Eiglans lak: wat is de glansgraad?

Eiglans is een relatief nieuwe glansgraad. Van glansgraden zoals mat, zijdeglans en hoogglans heb je vast al wel eens een keer gehoord, maar het kan zijn dat je nog niet zo bekend bent met de eiglans glansgraad. Toch zijn er binnen ons uitgebreide assortiment heel wat producten met deze glansgraad te vinden. In deze blog geven we je de eiglans uitleg waar je naar op zoek bent. We laten je zien wat eiglans is en hoe het zich verhoudt tot de andere glansgraden. Ook gaan we dieper in op de producten die verkrijgbaar zijn in deze glansgraad. Wat is een eiglans lak? Je weet het na het lezen van deze blog.

Wat is eiglans?

Eiglans is één van de belangrijkste glansgraden van dit moment. Glansgraden zijn in grofweg zes varianten in te delen: extra mat, mat, eiglans, zijdeglans, halfglans en hoogglans. Qua glansgraad bevindt eiglans zich tussen mat en zijdeglans in. Mat heeft een glansgraad die kleiner is dan 15%. Zijdeglans heeft een glansgraad tussen de 30% en 60%. Eiglans zit hier precies tussenin, met een glansgraad van 15% tot 30%. Net als bij matte verf zorgt eiglans verf voor een mooi egaal geheel, maar met een subtiele weerspiegeling van het licht. Niet voor niets wordt eiglans soms ook wel laag zijdeglanzend genoemd. Het zit precies tussen mat en zijdeglans in en is daardoor een uitstekend compromis als je twijfelt tussen deze twee glansgraden.

Welk eiglans product kies jij?

Eiglans wordt ook wel eggshell genoemd. Voor verschillende toepassingen is er passende eggshell verf te vinden. Natuurlijk mag muurverf in deze glansgraad niet ontbreken binnen ons aanbod. Bovendien kun je bij ons de bekendste merken van dit moment bestellen, waaronder Wijzonol eiglans verf. Een goed voorbeeld hiervan is deze Wijzonol Wijzoplex Eiglans – Muurverf. Dit uitstekend dekkende product is uitstekend reinigbaar en beschikt over een buitenduurzaamheid van een hoog niveau. Je kunt kiezen voor 100% wit, maar je kunt dit product ook in diverse kleuren laten mengen.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je op zoek bent naar een eiglans lak. Misschien wil je jouw trap van een nieuwe laag verf voorzien of wil je de look van één van je meubels aanpassen. In dat geval is het een aanrader om te kiezen voor een eiglans product van Glitsa. Glitsa eiglans verf is populair op dit moment, en dat is niet zonder reden. Zo vergelen hun lakken niet en daarnaast is een eiglans lak van dit moment kras- en slijtvast. Wil je een trap verven, dan is deze Glitsa Eiglans Trappenlak een uitstekende keuze. Ga je een meubelstuk verven, dan kun je kiezen voor deze Glitsa Eiglans Meubellak.

Eiglans verf kopen bij Verfwinkel.nl

Naast de hierboven genoemde voorbeelden zijn er nog veel meer eiglans producten te vinden binnen ons ruime aanbod. Zo heeft Painting the Past een eigen lijn vol uitmuntende eiglans verfproducten: Painting the Past Eggshell. Ook andere grote merken hebben hun eigen eiglans producten. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer deze Sigma Spackverf Semi-Matt en deze Wijzonol Muurverf voor Buiten. Zelfs een eiglans primer behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld deze Sigma Amarol Primer of deze Sikkens Rubbol Primer. Kijk gerust eens rond en bestel jouw eiglans verfproducten bij Verfwinkel.nl.

 1. Painting the Past Eggshell 750 ml - SC06 French Linen
  Painting the Past Eggshell 750 ml - SC06 French Linen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Wijzonol Wijzoplex Eiglans - Muurverf
  Wijzonol Wijzoplex Eiglans - Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Glitsa Meubellak Eiglans
  Glitsa Meubellak Eiglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Glitsa Trappenlak Eiglans - 750 ml
  Glitsa Trappenlak Eiglans - 750 ml
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: