• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trimetal Permacryl PU Mat - Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trimetal Permacryl PU Mat - Acryl productinformatie

  • Goed dekkend
  • Niet donkervergelend
  • Sneldrogend
  • Voor binnen

Trimetal Permacryl PU Mat - Acryl bestand(en) downloaden

Trimetal Permacryl PU Mat - Acryl omschrijving

Permacryl PU Mat is een krasvaste, niet vergelende, dekkende lakverf voor binnen op basis van een watergedragen acrylaaturethaan bindmiddel. Bij buitentoepassing dient altijd gegrond te worden met Permacryl PU Primer.

Extra informatie over Trimetal Permacryl PU Mat Acryl
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trimetal Permacryl PU Mat Acryl bestellen bij Verfwinkel.nl
Trimetal Permacryl PU Mat Acryl bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Dekkende Verf
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 11,7 m²/l
Merk Trimetal
Levertijd 2-3 Werkdagen

Trimetal Permacryl PU Mat - Acryl specificaties

Productomschrijving
Permacryl PU Mat is een krasvaste, niet vergelende, dekkende, matte lakverf voor binnen op basis van een watergedragen acrylaaturethaan bindmiddel.

Gebruik/Toepassing
Permacryl PU Mat is geschikt voor de afwerking van houten en kunststof ondergronden. Als grondlaag wordt hierbij Permacryl PU Primer toegepast. Ook oude alkydhars lagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl PU Mat.

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
- Nieuw werk: Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl PU Primer aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Mat.

- Onderhoud bestaand werk: De intacte ondergrond (alkyd of acrylaat) moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed gehecht zijn. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl PU Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Mat.

- Voor staal/verzinkt staal: Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl PU Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl PU Mat.

Verwerking van het product
Kwast en rol
Type verdunning: water
Volumepercentage verdunning : 0-3%
Reinigingsmiddel: direct na gebruik met handwarm water Deze technische gegevens zijn gebaseerd op eigen kennis en proefnemingen en worden u verstrekt bij wijze van richtlijn. Dit impliceert echter geen enkele formele aansprakelijkheid voor gebruik van onze producten. Steeds navragen bij onze diensten of en geen recentere versie van de Technische Product Informatie is uitgegeven.

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog: ca. 1 uur
Kleefvrij: ca. 2 uur
Overschilderbaar: ca. 6 uur

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d.

Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed kunnen hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof: 35%
Dichtheid: 1,3 kg/dm³
Glans: mat
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte: 25 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte: 11,7 m²/l
Leverbaar in de kleuren VOS-EU-grenswaarde: aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem cat. A/d < 130 g/l

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren. Deze technische gegevens zijn gebaseerd op eigen kennis en proefnemingen en worden u verstrekt bij wijze van richtlijn. Dit impliceert echter geen enkele formele aansprakelijkheid voor gebruik van onze producten. Steeds navragen bij onze diensten of en geen recentere versie van de Technische Product Informatie is uitgegeven.

Veiligheid/Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl


 

Top