Betonvloer verven: zo doe je dat!

Een betonvloer verven is een uitstekende manier om deze ondergrond van een nieuw elan te voorzien. Een betonnen vloer verven zorgt ervoor dat de uitstraling van het oppervlak weer fris is. Bovendien is een betonvloer schilderen een goede manier om deze ondergrond op te knappen en van een nieuwe kleur te voorzien. Wij kunnen de verf voor je mengen, dus een betonvloer op kleur is mogelijk. Op diverse plekken binnen je woning kan het schilderen van een betonvloer uitgevoerd worden. Zo kun je onder meer de betonvloer verven in de woonkamer, een betonnen garagevloer verven, de betonvloer van een balkon verven en meer. Ook de coating van een betonvloer buiten kan aangepast worden. We vertellen je hieronder alles wat je moet weten over een betonvloer verven.

Betonvloer verven: welke verf gebruik je?

Of je nu een ruwe betonvloer gaat verven of een betonvloer gaat egaliseren en gaat schilderen, het is hierbij van groot belang dat je de juiste soort verf toepast. Binnen ons assortiment tref je meerdere soorten vloer betonverf en vloercoatings aan. Een populaire optie binnen deze categorieën is een betonvloer verven met epoxy verf. Een epoxy coating beschikt over meerdere eigenschappen die deze verfsoort zo geschikt maakt voor een betonvloer verven. Deze coating is bijzonder sterk, duurzaam en bestand tegen zware belasting. Bovendien is epoxy verf bestand tegen allerlei chemicaliën, is dit een vloeistofdichte coating en kun je de verflaag hygiënisch reinigen.

Twee-componenten epoxy verf is de sterkste optie. Een goed voorbeeld hiervan is deze Rust-Oleum 5300 EpoxyShield Maxx. Dit product kan zwaar belast worden, is bestand tegen chemicaliën en autobanden, is duurzaam en je hoeft geen primer aan te brengen. Perfect als je de betonvloer in de garage wilt schilderen. Er zijn ook epoxy verfproducten die uit één component bestaan, bijvoorbeeld deze Sigma Sigmafloor Aqua Satin. Deze optie is meer geschikt voor licht belastbare vloeren. Let op: epoxy verf kan binnen gaan verkleuren bij het ontbreken van zonlicht. Wil je gevlinderd beton coaten, dan is deze Vistapox Hechtprimer AEH een goede optie. Je kunt hiermee een gevlinderde betonvloer verven vanwege de uitmuntende hechting op zeer gladde of gesloten ondergronden. Ga je een betonvloer verven buiten, dan gebruik je altijd een twee-componenten epoxy verf.

Betonvloer verven ervaring: hoe pak je dit aan?

Begin met de voorbereidingen zoals het afdekken van oppervlakken waar je geen verf op wilt krijgen, het schoonmaken en ontvetten van de betonvloer en het goed laten drogen van de vloer. Ga aan de slag op een egale vloer die niet te glad is en kurkdroog is. Maak eventueel de betonvloer wat ruwer met behulp van een staalborstel. Repareer eventuele oneffenheden in de ondergrond. Het aanbrengen van een primer is vrijwel nooit nodig.

Je kunt het best beginnen met het schilderen van de randen met behulp van een kwast. Vervolgens ga je aan de slag met een roller. Een vachtroller is de meest geschikte optie voor deze grote banen. Begin verticaal en trek vervolgens horizontale banen. Trek tijdens het narollen lange banen om de vorming van banen en strepen te voorkomen. Na het aanbrengen van de eerste laag verf neem je de droogtijd van het product dat je gebruikt hebt in acht. Dat levert het beste resultaat op. Per betonvloer verf kan het verschillen of je twee of drie lagen moet aanbrengen. Op zoek naar de beste betonvloer verven prijs? Binnen ons assortiment schaf je alles aan voor deze verfklus, inclusief benodigdheden. Bekijk het assortiment en ontdek het zelf.  

 1. Alabastine Garagevloer Coating - SET
  Alabastine Garagevloer Coating - SET
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  Anza Verlengsteel - Diverse Maten
  3.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: