Tegels verven met betonverf: is dit een optie?

Ben je van plan om je tegels te verven met betonverf? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: tegels schilderen met betonverf is geen optie. Betonverf is een product dat op maat gemaakt is voor vloeren van beton en vergelijkbare harde oppervlakken. Alhoewel je met een naam als betonverf zou verwachten dat je deze verf alleen op ondergronden van beton kunt gebruiken, zijn er ook betonverf producten die je kunt toepassen op andere stenen ondergronden. Tegelijkertijd is betonverf op tegels geen optie. Je kunt dus beter geen betonverf op geglazuurde tegels aanbrengen, betonverf op tegels buiten gebruiken of betonverf over de tegels van je badkamer toepassen. Wat is de beste oplossing voor dit probleem?

Vloertegels verven in een betonlook

In plaats van tegels verven met betonverf kun je ervoor kiezen om je tegels van een betonlook te voorzien. Zo is je WC tegels verven in een betonlook een optie, terwijl je ook betonlook verf voor je badkamer tegels kunt gebruiken. Door te kiezen voor een betonlook tegelverf, ben je in staat om de tegels in een kleur te verven die qua uitstraling sterk doet denken aan beton. Dit is het beste alternatief voor tegels met betonverf schilderen. Als een vloertegel op dekkende wijze geschilderd kan worden, kun je de tegels voorzien van een betonlook. Dit is zelfs een optie voor plavuizen.

Er zijn vier kleuren binnen het RAL kleurensysteem die het meest op de kleur van beton lijken. Het beste voorbeeld hiervan is RAL 7023, ook wel bekend als betongrijs. Die naam heeft deze grijstint niet voor niets gekregen, want deze kleur lijkt enorm op de kleur van beton. Een kleur die ook sterk doet denken aan beton is RAL 7030, ook wel bekend als steengrijs. Daarnaast is er nog RAL 7033, een code die als kleurnaam cementgrijs heeft. Deze grijstint is iets groener qua uitstraling. Tot slot is er nog RAL 7044. Dit is de kleurcode voor zijdegrijs. Deze tint doet het meest denken aan de kleur van een cementdekvloer.

Hoe kun je vloertegels verven in een betonlook?

Bereid ten eerste de ondergrond voor op de verfklus. Zorg dat je de vrije ruimte hebt om de vloertegels te verven. Plak daarnaast alle oppervlakken af waarop je geen verf wilt krijgen, bijvoorbeeld plinten. Reinig, ontvet en matteer (schuur) de vloer. Breng een primer aan op de tegels om de hechting van de verf te verbeteren. Alabastine tegelgrondverf is hiervoor een goede optie. Breng vervolgens de verf met betonlook in meerdere lagen aan op de tegels. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een tegelverf product.

Vloertegels verven in een betonlook met de producten van Verfwinkel.nl

Je kunt je tegels niet schilderen met betonverf. Je kunt dus geen betonverf op tegels in de badkamer aanbrengen, tegels verven met betonverf voor buiten of betonverf op tegels in de keuken toepassen. Een goed alternatief hiervoor is je vloertegels verven in een betonlook. Zo heb je toch de uitstraling van beton terwijl je tegelijkertijd verzekerd bent van een goede dekking en een optimale hechting van de verf. Wij kunnen de producten in betonlook kleuren voor je mengen. Bestel jouw producten via onze webshop en behaal een eindresultaat waar je 100% tevreden over zult zijn.

 1. Painting the Past Kleurenkaart - Rustica
  Painting the Past Kleurenkaart - Rustica
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  116 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Lak - Mat
  Histor My color Lak - Mat
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: