Eettafel verven: creëer een nieuwe look

Overweeg je om je eettafel te verven? Dit kan een uitstekende manier zijn om dit meubilair een tweede leven te geven. Je hebt vele opties als je een eettafel van een nieuwe uitstraling wilt voorzien. Zo kun je het simpel houden en je eettafel wit verven, je eettafel zwart verven of je eettafel grijs verven. Maar je kunt ook kiezen voor een extravagantere kleur. Verfwinkel.nl helpt je het mogelijk te maken. Welke verf je ook kiest, wij kunnen het in alle kleuren voor je mengen. Mocht het dus je droom zijn om je eettafel pimpelpaars te verven, dan is zelfs dat een optie. Zo helpen wij je jouw ideale interieur te realiseren.

Eettafel verven met krijtverf

Er zijn meerdere soorten verf waar je voor kunt kiezen als je de eettafel opnieuw wilt verven. Een populaire optie waar mensen de laatste tijd vaak voor kiezen is krijtverf. Binnen ons assortiment vind je ook krijtverf voor meubels. Hierbij bepaal je zelf de uitstraling van de verf, van extra mat tot aan eggshell. Krijtverf is niet altijd enorm krasvast. Kies de juiste krijtverf voor het beste eindresultaat. Helaas blijkt in de praktijk wel dat krijtverf, door de open structuur, minder goed beschermt tegen vlekken. Als je een eettafel hebt waar geregeld kinderen aan zitten, is krijtverf daarom misschien niet de beste optie. Je kunt een tafelkleed plaatsen om de eettafel te beschermen, maar je zult de mooie look van dit meubelstuk ook niet willen verhullen. Door krijtverf af te werken met wax of een kleurloze, matte beschermlaag bescherm je de eettfel of een ander meubelstuk beter tegen vlekken en krassen.

Eettafel schuren en verven met meubellak

Naast krijtverf kun je ook kiezen voor meubellak. Meubellak biedt beter bescherming tegen diverse omstandigheden. Zo zijn deze lakken beter bestand tegen krassen, maar ook tegen vocht wordt bescherming geboden. Er zijn varianten die de natuurlijke uitstraling van je eettafel behouden, maar je kunt ook kiezen voor lakken met een dekkende kleur.

Voor het verven van een eettafel zul je enkele voorbereidingen moeten uitvoeren. Ten eerste maak je de tafel goed schoon en ontvet je het meubelstuk. Hierna kun je de eettafel schuren. Na het schuren maak je de eettafel nogmaals schoon om al het stof weg te halen. Is het de eerste maal dat je jouw eettafel gaat verven? Vergeet dan niet om een geschikte grondverf aan te brengen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf. Voor deze klus adviseren we de Wijzonol Matlak - Terpentineverdunbaar of de Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar.

Eettafel verven tips

Nadat de laag grondverf heeft kunnen drogen, is het tijd om de toplaag aan te brengen. Zowel bij de grondverf als de meubellak of krijtverf (waar je ook voor kiest) is het van belang dat de verf goed uitgerold en verdeeld wordt. Zo krijg je een mooie dekkende laag. De verf kun je het beste in meerdere lagen aanbrengen. Tussen iedere laag is het een goed idee om de eettafel lichtjes op te schuren. Zo kan de volgende laag zich beter hechten. Zorg voor een goede ventilatie als je gaat verven. Bescherm je zelf tijdens het schuren met een stofmasker.

Eettafel verven: koop je verf bij Verfwinkel.nl

Het verven van een eettafel is een verfklus die iedere doe-het-zelver op zich kan nemen. Of je nu een houten eettafel gaat verven of een bolpoot eettafel van grenen gaat verven, de spullen die je nodig hebt zijn terug te vinden binnen het uitgebreide online aanbod van Verfwinkel.nl. Neem gerust een kijkje en geef jouw eettafel een tweede leven aan de hand van onze producten.

 1. Beste binnenlak
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  728 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Hechtprimer - Waterverdunbaar
  Wijzonol Hechtprimer - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  27 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Lak Mat
  Flexa Pure Lak Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: