Zijn je traptreden toe aan een nieuwe uitstraling? Verf je traptreden met traplak!

Een trap is een veel belopen onderdeel van jouw huis en het is na verloop van tijd toe aan vernieuwing. Vaak is een likje verf al voldoende om je trap er als nieuw uit te laten zien.

De beste lak voor jouw trap: Histor Perfect Finish Traplak

Met de Histor Perfect Finish Traplak schilder je jouw trap in iedere gewenste kleur. Vaak is het mooi om de trap een lichte kleur te geven, omdat het trapgat meestal vrij donker is.

Histor Traplak is beschikbaar in eindeloos veel kleuren en heeft bovendien een speciale antislipwerking. Zo glijd je minder snel uit als je met sokken aan de trap op- of afloopt. Bovendien is de traplak kras- en slijtvast. Dit is een essentiële eigenschap, omdat de trap veel gebruikt wordt.

Wat heb je nodig voor het schilderen van de trap?

Als je de traplak optimaal wilt aanbrengen, heb je de volgende spullen nodig:

- Histor Perfect Finish Ontvetter
- Histor Perfect Finish Traplak
- Spons
- Emmer
- Tape
- Afdekmateriaal
- Borstel
- Verfbakje
- Lakkwast
- Lakroller

Aan de slag!

Stap 1 – Ontvetten
Voor vrijwel elke soort verf geldt dat de beste hechting ontstaat als je het oppervlak eerst ontvet. Boen de traptreden en randen eerst met warm water, een spons en de Histor Perfect Finish Ontvetter. Voor het beste resultaat schuur je de trap zachtjes met een stuk schuurpapier. Door de ruwheid hecht de verf namelijk nog beter.

Stap 2 – Stofvrij maken
Zorg er daarna met een borstel voor dat de trap volledig stofvrij is. Als er stof op de trap blijft liggen en je daar overheen verf aanbrengt, zorgt dit oneffenheden.

Stap 3 – Afplakken
Om verfspetters op de vloer of aangrenzende muur te voorkomen, dek je de vloer af met een stucloper, oud laken of oude handdoeken. De hoeken en randen plak je af met afplaktape, bij voorkeur geel afplaktape. Deze tape laat namelijk geen lijmresten achter.

Stap 4 – Randen verven
Roer de traplak goed door voordat je het in een verfbakje giet. Als je dit hebt gedaan en de verf in een verfbakje zit, begin je met het schilderen van alle randen van de trap met een kwast.

Stap 5 – Treden verven
Als de randen geverfd zijn, ga je de aan de slag met de overige traptreden. Gebruik een roller om de traplak royaal aan te brengen op de treden. Als alle treden bedekt zijn onder een laagje verf, rol je de treden nog één keer na met lange banen. Hierdoor zorg je voor zo min mogelijk streepvorming.

Stap 6 – Tape verwijderen
Als je tape hebt gebruikt om randen af te plakken, is het verstandig om deze te verwijderen zolang de verf nog nat is. Als je tape te lang laat zitten, is de kans groter dat de verflaag beschadigd raakt, de tape scheurt of er lijmresten achterblijven tijdens het verwijderen.

Tips

 1. Verf je trapleuningen met de Histor Perfect Finish Houtlak in een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking. De traplak is namelijk een stuk ruwer dan houtverf en die ruwe structuur voelt niet lekker aan je handen. Geniet van jouw vernieuwde trap!
 2. Wij adviseren de Histor traplak enkel toe te passen op de bovenzijde van de traptreden. Deze verf bevat een antislipkorrel en daarom kun je hier niet glad mee aflakken. De overige delen kun je voorzien van Histor Houtlak Satin.
 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Traplak (anti-slip)
  Histor Perfect Finish Traplak (anti-slip)
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  27 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Classic Ronde Kwast - Serie 7520
  ProGold Classic Ronde Kwast - Serie 7520
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  40 reviews
  Vanaf
 4. St. Marc Verfreiniger - 1 liter
  St. Marc Verfreiniger - 1 liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: