3 tips om een kleurencombinatie te maken met de Sigma kleurenkaart

Het kiezen van kleuren en kleurencombinaties voor een ruimte kan vaak overweldigend aanvoelen. De kleurenkaart van Sigma biedt uitkomt bij het maken van een kleurencombinatie door de handige kleurstrips aan het einde van de brochure. Wij leggen jou uit hoe je deze kleurstrips op drie verschillende manieren kunt gebruiken.

1. Van hoog naar laag voor licht en kalmte

De strip is op te delen in drie verschillende groepen. De eerste vier kleuren kunnen worden gebruikt als de hoofdkleur van een ruimte, welke je voor 60% toepast in een ruimte. De volgende twee kleuren dienen als een functiekleur en de laatste kleur is de finishing touch als accentkleur. Kies kleuren uit dezelfde strip voor een ton-sur-ton combinatie of mix kleuren uit verschillende strips met elkaar.

Sigma kleurenkaart hoog naar laag

2. Van laag naar hoog voor helder en gedurfd

Een gedurfdere combinatie maken? Begin dan aan de onderkant van de strook! De vier donkere tinten worden dan gebruikt als de hoofdkleur voor een ruimte. De twee opvolgende kleuren worden de functiekleur en de bovenste kleur dient als finishing touch. Ook in dit geval kan je natuurlijk kiezen voor een combinatie uit dezelfde strip of verschillende strips met elkaar combineren.

 

Sigma kleurenkaart laag naar hoog

3. Laat creativiteit de vrije loop

Een mooi en uitgebalanceerd kleurenpalet maken, maar toch uitdrukking geen aan je eigen creativiteit? Combineer de kleuren uit de kleurenkaart dan naar hartenlust met elkaar. Terwijl je nog steeds de 60-30-10 verdeling in de ruimte aanhoudt. 

Sigma kleurenkaart creatief

Laat je inspireren!

Bekijk de kleurenkaart van Sigma online om jouw eigen palet te maken of laat je inspireren door de verschillende inspiratiepaletten. Liever offline bekijken? Kies dan de Sigma Kleurenwaaier - NCS Kleurenwaaier C21.3.

Bekijk online

Vind de kleuren die bij je passen

Heb jij je kleurenpalet samengesteld met de mooiste Sigma kleuren? Kies je verf, selecteer jouw favoriete kleuren in onze kleurenwaaier en schilderen maar! Trots op het resultaat? Deel jouw verfklus op social media met de #mijnverfklus en tag @verfwinkelnl en wie weet delen wij jouw schilderproject!  

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  232 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Weekdeal
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  188 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: