Schilderen met roller of kwast: wanneer kies je wat?

De keuze tussen schilderen met een roller of kwast kan soms best lastig zijn. De keuze kan afhangen van het soort schilderwerk dat je gaat uitvoeren. Ga je een deur schilderen met roller of kwast? Ga je buiten schilderen met een roller of kwast? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over verven met een roller of kwast. We laten je zien in welke situaties je het beste een roller kunt gebruiken en wanneer een kwast de betere optie is. Wat je ook nodig hebt, jouw benodigdheden bestel je bij Verfwinkel.nl.

Verven met kwast of roller: wanneer is een roller de beste keuze?

Een verfroller wordt over het algemeen gebruikt voor het schilderen van grote oppervlakken. Ga je een muur verven met kwast of roller, dan gebruik je een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de hoeken en moeilijk bereikbare plekken. Voor deze klus zijn speciale muurverfrollers verkrijgbaar via onze online winkel. Ook voor gladde oppervlakken zijn rollers geschikt. Wil je grote oppervlakken met wat meer structuur van verf voorzien, dan maak je gebruik van langharige rollers. Binnen ons assortiment zijn genoeg passende vachtrollers te vinden voor dit soort klussen. Een goed voorbeeld hiervan is deze Anza Verfroller – Wistex.

Schilderen met kwast of roller: wanneer kies je voor een kwast?

Bij veel verfklussen zie je dat mensen kiezen voor een combinatie van schilderen met roller of kwast. Voor grote oppervlakken wordt de verfroller gebruikt, terwijl voor hoeken en lastig te bereiken plekjes kwasten worden gebruikt. Op oppervlakken met houtnerf kun je met een kwast nastrijken om de houtnerf te accentueren. Met een roller kan dit niet. Hierbij is het wel van belang dat de verf nog nat genoeg is. Daarnaast creëert een kwast het mooiste resultaat als je transparant schilderwerk op hout aan gaat brengen. Ook voor uiteenlopende soorten kwasten kun je bij ons terecht.

Blokkwast of roller?

Een blokkwast staat in de volksmond ook wel bekend als een blokwitter of een witkwast. Deze platte kwasten worden, dankzij hun lange haren, geregeld ingezet voor het witten of schilderen van muren (met of zonder structuur) en diverse soorten ongelijke ondergronden. Een blokkwast kan beter omgaan met structuur, maar in vergelijking met een roller doe je er wel langer over om grote oppervlakken van verf te voorzien.

Voordeur schilderen met kwast of roller en meer voorbeelden

Ga je een buitendeur schilderen met kwast of roller, kozijnen verven met kwast of roller, plinten verven met kwast of roller, een radiator verven met kwast of roller of een trapleuning verven met kwast of roller? In vrijwel iedere situatie geldt dat je de grote oppervlakken van verf voorziet met behulp van een roller, terwijl je hoeken en randen met een kwast verft. Een goed voorbeeld hiervan is een deur schilderen met roller of kwast. Voor de grote delen gebruik je een lakroller, terwijl een kwast gebruikt wordt voor de kleine delen. Ook bij deuren geld dat je de houtnerf kunt accentueren door met een kwast na te strijken.

Schilderen met roller of kwast? Bestel wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl

Of je nu een voordeur gaat verven met een roller of kwast, muren van verf wilt voorzien of buiten aan de slag gaat, de kans is groot dat je voor jouw klus zowel een roller als een kwast nodig zult hebben. Bij Verfwinkel.nl bestel je niet alleen jouw verfproducten, maar ook de benodigdheden die je kunt gebruiken om de verf mee aan te brengen. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en bestel bij ons wat je nodig hebt.

 1. ProGold Classic Flex Ronde Kwast - Serie 7320
  ProGold Classic Flex Ronde Kwast - Serie 7320
  5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf
 2. Anza Pro Blokwitter Hout
  Anza Pro Blokwitter Hout
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf
 3. Anza Viltroller - Vilt Elite Dun
  Anza Viltroller - Vilt Elite Dun
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  258 reviews
  Vanaf
 4. ProGold Verfroller - Tex
  ProGold Verfroller - Tex
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: