Konijnenhok beitsen: Een aaibare aanpak

Wil je het eigen plekje van je konijntje van bescherming voorzien, dan is een konijnenhok beitsen een slim idee. Vooraf zul je wellicht nadenken over meerdere opties. Ga je een konijnenhok beitsen of lakken? Wij raden altijd aan om een konijnenhok te beitsen. We vertellen verderop in deze blog waarom dit de betere optie is. Ook gaan we dieper in op de voordelen van het beitsen van een konijnenhok, welke producten je het beste kunt gebruiken en waar je op moet letten.

Konijnenhok verven met welke verf?

Wil je een konijnenhok schilderen, dan zijn er meerdere producten waar je voor kunt kiezen. Je hebt de keuze tussen beitsen of lakken. Kies je voor een lak, dan heb je een product nodig dat ademend is. Hout krijgt in de buitenlucht te maken met neerslag. Kan het hout niet ademen, dan kan het vocht niet uit het hout. Op den duur zal dit leiden tot houtrot. Daarom is een konijnenhok beitsen de beste optie, een beits zorgt ervoor dat het vocht gereguleerd wordt. Het vocht wordt hierdoor niet opgenomen door het hout. Een beits biedt de beste bescherming tegen de omstandigheden buiten.

De voordelen van een konijnenhok beitsen

Beits is een product dat je gemakkelijk zelf aan kunt brengen. Je kunt hiermee een konijnenhok beitsen aan de binnenkant en de buitenkant. Hierboven vertelden we je al dat beitsen vochtregulerend zijn. Houtrot wordt voorkomen en neerslag kan het hout niet aantasten. Bovendien biedt een beits bescherming tegen de Uv-straling van de zon. Dit gaat vergrijzing van het hout tegen. Bijkomend voordeel is dat je een konijnenhok kunt verven in allerlei kleuren. Specifieke beits producten kunnen op kleur gemengd worden. Je kunt bijvoorbeeld een konijnenhok wit verven. Maar ook transparante beitsen zijn een optie, waarbij de houtnerf geaccentueerd wordt en zichtbaar blijft.

Met welk product ga je het konijnenhok beitsen?

Voor het beitsen van een konijnenhok is het aan te raden altijd een beits op waterbasis te bestellen. Beitsen op terpentinebasis zijn slecht voor de gezondheid. Dat geldt voor mensen, maar helemaal voor kleinere dieren zoals konijnen. Bovendien zijn konijntjes echte knagers. Ze knagen graag aan het hout. Het gebruik van een beits op terpentinebasis kan fatale gevolgen hebben. Bijkomend voordeel is dat beitsen op waterbasis beter zijn voor het milieu.

Daarnaast zul je de keuze moeten maken tussen een transparante of dekkende beits. Een transparante beits geeft het hout een mooie natuurlijke uitstraling, terwijl een dekkende beits de structuur laat verdwijnen maar je wel meer opties hebt qua kleuren. Passende transparante beitsen voor een konijnenhok zijn onder meer deze Hermadix Tuindecoratiebeits Transparant – 2.5 liter, deze Wijzonol Transparant Tuinbeits en deze Tenco Tuindecor Transparant Tuinbeits – Naturel. Geschikte dekkende producten zijn onder meer deze Tenco Douglas Beits Dekkend – Zwart (ook verkrijgbaar in andere kleuren) en deze Tenco Tuindecor Dekkend Beits – Zwart.

Konijnenhok beits bestellen bij Verfwinkel.nl

Je hebt de keuze uit verschillende producten als je het konijnenhok wilt gaan beitsen. Met deze producten kun je een nieuw konijnenhok beitsen, maar je kunt ook na een aantal jaar besluiten om met deze producten het konijnenhok te onderhouden. Onze beitsen zijn tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar. Bestel daarom nu jouw beits voor een konijnenhok bij Verfwinkel.nl.

 1. Tenco Tuindecor Transparant Tuinbeits - Naturel
  Tenco Tuindecor Transparant Tuinbeits - Naturel
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
  Tenco Douglas Beits Dekkend - Zwart
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  31 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart (Ral 9005)
  Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart (Ral 9005)
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: