Granol muur verven: hoe pak je dat aan?

Van plan om een granol muur te verven? Vooral binnen oudere woningen kan granol nog aanwezig zijn. Tijdens de jaren 70 was deze sierpleister op zijn populairst. Doordat het een sterke sierpleister is, is het mogelijk om granol ook buiten toe te passen. De duurzaamheid is één van de redenen waarom veel mensen hiervoor hebben gekozen. Je hebt er jaren geen omkijken naar en je hebt niet snel last van beschadigingen. Daarom is het goed mogelijk dat er in je woning nog een granol muur aanwezig is. Je kunt granol verwijderen, maar dit hoeft niet. Je kunt dit een tweede leven geven door granol te schilderen. We vertellen je in deze blog meer over een granol muur schilderen.

Granol overschilderen

Granol gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Toch kan het zijn dat je het aanzicht van deze sierpleister wilt aanpakken. In dat geval is een granol muur verven een optie. Voordat je überhaupt gaat schilderen, is het belangrijk om te checken of de granol muur wel voldoende verzadigd is om met muurverf behandeld te worden. Is dit niet het geval, dan dien je vooraf een voorstrijk toe te passen. Voor granol is een transparante voorstrijk beter dan een dekkende. Producten uit ons assortiment die je hiervoor kunt gebruiken zijn onder meer deze Histor Perfect Base Muurvoorstrijk – Transparant, deze Sikkens Alpha Fix en deze Alabastine Voorstrijk Sneldrogend Transparant.

Een granol muur is oneffen. Deze sierpleister heeft een grove textuur. De structuur doet denken aan een boomschors. Het is daarom belangrijk dat een grove roller gebruikt wordt om zowel het voorstrijkmiddel als de muurverf mee aan te brengen. Als je op zoek bent naar een grove muurverfroller, is deze ProGold Verfroller – Proflor een uitstekende keuze. Deze verfroller heeft een flinke vachtdikte, wat zorgt voor zowel een grote opname als afgifte van de verf. Deze roller is geschikt voor alle muurverven. Je kunt verf optimaal op granol aanbrengen met deze roller. Zo weet je zeker dat het gehele oppervlak van de granol muur van verf voorzien kan worden.

Granol behang verven

Naast de sierpleister is het mogelijk dat je muur voorzien is van granol behang. Deze soort granol verven doe je op dezelfde manier zoals je andere soorten behang van verf zou voorzien. Plak eerst alles in de buurt af waar je geen verfspetters op wilt krijgen. Vervolgens maak je het granol behang schoon met een spons die licht vochtig is gemaakt. Verf de randen en moeilijk bereikbare plekken met een kwast. Voor de grote oppervlakken maak je gebruik van een roller. Over het algemeen zijn twee of meer lagen verf nodig.

Granol muur verven? Gebruik onze producten

Na het lezen van deze blog weet je waar je op moet letten als je een granol muur gaat verven. We hebben je ook uitgelegd hoe granol behang schilderen in zijn werk gaat. Tijd om aan de slag te gaan. Binnen het ruime assortiment van Verfwinkel.nl vind je alle verfproducten die je nodig hebt voor deze verfklus. Bovendien kun je ook bij ons terecht voor alle verdere benodigdheden, van verfrollers tot aan verfreinigers. Daarom is Verfwinkel.nl jouw nummer één online verfshop van dit moment.

Granol muur verven: Wat heb je nodig?
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 21,89
2.
€ 21,09
Prijs totaal € 42,98

Lees ook: