Kast zwart verven: wat is de juiste aanpak?

Je kast zwart verven is een uitmuntende manier om dit meubelstuk een moderne look te geven. Tevens kun je een zwarte kast kleur inzetten als je jouw interieur een industriële uitstraling wilt geven. Een kast zwart verven kun je doen om de kleur van dit meubelstuk beter te laten passen bij de rest van de kleuren van je interieur, maar je kunt er ook voor kiezen om door het zwart verven van een kast een mooi contrast te laten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kast tegen een witte muur. Er is veel mogelijk als je jouw kast zwart gaat verven. In deze blog laten we je zien waar je zoal voor kunt kiezen.

Oude kast verven met matte verf

De glansgraden van een verf zijn van invloed op de uitstraling. Zo zijn er bijvoorbeeld hoogglans lakken verkrijgbaar via onze webshop. Verven met deze glansgraad beschikken over een mooie glans. Voor het verven van de kast kiezen klanten de laatste jaren steeds vaker voor een lak met een matte uitstraling. Hierdoor ontstaat een kalm effect en bovendien is matte verf perfect voor het camoufleren van oneffenheden. Deze verf glanst niet.

Een goede optie uit ons eigen assortiment is de Wijzonol Matlak Waterverdunbaar. Deze dekkende lakverf is perfect voor voorbehandeld hout en is van nature kras- en stootvast. Daarnaast kun je kiezen voor de Histor One Lak Mat – Acryl. Je kunt deze verf in het zwart laten mengen. Maar je kunt ook de kleur grijs creëren. Voor welke kleur je ook kiest, wij maken gebruik van kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit om de verf te voorzien van een kleur naar wens.

Kast matzwart verven met krijtverf

Een trend die op dit moment helemaal in is, is meubels zwart verven met behulp van krijtverf. Ook de kast kan geverfd worden met een krijtlak. Binnen ons assortiment is speciale krijtverf voor meubels verkrijgbaar. Als je jouw kast zwart gaat verven, kun je ervoor kiezen om met behulp van een krijtlak je kast matzwart te verven. Een goede optie hiervoor is deze Painting the Past Matt Krijtlak – 750 ml. Deze verf kan aangebracht worden zonder vooraf een grondverf aan te brengen. Krijtverf kan zowel met een kwast als met een roller aangebracht worden. De manier van aanbrengen kan een effect hebben op de textuur van de verf. Je hebt hierdoor meer invloed op het eindresultaat.

Dressoir zwart verven

Je kunt een antieke kast zwart verven, maar ook een dressoir kun je van een zwarte kleur voorzien. Zwart verven is een uitstekende manier om je dressoir te pimpen. Het geeft een moderne uitstraling aan dit meubelstuk, maar ook binnen een interieur met een industriële look past deze kleur goed. Zo knap je jouw dressoir van top tot teen op.

Kast zwart verven? Koop jouw zwarte verf bij Verfwinkel.nl

Een kast zwart verven is een goede manier om een oude kast op te knappen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kast simpelweg een nieuwe kleur te geven. Zowel zwarte lak als zwarte krijtverf is verkrijgbaar binnen ons uitgebreide assortiment. Bij ons koop je jouw verfproducten en schilder benodigdheden voor de scherpste prijzen van nu. Wij zijn tot wel 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrentie. Profiteer ook van onze lage prijzen en kijk eens rond binnen ons aanbod.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Black
  Histor Perfect Finish Houtlak Hoogglans - Black
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  118 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: