Kun je een houten vensterbank schilderen?

Een houten vensterbank schilderen is een uitstekende taak voor iedere doe-het-zelver. Je hoeft geen ervaren schilder te zijn om deze taak tot een goed einde te volbrengen. Houten vensterbanken zijn er in meerdere varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een MDF vensterbank of een boomstam vensterbank. Hierbij heb je de keuze uit meerdere kleuren om je houten vensterbank van te voorzien. Zo kun je het basic houden en een witte vensterbank verven of een zwarte vensterbank verven. Je kunt ook kiezen voor een kleurrijker alternatief. Bij Verfwinkel.nl vind je niet alleen diverse verfsoorten die geschikt zijn voor deze klus, maar wij kunnen de verf ook nog eens in alle kleuren mengen.

Waarom een houten vensterbank schilderen?

Er zijn meerdere mogelijke redenen waarom je een houten vensterbank van een nieuwe lik verf wilt voorzien. Ten eerste kan het zijn dat de huidige verflaag aan slijtage onderhevig is. Dit ziet er niet alleen niet goed uit, maar het zorgt er tevens voor dat je vensterbank minder goed beschermd wordt. Een nieuwe verflaag laat je vensterbank er weer zo goed als nieuw uitzien en biedt betere bescherming. Daarnaast is een houten vensterbank schilderen een uitstekende manier om de vensterbank van een nieuwe look te voorzien.

Een MDF vensterbank verven

Vensterbanken kunnen van MDF gemaakt zijn. MDF staat voor medium density fibreboard. Hierbij worden fijngemalen houtvezels gemixt met een kunstharslijm. Vervolgens wordt dit geheel in droge toestand geperst. Dit plaatmateriaal kan ook gebruikt worden voor vensterbanken. Je kunt een MDF vensterbank schilderen. Maak de vensterbank goed schoon en ontvet de vensterbank. Schuur het geheel nog even op en haal vervolgens het stof weg. Hierna kun je een grondverf aanbrengen, voer na het drogen van de grondverf eventueel reparaties uit waar nodig. Dit vermindert de zuigende werking van de MDF en zorgt voor een betere hechting. Hierna breng je de toplaag aan. Verf op waterbasis is hier een goede optie voor. Om deze verf op waterbasis aan te brengen adviseren wij de Anza Lakset VILT - 5 delig.

Een boomstam vensterbank verven

Het verven van een boomstam vensterbank werkt vrijwel hetzelfde als het schilderen van een MDF vensterbank. Het grote verschil is dat je alleen grondverf nodig hebt als het hout nog onbehandeld is. Bij behandeld hout volstaat het aanbrengen van twee lagen houtverf. Verder moet je natuurlijk niet de standaard voorbereidingen vergeten: schoonmaken, ontvetten, schuren en nogmaals schoonmaken. Wil je een boomstam vensterbank transparant verven? Hou daar dan in je voorbereidingen rekening mee. Een dekkende standaard grondverf is dan niet nodig, maar juist een grondlak voor transparante afwerkingen.

Buiten een vensterbank verven

Een houten vensterbank schilderen is niet alleen maar een taak die je binnen uit kunt voeren. Ook buiten kan er een houten vensterbank aanwezig zijn die je van een nieuwe kleur wilt voorzien. Het is aan te raden om hierbij te kiezen voor verf die bestand is tegen de omstandigheden buiten. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals regen of een felle zon. Zo wordt vergrijzing voorkomen en gaat de verflaag langer mee. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde verf als gebruiken als de verf van je kozijnen. Opzoek naar een kit voor de vensterbank? Kies dan voor de Wijzonol Aqua Zijdeglans, Flexa Pure Lak Mat, Sikkens Rubbol BL Magura, Wijzonol Grondverf - Waterverdunbaar, Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans, Den Braven Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit - Wit, Den Braven Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit - Grijs of de Den Braven Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit - Zwart.

Bestel jouw vensterbank verf bij Verfwinkel.nl

Zoals je hebt kunnen lezen, is het verven van een houten vensterbank een verfklus die door iedere doe-het-zelver uitgevoerd kan worden. Het is hierbij van belang dat je beschikt over verf en schildersbenodigdheden van een hoge kwaliteit. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor deze producten. Bij ons tref je niet alleen het grootste online assortiment van dit moment aan, maar onze prijzen zijn geregeld tot maar liefst 50% goedkoper dan in ander winkels. Daarom shop je bij ons. Neem gerust een kijkje binnen onze online verfwinkel.

 1. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  38 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  118 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi Gloss
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  60 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: