Trae-Lyx Hardwax Pro Blank Mat - Alkyd

-30%

* Verplichte velden

Levertijd: 3-5 Werkdagen

Trae-Lyx Hardwax Pro Blank Mat - Alkyd productinformatie

  • 1-Component
  • Terpentine basis

Trae-Lyx Hardwax Pro Blank Mat - Alkyd omschrijving

Trae-Lyx Hardwax Pro is een gemodificeerde hardwax olie met een uitstekende slijtvastheid, goede vulling en natuurlijke kleuren. Deze hardwax is zeer mat en glanst niet op. Het hout kleurt nauwelijks op en behoudt zijn natuurlijke kleur. Bij Trae-Lyx Hardwax Pro Naturel Wit wordt dit effect nog versterkt door de toevoeging van wit pigment. Beide producten dienen tevens als afwerklaag voor vloeren die behandeld zijn met Trae-Lyx Hardwax Pro Color en Trae-Lyx Rustieke Loogbeits.


LET OP!
Het product is gebruiksklaar en hoeft niet verdunt te worden.

Extra informatie over Trae-Lyx Hardwax Pro
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trae-Lyx Hardwax Pro bestellen bij Verfwinkel.nl
Trae-Lyx Hardwax Pro bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Basis Terpentine Basis / Alkyd
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Product Soort Wax
Toepassing Voor binnen
Rendement 25-30 m2 per liter
Merk Trae-Lyx

Trae-Lyx Hardwax Pro Blank Mat - Alkyd specificaties

 


Beschrijving
Trae-Lyx Hardwax Pro Mat is een gemodificeerde hardwax olie met een uitstekende slijtvastheid, goede vulling, natuurlijke kleur en een uitstekende chemische en mechanische weerstand. Deze hardwax is zeer mat en glanst niet op. Het hout kleurt nauwelijks op en behoudt zijn natuurlijke kleur. Trae-Lyx Hardwax Pro Mat is uitermate geschikt voor het afwerken van parket of houten vloeren. Het geeft parket of de houten vloer een rustiek uiterlijk en is eenvoudig in onderhoud.


Toepassing
Uitsluitend binnen te gebruiken op onbehandelde parket en planken vloeren.


Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Kleur: Blank
Glansgraad: Mat
Theoretisch verbruik: 25 - 30 m²/l. per laag (afh. van houtsoort).
Nieuwe laag aanbrengen: Na ca. 6 - 8 uur.
Licht belastbaar: Na 1 dag.
Volledig uitgehard : Na 5 dagen.
Verpakking: 750 ml en 2,5 liter
Opslag: Koel, doch vorstvrij bewaren in goed gesloten, originele verpakking.
Houdbaarheid: Na opening beperkt houdbaar Bij aangebroken verpakking kan vel vorming optreden.


Behandeling algemeen
Trae-Lyx Hardwax Pro Mat voor gebruik goed roeren. De ondergrond kaal, droog, vet-en stofvrij maken en schuren met korrel 100-120 . Ondergrond na het schuren opnieuw schoon en stofvrij maken.

Applicatie gegevens
Verwerkingsmethode: Met Kwast, doek of kortharige parketroller.
Type verdunning: Gebruiksklaar voor kwast of roller.
Percentage verdunning: Niet verdunnen.
Aanbevolen laagdikte: 100 - 120 micron droog.
Laagopbouw: 2 - 3 lagen aanbrengen.
Applicatie condities: Min. 10° C en max. 80% R.V. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het aanbrengen en drogen van de lak.
Schoonmaken gereedschap: (gom) terpentijn of terpentine.


Verwerking
Trae-Lyx Hardwax Pro Mat is aan te brengen met een kwast, roller of doek. Laat de olie enkele minuten intrekken en verwijder hierna de overtollige olie. Trae-Lyx Hardwax Pro Mat is ook in te boenen met een beige of witte pad. Voor hardhout adviseren wij minimaal 2 lagen, bij zacht hout minimaal 3 lagen. Overschilderbaar na 6 tot 8 uur. Te dikke lagen verlengen de droogtijd. Het is aan te raden meerdere dunne lagen aan te brengen. Zorg voor een goede omgevings tempratuur en ventilatie.


Onderhoud
Voor regelmatig onderhoud adviseren wij Trae-Lyx Hardwax Pro Floor Cleaner. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt met Trae-Lyx Hardwax Pro Mat.


Veiligheid
In lijnolie gedrenkte lappen uitgevouwen buiten laten drogen om mogelijke zelfontbranding door broei te vermijden. Niet blootstellen aan vuur/hitte. Vermijd contact met ogen en huid. Gebruik beschermende handschoenen. Niet eten, drinken of roken tijdens verwerking. Afval niet in de gootsteen werpen, maar op de daarvoor bestemde plaatsen inleveren. Verfwaren en aanverwante artikelen buiten bereik van kinderen bewaren.