2 muren tegenover elkaar verven: Optisch kleureffect

Op meerdere manieren kun je als het ware een optisch effect op de muur verven. Eén van de bekendste mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen is door 2 muren tegenover elkaar te verven. 1 muur een andere kleur verven, zorgt al voor een optisch effect. Dat effect wordt alleen maar sterker door 2 muren tegenover elkaar te verven. In deze blog vertellen we je meer over 2 muren tegenover elkaar verven. We laten je zien welke muren je het beste kunt verven en wat het optische effect is van 2 muren tegenover elkaar verven.

Welke muur verven?

Welke muur verven in de woonkamer? Het is een vraag die vaak gesteld wordt aan onze verfspecialisten. Mensen zijn benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van optische kleureffecten. Ben je van plan om 2 muren tegenover elkaar te verven, dan kun je het beste kiezen voor de twee korte wanden die tegenover elkaar staan.

Hoeveel muren verven in de woonkamer?

Ga je 2 muren tegenover elkaar verven, dan zou je natuurlijk alleen deze twee muren van een nieuwe kleur kunnen voorzien. Maar je kunt er ook voor kiezen om alle muren in de woonkamer te schilderen, waarbij je de twee korte muren in een andere kleur verft dan de overige wanden.

Ook al ga je alle muren verven of 1 muur, een aantal vaste voorbereidingen zijn van belang. Ten eerste haal je alles van de muren en schuif je alles aan de kant waar je geen verf op wilt krijgen. Hierna plak je alle oppervlakken af waar je geen verf op wilt krijgen. Voor de plinten maak je gebruik van afplaktape, voor de vloer kun je andere afdekmaterialen toepassen. Check of de muren een primer of voorstrijkmiddel nodig hebben. Maak de muur schoon en ontvet de ondergrond. Repareer eventueel aanwezige beschadigingen en andere oneffenheden. Maak alles stofvrij en zorg ervoor dat de muur goed droog is voordat je 2 muren tegenover elkaar gaat verven. De muren zijn nu klaar om geverfd te worden.

Het optische effect van 2 muren tegenover elkaar schilderen

Ga je 2 muren tegenover elkaar verven, dan kiezen mensen er vaak voor om deze muren donkerder te schilderen in vergelijking met de andere wanden. Dat is weer eens wat anders dan een accentmuur. Met twee donkere korte wanden zorg je ervoor dat een brede woonkamer wat smaller lijkt. Hierdoor lijken de korte wanden naar elkaar toe te gaan. Hoe groter het contrast is tussen de brede en korte wanden, des te sterker is het optische effect. Het optische effect kan nog meer versterkt worden door de stroken van je laminaat parallel te laten lopen met de korte wanden. Voor een minder sterk effect verf je maar één muur donkerder dan de rest.

2 muren tegenover elkaar verven met onze verf

Je kunt kiezen voor een accentmuur in de woonkamer, maar je kunt ook een interessant optisch effect creëren door 2 muren tegenover elkaar te verven. Hierbij kun je gebruik maken van onze muurverf producten van een hoge kwaliteit, die je bij ons bestelt tegen de laagste prijzen van dit moment. Kies bijvoorbeeld voor deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, Wijzonol Muurverf - Mat of deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf. Neem eens een kijkje binnen ons uitgebreide aanbod en ontdek zelf de mogelijkheden.

 1. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Trimetal Magnatex Mat SF - Muurverf
  Trimetal Magnatex Mat SF - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: