• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Zwaluw Acryl Clear WT - 310 ml

 

Zwaluw Acryl Clear WT - 310 ml productinformatie

  • Goede hechting
  • Overschilderbaar met watergedragen en synthetische lakken
  • Prettige verwerking
  • Reukarm
  • Snelle levering

Zwaluw Acryl Clear WT - 310 ml bestand(en) downloaden

Zwaluw Acryl Clear WT - 310 ml omschrijving

Zwaluw Acryl Clear WT (voorheen Silicryl-WT) is een hoogwaardige afdichtingskit op basis van acrylaatdispersie. Na het aanbrengen vormt het product een glashelder en stevig plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Acryl WT is wit bij het aanbrengen en droogt glashelder op. Zwaluw Acryl Clear WT is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen trappen en wanden, tussen beton en plafondelementen, tussen muur en plafond, plinten en vensterbanken.

Extra informatie over Zwaluw Acryl Clear WT
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Zwaluw Acryl Clear WT bestellen bij Verfwinkel.nl
Zwaluw Acryl Clear WT bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze kit of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Kit
Toepassing Voor binnen
Merk Zwaluw/Den Braven
Levertijd 1 Werkdag

Zwaluw Acryl Clear WT - 310 ml specificaties

Glasheldere overschilderbare acrylaatkit op waterbasis

Product omschrijving
Zwaluw Acryl Clear WT is een hoogwaardige afdichtingskit op basis van acrylaatdispersie. Na het aanbrengen vormt het product een glashelder en stevig plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Wit tijdens het aanbrengen, transparant na het drogen.

Voordelen
- Glashelder (wit tijdens aanbrengen)
- Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verven.
- Hecht perfect zonder primer op de meeste, zelfs licht vochtige ondergronden.
- Vrijwel reukloos.
- Gemakkelijk aan te brengen/te reinigen.
- Niet corrosief t.o.v. metalen.
- Alleen voor binnen toepassing.

Aanbrengtemperatuur
+5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden).

Applicaties
Zwaluw Acryl Clear WT is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten en vensterbanken. Alleen voor binnen toepassing.

Beperkingen
- Niet geschikt voor continue waterbelasting.
- Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen,neopreen en bitumineuze ondergronden.
- Indien het product niet wordt overschilderd en in contact komt met vocht zal het product vocht opnemen en wit kleuren. Na droging wordt het echter weer glashelder

Gebruiksaanwijzing
Een voeg met de juiste dimensies is in staat om bewegingen op te nemen van aangrenzende bouwmaterialen. De voegdiepte moet altijd in de juiste verhouding zijn met de voegbreedte. Algemene regel is dat de verhouding voegdiepte:voegbreedte tot een voegbreedte van 10mm 1:1 is, met een minimum van 5mm breedte en diepte. Voor voegen breeder dan 10mm is de voegdiepte de voegbreedte gedeeld door 3 plus 6mm.

Aanvullende informatie
100% Modulus N/mm2 0,80 MPa
Extrusie waarde @ Ø3 mm/4 bar 2000 g/min
Applicatie temperatuur +5°C till +40°C
Basis Acrylic dispersion Dichtheid 1,06 g/ml
Rek bij breuk 540%
Weerstand tegen vloei ISO 7390 < 2mm
Vorstbestendigheid gedurende transport till -15°C
Shore-A hardheid DIN 53505 30
Shore A Huidvorming @23°C/50% RH 30 min
Temperatuur bestendigheid -20°C till +75°C
Tensile Strength (DIN 53504) N/mm2 1,50 MPa

Oppervlakte voorbereiding en afwerking
Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden). Ondergronden dienen schoon, droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Hechtvlakken ontdoen van loszittende bestanddelen, zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn. Zeer poreuze ondergronden zoals: gips, (gas)- beton, (kalkzand)steen enz. voorstrijken met een mengsel van 1 deel Zwaluw Acryl Clear WT en 2 delen water. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Glad afwerkbaar met water. Overschilderbaarheid Zwaluw® Acryl Clear WT Glasheldere overschilderbare acrylaatkit op waterbasis Zwaluw Acryl Clear WT is het best overschilderbaar na volledige uitharding. Tijdens het doorharden zal het product krimpen, waardoor later eventueel scheur- en barstvorming kan ontstaan in de verflaag. Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verf. Bij hooggevulde dispersieverven kan scheur- of barstvorming in de verf ontstaan. Geadviseerd wordt om vooraf de verdraagzaamheid met de verf te testen.

Schoonmaken
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water. Handen kunnen worden gereinigd met Zwaluw Wipes en/of water en zeep.

Kleuren
Kristalhelder

Verpakking
Koker 310 ml

Houdbaarheid
In ongeopende originele verpakking, tussen +5°C en +25°C, tot 12 maanden houdbaar na productiedatum mits bewaard op een droge plaats.

Certificaten
EN 15651-1: F-INT

Gezondheid & veiligheid
Het productveiligheidsblad dient te worden gelezen en begrepen voor gebruik.
Productveiligheidsbladen zijn beschikbaar op aanvraag en via de Den Braven websites. Waarborg & garantie Den Braven garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties.


Top