• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trae-Lyx Kleuring - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trae-Lyx Kleuring - Acryl productinformatie

  • Accentueert de nerftekening
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Houtstructuur blijft zichtbaar
  • Optimaal inkleurend
  • Voor binnen

Trae-Lyx Kleuring - Acryl omschrijving

Trae-Lyx Kleurbeits geeft houten vloeren en meubelen een fraaie natuurlijke uitstraling. De kleuren zijn met elkaar te mengen, zodat men een kleur naar eigen wens kan samenstellen. De karakteristieke tekening van het hout blijft hierbij bewaard. Trae-Lyx Kleurbeits is na droging met iedere watergedragen, transparante lak overschilderbaar (kan ook overschilderd worden met een oplosmiddelhoudende lak).

LET OP!
De inhoudstoffen van sommige houtsoorten (o.a. eiken, grenen en vuren) kunnen in combinatie met de witte Trae-Lyx Kleurbeits (nr. 2537) gele verkleuringen geven. Bij gebruik van de witte kleurbeits is het raadzaam eerst een proefvlak op te zetten.
Indien de inhoud van 1 fles niet genoeg is voor de te behandelende oppervlak de verschillende flessen altijd na schudden bij elkaar voegen ter voorkoming van kleurverschillen.

Extra informatie over Trae-Lyx Kleurbeits
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trae-Lyx Kleurbeits bestellen bij Verfwinkel.nl
Trae-Lyx Kleurbeits bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 15m2 per liter
Merk Trae-Lyx
Levertijd 3-5 Werkdagen

Trae-Lyx Kleuring - Acryl specificaties


Beschrijving Trae-Lyx
Kleurbeits is een gebruiksklare, lichtechte, eenvoudig te verwerken en goed poriënvullende waterbeits voor het beitsen van zachte en harde houtsoorten binnen. De karakteristieke tekening van het hout blijft hierbij bewaard. Trae-Lyx Kleurbeits is na droging met iedere watergedragen, transparante lak overschilderbaar (kan ook overschilderd worden met een oplosmiddelhoudende lak).

Toepassing
Alleen geschikt voor nieuw of kaal geschuurd hout.
Eigenschappen Kleur: leverbaar in kleurloos en in 20 verschillende kleuren zoals: Kersen, Eiken, Noten, Teak, Mahonie, zwart en wit.

Nieuwe kleuren Vergrijsd Eiken en Donker Grijs. De kleuren zijn onderling mengbaar. Voor lichtere kleuren, mengen met kleurloos (2520).
Soortelijk gewicht: Ca. 1,00 kg/l
Gehalte vluchtige, organische Stoffen per liter: 4 g/l
Vlampunt: N.v.t.
Kookpunt: Ca. 100°C
Verbruik: Ca. 10-15 m²/l (Afhankelijk van het houtsoort)
Overschilderbaar: Na 8 uur bij 20°C en 65% R.V.
Verpakking: 500 ml en 1 liter
Houdbaarheid in de bus: 2 jaar bij een temperatuur tussen 5°C en 25°C in originele onaangebroken verpakking.

Applicatiegegevens
Verwerkingsmethode: Platte kwast en een dot. Verwerking: De fles voor gebruik goed schudden tot eventueel bezinksel geheel is opgelost om kleurverschillen te voorkomen. Hierna de inhoud in een plastic of porseleinen bakje gieten. De beits met een platte kwast, eerst gelijkmatig met de houtnerf mee en daarna dwars op de houtnerf, aanbrengen. Bij verticale delen van onder naar boven aanbrengen. Indien mogelijk plank voor plank beitsen om kleurverschillen door aanzetting of overlap-pingen te voorkomen. Na 1- 2 minuten met een schone kwast of dot de overtollige beits verwijderen. Hierna de beits laten drogen. Indien nodig deze handeling enige malen herhalen tot het gewenste effect/kleur bereikt is.
Schoonmaken gereedschap: Na gebruik direct met warm water

Afwerking
Na droging kan de kleurbeits worden afgewerkt met een blanke lak uit het Trae-Lyx assortiment. Tevens is het mogelijk om de kleurbeits af te werken met een blanke olie uit het Trae-Lyx olie assortiment.

Bijzonderheden
Indien de inhoud van 1 fles niet genoeg is voor de te behandelende oppervlak de verschillende flessen altijd na schudden bij elkaar voegen ter voorkoming van kleurverschillen. Het dient aan te bevelen om eerst een proefvlak te zetten. De inhoudstoffen van sommige houtsoorten (o.a. eiken, grenen en vuren) kunnen in combinatie met de witte Trae-Lyx Kleurbeits (nr. 2537) gele verkleuringen geven. Bij gebruik van de witte kleurbeits is het raadzaam eerst een proefvlak op te zetten.

Top