Tegels verven met krijtverf?

Is jouw badkamer een beetje verouderd? Of wil je de badkamer gewoon een make-over geven? Misschien is het een idee om de tegels te verven met krijtverf. Door krijtverf op de tegels aan te brengen is het mogelijk om met weinig moeite je badkamer er heel anders uit te laten zien. Je kan krijtverf ook voor bijvoorbeeld in de keuken gebruiken. Het is dan wel van belang dat je een beschermingslaag over de krijtverf aanbrengt die waterbestendig en makkelijk afwasbaar is. Ben je van plan om je tegels te verven met krijtverf? Je leest hier hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Tegels verven met krijtverf

Als je van plan bent om je tegels te verven met krijtverf moet je je goed voorbereiden. Voordat je krijtverf op de tegels aanbrengt is het verstandig om de tegels goed schoon te maken en daarna licht op te schuren. Vervolgens maak je de tegels stofvrij en breng je een geschikte grondverf aan. Door eerst een grondverf aan te brengen zorg je ervoor dat de krijtverf beter op de tegels blijft hechten. Als de grondverf uiteindelijk droog is kan je de krijtverf op de tegels aanbrengen. Let op: Krijtverf kun je niet aanbrengen op de tegels in de douchecabine

Krijtverf op de muur

Ben je van plan om je muur te verven met krijtverf? Dan is het van belang om de muur eerst goed schoon te maken. Zit er schimmel op de muur? Verwijder deze dan eerst. Als je de muur goed hebt schoongemaakt kan je beginnen met het verven met krijtverf. Je kan de krijtverf aanbrengen met verschillende kwasten en verfrollers. Elke kwast of verfroller geeft weer een ander effect. Met een verfroller wordt het resultaat wat strakker maar het gebruik van bijvoorbeeld een blokkwast geeft ook het unieke streperige krijtverf-effect.

Tafel verven met krijtverf

Heb je nog een oude tafel staan? Naast dat je tegels kan verven met krijtverf, kunnen ook oude meubels met krijtverf worden opgeknapt. Wanneer je een houten tafel gaat verven is het verstandig om eerst een mogelijke olie- of waslaag te verwijderen met een remover. Vervolgens kan je het hout licht opschuren en daarna een geschikte grondverf aanbrengen. Het aanbrengen van de grondverf is niet noodzakelijk maar zorgt wel voor een betere hechting van de krijtverf aan het hout. Als de grondverf goed droog is kan je 2 lagen krijtverf aanbrengen.

Nog verf nodig? Bestel eenvoudig op Verfwinkel.nl

Heb jij nog krijtverf nodig voor je volgende verfklus? Verfwinkel.nl heeft het grootste assortiment aan verf van Nederland. Bovendien profiteer je van scherpe prijzen en een snelle levering. Bestel dus snel via Verfwinkel.nl!

 1. Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
  Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: