Muur verven benodigdheden: dit heb je nodig!

Voor een muur verven zul je benodigdheden nodig hebben in allerlei soorten en maten. Waarschijnlijk zal het je niet verbazen dat je items zoals verf, rollers en een kwast nodig hebt, maar er zijn nog veel meer spullen die je kunt gebruiken. Items waar je op het eerste oog niet meteen aan zou denken. Daarom bieden we je in deze blog een uitgebreide checklist. Een muur verven, en de voorbereiding hierop, verloopt een stuk soepeler als je de juiste spullen meteen bij de hand hebt. Wat is nodig om te verven? We vertellen het je in deze blog.

Binnenmuren schilderen voorbereiding

Iedere verfklus begint met een goede voorbereiding. Hier leg je het fundament voor een mooi eindresultaat. Voor een muur schilderen heb je benodigdheden nodig die je gebruikt om het oppervlak schoon te maken en te ontvetten. Een goede werkspons is altijd handig om over te beschikken. Daarnaast dien je een goede ontvetter in huis te halen. Vet heeft een negatief effect op de hechting van de verf. Een ontvetter helpt je om een beter eindresultaat te behalen. Goede ontvetters uit ons assortiment zijn deze St. Marc Ontvetter en deze Histor Perfect Finish Ontvetter.

Mochten er oppervlakken in de buurt zijn waar je geen verf op wilt krijgen, dan kun je kiezen voor afdekmaterialen. Bij een binnenmuur schilderen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om nabij gelegen muren, het plafond en de vloer af te dekken. Ook kan het nodig zijn om stopcontacten af te dekken. Dit kun je doen met behulp van tape, maskeerpapier of een afdekkleed.

Muur verven voorbereiding

Per muur kan de voorbereiding verschillen. Kale muren moeten sowieso voorbehandeld worden. Om te weten wat je het beste voor de ondergrond kunt gebruiken, is het aan te raden om het kenmerkenblad van de muurverf te lezen die je wilt gaan gebruiken. Hierin staat wat je nodig hebt en vaak worden specifieke producten aangeraden. Bij een (sterk) zuigend oppervlak is het aan te raden om een voorstrijkmiddel aan te brengen. Je kunt dit vooraf controleren door met een plantenspuit wat water tegen de muur te vernevelen. Wordt het water direct opgenomen, dan is een voorstrijkmiddel een must. Wanneer er gaten in de muur zitten, vul je deze voor het schilderen op met een sneldrogende muurvuller.

Wat nodig bij verven muur?

Het is nu tijd om de muurverf aan te brengen. Wat heb je nodig om te verven? Muurverf breng je aan met een combinatie van kwasten en rollers. Grote verfrollers van 25 cm breed met verfbeugel gebruik je voor het verven van de grote oppervlaken van een muur, terwijl je een combinatie van een kwast plus kleinere rollers (10 en 18 cm breed) met passende verfbeugel gebruikt voor de randen en lastige plekjes.

Moeilijk bereikbare en smalle randjes tussen het kozijnen, plinten en de muur schilder je met een penseel. Een verlengsteel kan handig zijn als je hoogtes makkelijker wilt bereiken of als je een plafond van verf gaat voorzien. Hetzelfde geldt voor een trapje. Daarnaast is een emmer met rooster of een verfbak een must. Maak je gebruik van een trapje, dan kan het handig zijn om te beschikken over een klein verfbakje. Grotere bakken of emmers passen vaak niet op de trap. Door af te plakken met afplaktape en papier voorkom dat je de verf op de vloer, vensterbank, plinten of de verkeerde muur terecht komt. Ga je het plafond schilderen? Vergeet dan niet om stucloper te bestellen.

Snel naar alle benodigdheden!

Muur verven benodigdheden bestel je bij Verfwinkel.nl

Voor een muur verven heb je benodigdheden in grote getalen nodig. Het mooie aan het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl is dat je daadwerkelijk alles kunt vinden dat je voor jouw verfklus gaat gebruiken. Van een werkspons tot aan een ontvetter, van de juiste kwast tot aan muurverf: wij hebben het allemaal. Ontdek het zelf en bekijk nu ons online aanbod.

 1. Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  Anza Muurverfset MicMex 6-delig
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  32 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. SAM Muurverfset Anti-Spat - 5-delig
  SAM Muurverfset Anti-Spat - 5-delig
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  3.8 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: