WC tegels verven: geef het toilet een nieuwe look

WC tegels verven is de beste manier om de uitstraling van deze kleine ruimte compleet te veranderen. Toilet tegels verven is een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Het is geen lastige taak, mits je de juiste stappen onderneemt. Zo is een goede voorbereiding van groot belang en is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste tegelverf voor je WC. Binnen ons uitgebreide assortiment vind je geschikte tegelverf voor het toilet. Hieronder vertellen we je meer over de WC verven. We laten je zien welke voorbereidingen je moet uitvoeren en hoe je het verven zelf het beste kunt aanpakken.

WC tegels verven: welke verf heb ik nodig?

WC tegels verven kun je het beste doen met behulp van van tegelverf. Het is aan te raden om voorafgaand aan je klus goed na te denken over welke soort tegelverf het beste is voor deze klus. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor basistegelverf, maar deze variant is minder goed bestand tegen water. Daarnaast is er tweecomponenten tegelverf die op de tegels aangebracht kan worden. Al deze varianten zijn terug te vinden binnen het ruime assortiment van Verfwinkel.nl.

De voorbereidingen op de tegels van een WC verven

In een toilet zijn er meestal twee soorten tegels aanwezig: wandtegels en vloertegels. Je kunt allebei voorzien van een nieuwe lik verf, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen één van beide te schilderen. Vergeet niet om vooraf de oppervlakken af te dekken waar je geen verf op wilt krijgen. Haal alles weg dat aan de wand bevestigd zit en in de weg kan gaan zitten tijdens het schilderen. Mochten er nog reparaties uitgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld een voegenreparatie, dan is het een goed idee om dit vooraf uit te voeren.

Nadat je dit hebt uitgevoerd, is het tijd om de tegels goed schoon te maken. Voor een optimale hechting van de verf is een schone en vetvrije ondergrond nodig. Maak de tegels schoon met warm water en gebruik een geschikte ontvetter om het oppervlak vetvrij te maken. Vervolgens schuur je de tegels lichtjes op. Ook dit zal ervoor zorgen dat de verf beter kan hechten. Maak alles nogmaals grondig schoon, plaatst een geschikte primer en daarna de eindlaag.

Tegels verven voor en na: een enorm verschil

Nu kan er begonnen worden met het verven van de WC tegels. Breng ten eerste een goede grondlaag aan. Een goede multiprimer die bij je tegels past is hiervoor een aanrader. Geef de grondverf de tijd om te drogen. Hierna breng je de eerste laag verf aan. Nadat deze de tijd heeft gehad om te drogen, breng je een tweede laag aan. Je kunt bijzonder creatief zijn als je de WC tegels gaat verven. Zo kun je de wandtegels of de vloertegels (of beide) van een nieuwe kleur voorzien, maar het is ook mogelijk om sjablonen aan te brengen op deze oppervlakken.

Koop jouw tegelverf bij Verfwinkel.nl

Zoals je hebt kunnen lezen, is het verven van de tegels van een toilet een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Wel is het hierbij van belang dat je beschikt over tegelverf van een hoge kwaliteit. Daarom shop je bij Verfwinkel.nl. Hier ontdek je niet alleen verfsoorten van een hoge kwaliteit, maar je bestelt deze producten ook nog eens voor de beste prijs van dit moment. Kijk gerust rond op onze site en ontdek onze lage prijzen.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Wandtegels - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Wandtegels - Zijdeglans
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  46 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Aqua Vloercoat
  Wijzonol Aqua Vloercoat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: