturel Extreme is ook geschikt voor donkere houtsoorten.

Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 30 min. – 1 uur
Overschilderbaar: 5 – 6 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen

Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Glansgraad: Ultra mat < 5%
Kleur: Blank
Slijtvastheid
SIS: 60 mg volgens SIS-92.35.09 1 kg/2000 omw
CS 17: 30 mg ASTM D4060/1kg/1000 omw
Vaste stofgehalte: Ca. 32 %
Dichtheid: 1.08 kg/l
Vlampunt: n.v.t.
pH-waarde: 8
V.O.S.: 4%
Verpakking: 750 ml , 2,5 en 10 liter
Opslag: Droog, koel en vorstvrij
Houdbaarheid in de bus: Tenminste 2 jaar na productie datum, mits koel en droog in onaangebroken verpakking bewaart. Na opening beperkt houdbaar.

Applicatie gegevens:
Verwerkingsmethode: Kwast of kortharige niet pluizende vachtroller.
Voorhandeling ondergrond: De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Oude, intact zijnde lagen goed ontvetten, polishlagen verwijderen met Trae-lyx Polishverwijderaar en daarna aanschuren.  Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen. Op onbekende ondergronden een proefopstreek maken. Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae-Lyx Grondlak Naturel noodzakelijk.

Verdunnen: Trae-Lyx Naturel Extreme is gebruiksklaar. niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking:
Verharder voor gebruik goed schudden (harder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de naturellak basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. Door het melkachtige uiterlijk van naturel extreme ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen. Naturel extreme gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten.

Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij een lagere tempratuur en/of hogere rv vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer) temperatuur lager dan 10° C en/of een relatieve lucht- vochtigheid hoger dan 80 %.  Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht !!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak. Altijd volle lagen aanbrengen.

Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.
Applicatie condities: Minimaal 10° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.
Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.
Onderhoud: Trae-lyx naturel extreme lak dient te worden onderhouden met het Trae-lyx onderhoudsmiddel Naturel.

Bijzonderheden: Niet aanbrengen op vocht en zuur uithardende PU laklagen.


Top