Waar moet je op letten bij het aanbrengen van buitenverf?

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan kunnen we de komende dagen goed weer verwachten. Goed weer om naar buiten te gaan en de handen uit de mouwen te steken. Wat ga je doen? De tuin onderhouden, de garage opruimen of de auto wassen. Nee, ‘first things first’. Het is al weer veel te lang geleden dat de houten delen van je gevel een opfrisbeurt hebben gehad. Daar gaan we wat aan doen. Maar welke verf ga je gebruiken? Verfwinkel.nl geeft jou tips waar je op moet letten.

Stappenplan buitenverf

1. Let op welk materiaal je gaat schilderen

Een ondergrond van hout vergt een andere behandeling en voorbereiding dan het schilderen van metalen oppervlaktes. Sommige verftypen zijn geschikt voor meerdere ondergronden. Wil je meer hierover weten? Dan kunnen wij je persoonlijk advies geven.

2. Betaal nooit te veel

Verf moet goed zijn en daar mag je best voor betalen, maar betaal nooit te veel.

3. Beits is ook een optie

Wil je een schutting schilderen? Of een buitentafel? Dan kan je ook kiezen voor een beits (afhankelijk welk effect je wil bereiken).

4. Glans bepalen

Diverse soorten verf zijn verkrijgbaar in meerdere vormen van glans, namelijk mat, semi-gloss en gloss. Maar ook zijdeglans is een optie. Een voorbeeld hiervan is onze Wijzonol LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak voor buiten. Vooral op grote oppervlakten zijn de verschillen goed zichtbaar.

5. Minimaal 10 graden

Schilderen in de buitenlucht is het beste bij minimaal 10 graden Celsius. Uiteraard is te warm ook niet best, omdat verf dan te snel kan drogen.

6. Schemering belemmert zicht

Wanneer je schildert met de vallende schemering, zijn niet alle oppervlaktes goed zichtbaar, waardoor je met lichtere kleuren, (bijvoorbeeld RAL 9010) vlakken kan missen.

7. Niet te kort door de bocht gaan

Wij raden altijd aan om een primer of grondverf te gebruiken, zoals de Wijzonol LBH Grondlak HV. Op die manier behaal je het beste resultaat en laat je de laatste verf- of laklaag schitteren.

8. Meer lagen, beter resultaat

Naast een primerlaag of laag grondverf, kan je er voor kiezen om meerdere lagen lak of verf te gebruiken voor een schitterend resultaat.

9. Volg de houtnerf

Volg de houtnerf wanneer je houten oppervlaktes schildert. Hierdoor zijn streken van een kwast of roller minder tot niet zichtbaar.

10. De kracht van een alkydkwast

Gebruik je lak voor buiten, dan gebruik je alkydkwasten. Deze zijn gemaakt van varkensharen voor optimale verdeling van lak.

Heb jij nog andere tips, dan laat het ons weten.

 

 1. Aanbieding
  Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  839 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  157 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  747 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Tenco Douglas Beits Transparant - Blank
  Tenco Douglas Beits Transparant - Blank
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  23 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: