• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Cetol TGX Gloss 006 Licht Eiken 2,5 Liter

 

Sikkens Cetol TGX Gloss 006 Licht Eiken 2,5 Liter omschrijving

Sikkens Cetol TGX Gloss is een zeer duurzame, hoogglanzende, transparante beits voor buiten. Met een verwachte levensduur van 6-7 jaar het ideale product voor het transparant afwerken van uw hardhouten betimmeringen, deuren en kozijnen. Doordat de verf een UV-filter bevat wordt het hout beschermt tegen vergrijzing. 


KLEUR: 006 Licht Eiken. 
GLANS: Hoogglans. 
INHOUD: 2,5 Liter. 
BASIS: Alkyd / Terpetine. 
KENMERKEN: - Hoge duurzaamheid. - Voor buiten. - Wij mengen uitsluitend met originele kleurpasta's. - Professionele schilderskwaliteit. 


TOEPASSING: Voor buiten. 
RENDEMENT: 12-13 m2 per Liter. 


SIKKENS CETOL TGX GLOSS BESTELLEN BIJ VERFWINKEL: 
Sikkens Cetol TGX Gloss bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze lak of wil je een andere kleur? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 

LET OP: Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. 

Basis Terpentine Basis / Alkyd
Ondergrond Hout
Soort Transparante Beits
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor buiten
Rendement 12 m2 per Liter
Merk Sikkens
Levertijd 1 Werkdag

Sikkens Cetol TGX Gloss 006 Licht Eiken 2,5 Liter specificaties

Zeer duurzame, transparante hoogglanzende afwerking voor hout buiten op basis van alkydhars.

Belangrijkste eigenschappen
Hoogglans transparant
Hoge aanvangsglans
Bijzonder hoge duurzaamheid
Verwachte levensduur 6-7 jaar
Verkrijgbaar in alle kleuren van de Sikkens Natural Balance collectie, de Cetol Design Classic kleurenkaart en de Cetol Design Style kleurenkaart
Product is transparant en verfraait de houttekening

Toepassing
Het afschilderen van maatvaste houten constructies zoals kozijnen, ramen en deuren.

Verwerkingscondities
Verwerkingstemperatuur: 5-30°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethode: Kwast.
Kwast: Bij voorkeur Meesterhand Premium kwast (synthetisch).
Product is strijkklaar en hoeft niet verdund te worden.
Reiniging gereedschap: Met terpentine of Sikkens Verdunning M600.
Geadviseerde laagdikte per laag: Droog: 40 micrometer = nat: 80 micrometer.
Theoretisch rendement: 13 m2/l. Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object.

Eigenschappen
Glansgraad: Hoogglans. > 90 GU/20° (ISO 2913). Uiteindelijke glans is sterk afhankelijk van de mate van zuiging van de ondergrond. Bij twijfel een proefvlak opzetten.
Afleveringsviscositeit Ca. 0,75-0,85 Pa.s/23°C.
Dichtheid: Ca. 0,94 kg/dm3.
Vaste stofgehalte: 60 gew.%, vol 52%.
Vluchtige organische stoffen (VOS): Max. 400 g/l.

Droging bij 20°C/ 65% RV
Stofdroog na: ca. 2,5 uur
Overschilderbaar na: ca. 16 uur

Vloeiing: Zeer goed
Hechting: Cetol TGX gloss hecht uitstekend op nieuwe als bestaande verflagen. De ondergrond moet droog en schoon zijn.
Overschilderbaarheid: Goed overschilderbaar met zichzelf en transparante alkydharslakken.
Reinigbaarheid: Cetol TGX gloss is goed reinigbaar met de gebruikelijke reinigingsmiddelen.
Buitenduurzaamheid: Uitstekend.
Transparante houtkleuren in een 4 lagen systeem 6-7 jaar.
Niet-houtkleuren in een 4 lagen systeem 5-6 jaar. Cetol TGX gloss kleurloos is uitsluitend buitenduurzaam als het in systemen wordt gebruikt waarbij vooraf tenminste 3 lagen transparante Cetol houtkleurlagen zijn toegepast.

Base-Clearcoat systeem
Om te voorkomen dat kleuren door onderhoud te snel donker worden kan het zogenaamde ‘base clearcoatsysteem” worden toegepast. Op kaal hout dienen tenminste 3 lagen Cetol transparante houtkleuren te zijn toegepast, dan kunnen vervolglagen met een kleurloos worden uitgevoerd. De duurzaamheid wordt in belangrijke mate mede bepaald door de ondergrond, de kwaliteit van de constructie, de beglazing, het binnenschilderwerk e.d.

Verdere informatie
Verpakking: Bussen van 1 Liter en 2,5 Liter.
Houdbaarheid: In onaangebroken verpakking minimaal 2 jaar.
Kleurassortiment: Alle kleuren uit de Natural Balance-waaier, de Cetol Design Classic kleurenkaart, de Cetol Design Style kleurenkaart en kleurloos.

Kwaliteit van hout
- Van hout vervaardigde gevelelementen dienen te voldoen aan de laatst uitgegeven KVT en de eisen zoals gesteld in de bijbehorende beoordelingsrichtlijnen (o.a. BRL 0801 “Houten gevelelementen”). Het verduurzamen van geveltimmerwerk moet worden uitgevoerd conform BRL 2901 of BRL 2903.
- Houtwerk buiten: Nieuwbouw Concept II: Vanuit de timmerfabriek aanleveren met een transparant systeem met een totale droge laagdikte van 140 micrometer. Reinigen met Polyfilla Pro S600, specieresten e.d. verwijderen. Licht opschuren, plaatselijk repareren met Polyfilla 360. Beschadigingen herstellen tot de juiste laagdikte met Cetol Novatech en/ of Cetol TGX gloss. Het geheel aflakken met Cetol TGX gloss. Afdekken van horizontale delen Het verdient aanbeveling tijdens de bouw horizontale delen af te dekken tegen valspecie e.d., om verkleuring van het hout te voorkomen.
- Nieuw hout:  Kaal hout, waar nodig repareren met Polyfilla 360. Gronden met twee lagen Cetol Novatech. Het geheel afwerken met twee lagen Cetol TGX gloss.
- Bestaand schilderwerk (herschilderbeurt) Geheel reinigen met Polyfilla Pro S600, geheel schuren, plaatselijk repareren met Polyfilla 360 Gebreken tweemaal herstellen met Cetol Novatech en het geheel afwerken met één laag Cetol TGX gloss.
- Bestaand schilderwerk (gedegen onderhoud): Geheel reinigen met Polyfilla Pro S600, geheel schuren, plaatselijk repareren met Polyfilla 360 Gebreken tweemaal herstellen met Cetol Novatech. Het geheel tweemaal behandelen met Cetol TGX gloss.

Top