Vogelhuisje schilderen: Geef vogels jarenlang onderdak

Je brengt leven in de brouwerij door een vogelhuisje te schilderen. Of je het vogelhuisje nu in de voor- of achtertuin hangt, door een vogelhuisje te verven geef je het een eigen identiteit. Bovendien geef je vogeltjes op deze manier altijd een eigen plekje. Goed onderhoud zorgt ervoor dat vogels jarenlang over onderdak beschikken. Het biedt hen veiligheid en geborgenheid.

Vogelhuisjes schilderen is absoluut de moeite waard, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Welk product ga je bijvoorbeeld gebruiken? Kun je zomaar ieder product gebruiken om vogelhuisjes te verven? We laten je zien wat de meest geschikt verf voor vogelhuisjes is. Ook gaan we dieper in op waarom een vogelhuisje schilderen de moeite waard is en welke kleur je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Waarom een vogelhuis schilderen?

Een vogelhuisje schilderen of versieren wordt vaak gezien als een geinig knutselproject voor kinderen. Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n DIY vogelhuisje, maar er zijn ook praktische redenen om een vogelhuisje te schilderen. Meest belangrijke reden is dat je dit houten item van bescherming voorziet. Een vogelhuisje bevindt zich in de buitenlucht. Hier krijgt het met allerlei omstandigheden te maken, waaronder neerslag en de wind. Zonder bescherming zullen deze factoren een negatieve invloed hebben op de staat van het vogelhuisje. Het huisje gaat minder lang mee. Een vogelhuisje schilderen zorgt ervoor dat duurzame bescherming geboden wordt. Vogeltjes beschikken nu voor langere tijd over een veilig plekje.

In welke kleur ga je een nestkast schilderen?

De kleur van het vogelhuisje is een belangrijke factor waar je goed over na moet denken voordat je een houten vogelhuisje gaat schilderen. Je kunt het vogelhuisje niet zomaar in iedere kleur schilderen. Felle kleuren lijken leuk voor een hip vogelhuisje, maar deze kleuren gaan met een flink nadeel gepaard. Felle kleuren vallen namelijk erg op bij roofdieren. Een neutralere kleur is meer geschikt voor een veilig vogelhuisje. Naast de houtkleur zelf zijn ook groen en bruin uitstekende vogelhuis kleuren.

Vogelhuisje verven: welke verf?

Je kunt een vogelhuisje lakken of een vogelhuisje beitsen. Hierbij is het belangrijk dat je voor een product kiest waarbij normale vochtwisseling met de buitenlucht mogelijk is. Kan het hout niet ademen, dan ontstaat er houtrot. Een (blanke) lak of (transparante) beits, zoals deze Wijzonol Dekkend Tuinbeits. Dit is een grondlak, voorlak en aflak in één. Er is ook een transparante variant van dit product: Wijzonol Transparant Tuinbeits. Een andere optie is deze Rambo Pantserbeits Tuinhout Transparant – 750 ml. Dit product is vochtregulerend en Uv-bestendig. Nog een aanrader is deze dekkende Cetabever Tuinbeits voor Tuinhout.

Vogelhuisje verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Door een vogelhuisje te schilderen voorzie je deze plek voor vogeltjes van extra bescherming. Het is beter bestand tegen neerslag, wind en de felle zon. De levensduur van het vogelhuisje wordt hierdoor verlengd. De vogels beschikken voor langere tijd over een veilig en knus plekje binnen je tuin. Dat is waar je het voor doet. Bestel daarom jouw verf voor vogelhuisjes voor de beste prijs bij Verfwinkel.nl.

 1. Cetabever Tuinbeits Tuinhout Dekkend
  Cetabever Tuinbeits Tuinhout Dekkend
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Staalmeester Platte Kwast - Serie 2025
  Staalmeester Platte Kwast - Serie 2025
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: