PVC vloer verven: zo doe je dat!

Een PVC vloer verven behoort tot de mogelijkheden, mits je het juiste verfproduct toepast. Het is niet zo dat je dit materiaal zomaar met ieder product kunt verven. Dat komt doordat veel verfsoorten niet goed kunnen hechten op dit materiaal. Een PVC vloer verven is een uitstekende manier om de look van je vloer te veranderen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een PVC vloer een andere kleur te geven. Dat verandert niet alleen de uitstraling van de vloer, maar van de gehele ruimte waar de vloer zich in bevindt. Perfect als je bijvoorbeeld eens wat anders wilt qua interieur. In deze blog vertellen we je meer over waarom je een PVC vloer gaat verven, of dit kan en hoe je dit het beste aanpakt.

Waarom een PVC vloer verven?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je jouw PVC vloer wilt gaan verven. Ten eerste kan het zijn dat de vloer er versleten uitziet. PVC staat er als materiaal om bekend kras- en slijtvast te zijn, maar in de loop der jaren is ook dit materiaal aan slijtage onderhevig. Een laag verf laat je vloer er weer zo goed als nieuw uitzien. Daarnaast is een PVC vloer verven ook de beste oplossing als je de uitstraling van de vloer wilt aanpassen, zeker als de vloer verder nog gewoon in een goede staat verkeert. Bijkomend voordeel is dat een PVC vloer verven goedkoper en makkelijker uit te voeren is dan het alternatief: de gehele vloer vervangen.

Kan je een PVC vloer verven?

Het is absoluut mogelijk om een PVC vloer te verven. Tegelijkertijd is het wel zo dat er weinig verfproducten zijn die geschikt zijn voor deze klus. Dit komt doordat verf lastig hecht op dit materiaal. Zelfs als de PVC vloer met een primer is voorbehandeld, is het voor veel verfproducten lastig om een goede hechting en dekking te bieden. Ga je een PVC vloer schilderen, dan heb je een speciale 2-componenten vloerverf nodig op basis van polyurethaan. Dit product kan ook toegepast worden op andere materialen voor vloeren, bijvoorbeeld laminaat en linoleum. Dankzij dit product ontstaat er een verflaag waar je lang plezier aan zult beleven.

Hoe ga je een PVC vloer verven?

Voordat je de PVC vloer gaat verven, zul je ten eerste de waslaag moeten verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken en te ontvetten. Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van een vloerstripper. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de vloerverf minder goed kan hechten. Daarnaast is het schuren van de vloer een aanrader. Probeer te hard schuren te voorkomen en maak gebruik van schuurpapier met korrel 240, bijvoorbeeld deze ProGold Schuurpapier Vellen. Spoel alles goed na met water en zorg ervoor dat de vloer droog is voordat je met verven begint. Tip: zet 24 uur voor het verven de vloerverwarming uit.

Als de vloer schoon is gemaakt en goed heeft kunnen drogen, kan de eerste laag worden aangebracht. Per laag heb je een roller nodig. Breng je twee lagen aan, dan heb je dus twee rollers nodig. Dit komt doordat 2-componenten verf meteen hard wordt. Een goede nylon verfroller, zoals bijvoorbeeld deze ProGold nylon roller, is de beste keuze voor deze verfklus. Meestal heb je aan twee lagen genoeg. De lagen hoeven niet tussendoor geschuurd te worden, tenzij er meer dan 72 uur gewacht wordt. PVC vloer verven? Koop je benodigdheden bij ons.

 1. ProGold Verfroller - Nylon 13 mm
  ProGold Verfroller - Nylon 13 mm
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Anza Verfbeugel - Softgrip
  Anza Verfbeugel - Softgrip
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  36 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf

Lees ook: