Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit Wit 310ml

* Verplichte velden

Levertijd: 1 Werkdag

Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit Wit 310ml productinformatie

  • Zo goed als reukloos
  • Kleur: Wit, Bruin, Grijs, Zwart
  • Voor binnen en buiten

Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit Wit 310ml omschrijving

Zwaluw Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen houten en metalen kozijnen en beton en metselwerk. Aansluitvoegen tussen trappen en wanden, tussen beton en plafondelementen, tussen muur en plafond, plinten en vensterbanken.

Extra informatie over Sikkens Zwaluw Acryl-W Wit
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Zwaluw Acryl-W Wit bestellen bij Verfwinkel.nl
Zwaluw Acryl-W Wit bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Toepassing Binnen
Merk Zwaluw/Den Braven

Zwaluw Acryl-W Acrylaatkit Wit 310ml specificaties

Zwaluw® Acryl-W
Hoogwaardige watergedragen acrylaatkit

Zwaluw Acryl-W is een hoogwaardige afdichtingskit op basis van acrylaatdispersie. Na het aanbrengen vormt het product een zacht plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit.

Voordelen
• Prima prijs-kwaliteitverhouding
• Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verven
• Hecht perfect zonder primer op de meeste, zelfs licht vochtige ondergronden
• Binnen toepasbaar
• Vrijwel reukloos
• Gemakkelijk aan te brengen/te reinigen
• Niet corrosief t.o.v. metalen

Beperkingen
• Niet geschikt voor continue waterbelasting
• Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden
• *Buiten toepassing is alleen mogelijk bij goed drogend weer en indien het binnen 5 uur na aanbrengen niet regent.

Applicaties
Zwaluw Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten, vensterbanken, houten en metalen kozijnen, beton en metselwerk.

Gebruiksaanwijzing
Een voeg met de juiste dimensies is in staat om bewegingen op te nemen van aangrenzende bouwmaterialen. De voegdiepte moet altijd in de juiste verhouding zijn met de voegbreedte.
Algemene regel is dat de verhouding voegdiepte:voegbreedte tot een voegbreedte van 10mm 1:1 is, met een minimum van 5mm breedte en diepte.
Voor voegen breeder dan 10mm is de voegdiepte de voegbreedte gedeeld door 3 plus 6mm.

Aanvullende informatie
100% Modulus N/mm2 0,40 MPa
Extrusie waarde @ Ø3 mm/4 bar 800 g/min
Applicatie temperatuur +5°C till +40°C
Basis Acrylic dispersion
Dichtheid 1,71 g/ml
Rek bij breuk 240%
Weerstand tegen vloei ISO 7390 < 2mm
Vorstbestendigheid gedurende transport till -15°C
Bewegingsopname 12,5%
Shore-A hardheid DIN 53505 30 Shore A
Huidvorming @23°C/50% RH 7 min
Temperatuur bestendigheid -20°C till +75°C
Tensile Strength (DIN 53504) N/mm2 0,40 MPa


Oppervlakte voorbereiding en afwerking
Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden). Ondergronden dienen schoon, droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig tezijn. Hechtvlakken ontdoen van loszittende bestanddelen, zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn. Zeer poreuze ondergronden zoals: gips, (gas)- beton, (kalkzand)steen enz. voorstrijken met een mengsel van 1 deel Zwaluw Acryl-W en 2 delen water.
Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Glad afwerkbaar met water.

Overschilderbaarheid
Zwaluw Acryl-W is het best overschilderbaar na volledige uitharding.
Tijdens het doorharden zal het product krimpen, waardoor later eventueel scheur- en barstvorming kan ontstaan in de verflaag.
Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verf. Bij hooggevulde dispersieverven kan scheur- of barstvorming in de verf ontstaan. Geadviseerd wordt om vooraf de verdraagzaamheid met de verf te testen.

Schoonmaken
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water. Handen kunnen worden gereinigd met Zwaluw Wipes en/of water en zeep.

Kleuren
• Wit
• Grijs
• Bruin
• Zwart

Verpakking
• Koker 310 ml

Waarborg & garantie
Den Braven garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties.

Disclaimer
Alle informatie in dit document en in al onze gedrukte en digitale publicaties is gebaseerd op onze huidige kennis en ervaring en is het uitsluitend (intellectuele) eigendom van Den Braven. Het document (en de daarin vervatte vinding(en)) mag uitsluitend met de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Den Braven worden gekopieerd, aan derden getoond of op andere wijze worden verveelvoudigd, openbaargemaakt en/of gebruikt. De technische gegevens in dit document worden gegeven bij wijze van indicatie en zijn niet uitputtend. Den Braven is niet aansprakelijk voor enige (directe of indirecte) schade als gevolg van eventuele (redactionele) fouten, onvolledigheden of onjuistheden in de inhoud van dit document. Daaronder wordt mede verstaan, maar is niet beperkt tot, onjuistheden of onvolledigheden die het gevolg zijn van technologische veranderingen of onderzoek tussen de datum van publicatie van dit document en de datum waarop het product wordt verkregen. Den Braven behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in formuleringen. Den Braven is niet aansprakelijk voor enige (directe of indirecte) schade als gevolg van het gebruik van het in dit document weergegeven product. Voor het aanbrengen en gebruiken van het product dient de gebruiker de informatie van dit document en andere documenten met betrekking tot onze producten, te lezen en te begrijpen. De gebruiker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle nodige tests om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor de wijze van toepassing. Wij hebben geen invloed op de wijze van aanbrengen van het product en de omstandigheden tijdens opslag en transport en accepteren als gevolg hiervan geen aansprakelijkheid voor schade. Leveringen geschieden uitsluitend volgens onze algemene (leverings- en betalings)voorwaarden geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.