Sikkens Alphadur HD SF? Bekijk onze alternatieven!

Sikkens Alphadur is één van meest verkochte matte muurverf van Sikkens in Europa. In Nederland en België is Sikkens Alphadur een stuk minder populair. Sikkens Alphadur HD SF Muurverf is op zich een prima kwaliteit muurverf die goed dekkend is. Maar omdat de Alphadur HD SF  van Sikkens niet schrobvast is en slechts met een vochtig doekje af te nemen is, kiezen we hier sneller voor een kwalitatief beter product in dezelfde prijsklasse.

Sikkens Alphadur HD SF, Welke alternatieven zijn er?

Alphadur HD SF is geschikt voor binnen en heeft een matte uitstraling. Net zoals de meeste muurverven is de Sikkens muurverf geschikt voor het schilderen van beton, metselwerk, gips- en boardplaten en goed vastzittend (glasweefsel) behang. Helaas is Sikkens Alphadur niet schrobvast. Daarom kiezen veel mensen voor een andere muurverf van Sikkens of zelfs van Flexa met meer afwasmogelijkheden dan de Alphadur. Omdat de Sikkens Alphadur vooral geliefd is om zijn hoge dekkracht hebben we in het zoeken naar goede alternatieven rekening gehouden met de dekkracht, afwasbaarheid en uiteraard de prijs.

Als je op zoek bent naar muurverf voor binnen, die net als Sikkens Alphadur HD SF maar licht afwasbaar is en het label schrobklasse 3 heeft gekregen, dan heb je verschillende opties. Deze vind je door hier te klikken.

Ben je op zoek naar betere muurverf in dezelfde prijscategorie? Denk dan eens aan de Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt, Sikkens Alphatex SF (schrobklasse 1) of de Flexa Strak op de Muur (schrobklasse 2)

Wat is muurverf schrobklasse 3?

Officieel zijn er vanuit de DIN EN 13300 - normen 5 schrobklassen in muurverf. In de praktijk gebruiken we tegenwoordig klasse 4 en 5 nauwelijks meer. Muurverf met schrobklasse 4 of 5 zijn veelal veegvaste muurverf, witkalk en kalkverf. Omdat we in onze huizen tegenwoordig graag een doekje over de muren willen kunnen halen zijn de meeste muurverven in ons assortiment minimaal schrobklasse 3.

Ondanks dat schrobklasse 3 muurverf kunnen zorgen voor een adembenemend resultaat is deze verf is niet slijtvast. Heb je muren die niet intensief gebruikt worden? Dan is het helemaal geeen probleem om te kiezen voor een licht afwasbare muurverf. Echter, met kinderen, in drukke ruimtes of in de keuken en badkamer ligt dit anders en kun je beter kiezen voor een muurverf met een hogere schrobklasse.

Bij Sikkens Alphadur HD SF is het belangrijk om deze na droging alleen maar heel voorzichtig te reinigen wanneer het echt nodig is. Met een vochtige doek is reinigen wel mogelijk, maar poets niet te hard. Vlekken verdwijnen grotendeels, maar de plaats waar de vlek heeft gezeten is vaak nog wel zichtbaar. Muurverven zoals de Alphadur zijn geschikt voor toepassing op plafonds en wanden in ruimten waar de kans op vervuiling en belasting minimaal is. Muren die je niet of nauwelijks zal aanraken kun je hier goed mee schilderen, bijvoorbeeld om de kosten te kunnen drukken. Stel je meer eisen aan je schilderwerk kies dan voor een muurverf uit schrobklasse 1 of 2.

Sikkens Alphadur HD SF 10 liter

Wanneer je een goede, scherp geprijsde muurverf wil die beter afwasbaar is dan de Sikkens Alphadur HD SF 10 liter, kies dan bijvoorbeeld voor de Sigmatin DGL, Wijzonol Wijzotex Mat, Sikkens Alpha Projecttex.of Flexa Creations.

Ben je op zoek naar een muurverf die super afwasbaar is en tegen moeilijke vlekken zoals koffie, wijn en pastasaus kan? Kies dan in plaats van de Sikkens Alphadur HD SF voor Flexa Easycare, Sikkens Rezisto – Easy Clean, Sigma Pearl Clean, Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf of de Wijzonol Extra Reinigbaar.

Hiermee kies je voor uitstekend reinigbare muurverven met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Alternatieven voor Sikkens Alphadur HD SF kopen?

Muurverven in welke schrobklasse dan ook bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl. Wil je snel aan de slag? Geen probleem! Verfwinkel.nl heeft een snelle levering en scherpe prijzen. Daardoor heb je snel de muurverf van je keuze en andere verfbenodigdheden zoals voorstrijk, afdekpapier of schilderstape in huis voor jouw project. Weet je niet goed hoe je je schilderklus moet aanpakken?  We helpen je daarmee graag. Onze verfexperts van de klantenservice voorzien je graag van een professioneel verfadvies. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we je niet lastig, maar voorzien we je van informatie over onze nieuwste producten, ontvang je tips over muurverf en andere producten en blijf je op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

 1. Wijzonol Wijzotex Mat
  Wijzonol Wijzotex Mat
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  107 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  49 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: