• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Kleurstalen & Waaiers

€ 75,96

€ 75,95

€ 57,96

€ 49,95

€ 75,00

€ 52,50

€ 59,00

€ 53,10

€ 3,95

€ 2,00

€ 2,50

€ 2,00

€ 49,95

€ 44,96

€ 37,44

€ 33,70

€ 68,06

€ 44,24

€ 166,66

€ 149,99

€ 10,88

€ 9,79

€ 2,50

€ 2,00

€ 2,50

€ 2,00

Kleurstalen & Waaiers

Niets is er zo moeilijk dan een kleur uitkiezen. Vooral online kiezen is vaak moeilijk omdat de beeldscherminstellingen wel heel bepalend kunnen zijn voor een kleur.
Om er zeker van te zijn dat de kleur die je online hebt uitgekozen de juiste is voor jouw project kan het verstandig zijn om een kleurenkaart of waaier te bestellen.

Favoriet bij de schilders zijn de RAL-kleuren. De kleuren RAL 9010 RAL 9001 en RAL 9016 worden heel veel gebruikt. Maar er zijn natuurlik nog veel meer wittintnen of andere leuren. RAL-kleuren zijn een beetje tot de standaard gaan horen en dus ook leverbaar via spuiterijen, kunststoffen e.d. Door te kiezen voor een RAL-kleur is het geen enkele moeite om je kunststof kozijnen, houten voordeur, ijzeren hekwerk en je trespa dakkapel in dezelfde kleur te bestellen. Dat geeft eenheid en komt je huis ten goede.  Echter binnen wil je natuurlijk een kleur die bij je gordijnen, vloer en meubels past. 

Hoe vind je je favoriete kleur?

Laat je inspireren door je omgeving en het web. Bel eens aan bij een huis waarbij je helemaal weg bent van de gebruikte kleuren. Kijk op inspiratiesites zoals pinterest of koop een woonblad voor inspiratie. Maak een leuk moodboard en ga daarmee aan de slag. Er zijn ook apps beschikbaar waarbij je een foto kunt uploaden en daarna je favoriete kleur. De app zet dan de gekozen kleur over je foto. Zo zie je in één oogopslag of die kleur het gewenste effect geeft. 

Na een tijdje zul je zien dat je steeds op ongeveer dezelfde kleuren uitkomt. Dat is dan je favoriete kleur die als basiskleur kan gaan dienen voor je project. Let op: er zijn altijd genoeg argumenten en meningen van anderen om deze kleur niet te kiezen. Ga voor jouw kleur, je gaat je er goed bij voelen!

Kleurenwaaier of Kleurenkaart?

In een kleurenwaaier staat vaak een hele collectie op kleur gesorteerd. Een veel gebruikte waaier is de Sikkens 5051-waaier.  Deze waaier geeft 1200 kleuren overzichtelijk en duidelijk weer. Wijzonol heeft een vergelijkbare waaier met 1800 kleuren. Netjes gesorteerd in 5 categorieën: pastels, grijzen, witten, naturels en helder. Handig voor al je projecten; of ze nu binnen of buiten zijn, nu of in de toekomst. De investering méér dan waard.

Flexa Pure heeft duidelijke, kleurechte A4 stalen. Hiermee kun je je faavoriete kleur op een groot stuk zien en inschatten of het de beste kleur is voor jou. 

Krijtverf fabrikanten werken met gebruiksvriendelijke producten en handgeschilderde (kleurechte kleurstalen). Zo zijn er kleurechte kleurenkaarten van bijvoorbeeld Painting the Past. Deze zijn met de handgeschilderd met Matt Emulsion Krijtverf. Je muur wordt dus net zoals de kleur die je via de kleurkaart uitzoekt. Twijfel je? Bestel dan eerst wat proefpotjes. Hiermee zie je thuis heel snel en gemakkelijk welke kleur je favoriet is. Ook Flamant werkt met een mooie handgeschidlerde kleurenkaart. 
Flamant heeft een heel overzichtelijk assortiment bijzondere producten. Zo is er een luchtzuiverende muurverf en een verf die voor zowel stucwerk als hout gebruikt kan worden. Super handig. Zo schilder je heel je huis met 1 product. 

Kleur gekozen en dan? 

Nu je weet welke kleur je wilt gaan gebruiken is het zaak om het juiste product te kiezen voor je project. Handig is het om te weten dat je niet altijd waaier gebonden bent. Zo kunnen de kleuren van Flexa, Sikkens, Wijzonol, Sigma of Histor in vrijwel alle producten gemengd worden. Wil je zeker weten of jouw gekozen kleur en jouw gekozen product matchen neem dan even contact op met onze klantenservice. 

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top