Kun je glaskit overschilderen?

Glaskit staat ook wel bekend als beglazingskit. Deze kit is, net als alle andere kitvarianten, bedoeld voor het afdichten en lijmen van bepaalde plekken. In het geval van glaskit wordt dit product specifiek gebruikt voor het afdichten van voegen en kieren rondom glas. Dicht je deze plekken niet af, dan kan het gaan tochten. Hierdoor blijft je woning minder goed warm tijdens de koudere maanden van het jaar, waardoor je meer moet stoken. Dit heeft een hogere energierekening tot gevolg. Bovendien zorgen niet-afgedichte voegen en kieren ervoor dat vocht je huis kan binnendringen, met vocht- en schimmelplekken tot gevolg.

Glaskit aanbrengen is dus van belang als je bijvoorbeeld het glas van een raam vervangt. Maar het kan ook zijn dat er al glaskit aanwezig is, of dat je de oude glaskit gaat vervangen. In deze situaties kun je kiezen om de kit een andere kleur te geven. Maar kun je glaskit wel verven? Is dit een goed idee? Zijn er alternatieve voor glaskit overschilderen? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat moet je weten over glaskit?

Net als normale kit is glaskit een dikvloeibaar materiaal dat ingezet kan worden voor het afdichten van voegen en kieren, in dit geval specifiek rondom glas. Zo voorkom je dat er tochtplekken ontstaan. Bekende merken op dit gebied zijn Zwaluw, Den Braven, Soudal en Sika. Naast glaskit voor specifieke situaties heb je ook universele beglazingskit. Deze kit is waterbestendig, elastisch en bestand tegen de UV stralen van de zon. Maar kun je deze glaskit verven?

Glaskit op kleur bestellen

Je kunt bij Verfwinkel.nl terecht voor beglazingskit. Eén van de producten uit ons uitgebreide assortiment is deze Soudal Glaskit TS. Niet voor niets is Soudal één van de bekendste merken op dit vlak. Ook deze kit is van een hoge kwaliteit en ideaal als voegkit voor glazen. Je kunt deze glaskit overschilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze glaskit in de door jou geprefereerde kleur te bestellen. Bij ons heb je de keuze uit glaskit in het wit, glaskit in het grijs of glaskit in het zwart.

Is het mogelijk beglazingskit te schilderen?

Ja, het is mogelijk om glaskit van een nieuwe kleur te voorzien. De Soudal Glaskit TS, waar we je hierboven meer over vertelden, is een goed voorbeeld van een beglazingskit waar je overheen kunt verven. Het is dus een prima optie als je een laag glaskit van een nieuwe kleur wilt voorzien. Wel is het een aanrader om vooraf te controleren of de kit die jij gekocht hebt hier geschikt voor is. Bij sommige beglazingskitten is de elasticiteit van de kit zoveel hoger dan de elasticiteit van de verf, wat kan leiden tot afbrokkeling van de verflaag. Zo zal verf bijvoorbeeld nooit goed op siliconenkit kunnen hechten. In zulke gevallen is de glaskit vervangen een betere optie. Breng daarnaast de verf pas aan als de kitlaag goed heeft kunnen drogen.

Glaskit verven? Koop je verfproducten bij ons

Als je toch besluit om glaskit van een nieuwe kleur te voorzien, vind je binnen ons aanbod de geschikte producten voor deze klus. Je kunt zelfs bij ons terecht als je beglazingskit nodig hebt. Bij ons koop je topmerken voor scherpe prijzen. Kijk gerust eens rond binnen onze webshop en ontdek zelf onze lage prijzen.

  1. ProGold Topseal U - Beglazings Kit
    ProGold Topseal U - Beglazings Kit
    3.8 out of five star rating on Trustpilot
    4 reviews
    Vanaf

Lees ook: