Ton sur ton kleuren woonkamer: Aansluitende kleuren

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: ton sur ton. Ton sur ton is een trend die op dit moment weer helemaal in is. Het wordt vaak geassocieerd met kleding, maar ook op het gebied van verfkleuren is ton sur ton een vaak gebruikte term. Zo hebben we het in andere blogs wel eens gehad over ton sur ton combinaties. Maar wat houdt dit precies in? In deze blog vertellen we je meer over de ton sur ton betekenis. We laten je zien wat deze term precies inhoudt en op welke plekken binnen je woning je ton sur ton kleuren toe kunt passen.

Wat is ton sur ton?

Ton sur ton is een Franse term die naar het Nederlands vertaald letterlijk kleur op kleur betekent. Hierbij gaat het niet om hele verschillende kleuren die je combineert, maar om diverse tinten van dezelfde kleur. Je kunt een ton sur ton effect teweegbrengen met behulp van verf, maar je kunt verschillende tinten van dezelfde kleur ook terug laten komen in de gordijnen, meubels of andere accessoires. Gradaties van dezelfde kleur zien er chique uit in combinatie met elkaar. Het zorgt voor wat meer variatie in vergelijking met het gebruiken van alleen maar dezelfde kleur. Je kunt een ton sur ton combinatie maken met neutrale kleuren, maar ook meer uitgesproken kleuren kunnen prima samengaan in een ton sur ton combinatie.

Ton sur ton woonkamer

Op diverse plekken binnen je woning kun je kiezen voor een ton sur ton combinatie. Zo kun je ton sur ton kleuren in de woonkamer toepassen. Je kunt kiezen voor een combinatie van extravagante tinten, maar de meeste mensen willen in de woonkamer tinten van dezelfde rustige kleur toepassen. Zo tover je jouw woonkamer om tot een kalme plek waar je heerlijk tot jezelf kunt komen na een lange dag. Dat is pas ontspannen. Een ton sur ton combinatie van een lichte en kalme kleur zorgt voor eenheid en rust. Met welke kleur zou jij een ton sur ton combinatie maken?

Zoek je een rustige kleur die tegelijkertijd over een natuurlijke warmte beschikt, dan is gebroken wit een logische keuze. Hier zijn veel bekende varianten van te vinden binnen ons kleuraanbod. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor RAL 9001, ook wel bekend als crème wit. Deze witte tint heeft een wat gelige of beige ondertoon. Je kunt ook kiezen voor RAL 9010, wat zuiver wit is. Dit is de RAL kleur die mensen het meest associëren met gebroken wit. Daarnaast kun je kiezen voor RAL 9003 of signaalwit. Deze witte tint heeft een meer grijze ondertoon.

Maar er zijn nog meer opties naast gebroken wit voor een ton sur ton combinatie in de woonkamer. Een leuke optie is taupe, ook wel bekend als greige. Taupe muurverf is een populaire optie, maar er zijn meerdere varianten van taupe waarmee je ook een ton sur ton combinatie kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Urban Taupe, die je kunt testen met behulp van deze Flexa Creations Urban Taupe tester. Maar ook Gentle Taupe is een optie. Ook beige en pasteltinten doen het goed binnen een ton sur ton combinatie in de woonkamer.

Ton sur ton slaapkamer

In de slaapkamer kun je kiezen voor een uitgesproken kleur als je graag op energieke wijze opstaat, maar de meeste mensen kiezen voor een rustige kleur. Kalmerende kleuren zorgen voor een betere nachtrust. Dit effect wordt versterkt als je kiest voor een ton sur ton combinatie met tinten van dezelfde rustgevende kleur. Deze kleuren kun je terug laten komen in de verf, maar ook de gordijnen en nachtkastjes.

Ton sur ton kleuren bestellen bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl kun je jouw verfproducten in allerlei kleuren laten mengen. Ideaal als je ton sur ton kleuren wilt toepassen. Bij de verf van jouw keuze selecteer je een hoeveelheid, kies je een kleur en plaats je jouw bestelling. Zo simpel is het. Via onze webwinkel bestel je jouw verf tegen de scherpste prijzen van dit moment. Bestel daarom nu jouw verf in ton sur ton kleuren bij Verfwinkel.nl.

 1. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  43 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  49 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: