• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigmapearl Clean Satin RAL 9016 Verkeerswit 10 Liter

 

Sigmapearl Clean Satin RAL 9016 Verkeerswit 10 Liter omschrijving

Sigmapearl Clean Satin is een zeer goed reinigbare, zijdeglanzende binnenmuurverf met Core-Shell technologie op basis van een oplosmiddelvrije 100% acrylaatdispersie. De muurverf is bestand tegen een breed scala aan (professionele) reinigingsmiddelen, inclusief watergedragen alcoholgels. 

KLEUR: Verkeerswit.
TYPE MUURVERF: acryl. 
KENMERKEN: Goed reinigbaar. Professionele schilderskwaliteit. Schrobvast klasse 1. Uitstekende vloeiing. Voor binnen. Wij mengen uitsluitend met originele kleurpasta's. 
RENDEMENT: 7-8 m2 per Liter. 
GLANS: zijdeglans.
DROGING: Droog na: ca. 1 uur. Overschilderbaar na: ca. 6 uur. 
LET OP: De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wilt u een andere kleur neem dan contact op met onze klantenservice.


SIGMAPEARL CLEAN SATIN BESTELLEN BIJ VERFWINKEL: 
Sigmapearl Clean Satin bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 


LET OP: Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse I
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor binnen
Rendement 7 m2 per Liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigmapearl Clean Satin RAL 9016 Verkeerswit 10 Liter specificatiesZeer goed reinigbare, hoog duurzame, zijdeglanzende binnenmuurverf met Core-Shell technologie op basis van een oplosmiddelvrije 100% acrylaatdispersie.

Gebruiksdoel
Voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, levensmiddelbehandelende en -verwerkende bedrijven / industrieën, scholen, kinderdagverblijven en horecagelegenheden. Tevens geschikt voor het afwerken van intensief belaste woonruimtes, keukens, gangen en badkamers. Toepasbaar op minerale ondergronden, zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen.

Voornaamste kenmerken
Zeer goed reinigbaar.
Bestand tegen een breed scala aan (professionele) reinigings- en desinfecteermiddelen, inclusief diverse watergedragen alcoholgels (zie rubriek aanvullende gegevens).
Zeer geringe vuilabsorptie.
Niet thermoplastisch.
Combineert een hoge esthetische afwerking met een hoge functionaliteit.
Reinigbaar zonder opglanzen.
Zeer mooie afwerking, zeer goede vloei.
Uitstekende schrobvastheid. Voldoet na een maand droging conform EN 13300 ruimschoots aan Klasse 1.
Oplosmiddelvrij (VOC < 1 g/l).
Gecertificeerd: Dubokeur
Gecertificeerd: isega
Toepasbaar in levensmiddelbehandelende en -verwerkende bedrijven / industrieën (verklaring op aanvraag beschikbaar).

Kleuren en glans
Wit en vrijwel alle kleuren. Zijdeglans

Basisgegevens
Verpakking Plastic emmer van 2,5 liter en 10 liter
Dichtheid : ca. 1,29 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 37,8 vol.%
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en een R.V. van 50%
Droog na: ca. 1 uur
Overschilderbaar na: ca. 6 uur
De gegevens gelden voor wit en voor de aanbevolen laagdikte.

Houdbaarheid
Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Rendement: Afhankelijk van de zuiging en de structuur van de ondergrond 9-11 m²/liter.

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en voldoende droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

Systemen
- Onbehandelde minerale ondergronden: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. De ondergrond met een kalkvrije pleister vlak en glad pleisteren overeenkomstig tabel oppervlaktebeoordelingscriteria “stukadoorwerk binnen”: Groep 0. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmapearl Clean Satin.
- Glasweefsel systeem op onbehandelde minerale ondergrond: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. De ondergrond met een kalkvrije pleister vlak en glad pleisteren overeenkomstig tabel oppervlaktebeoordelingscriteria “stukadoorwerk binnen”: Groep 1 of 2 (afhankelijk van het gekozen glasweefseldessin). Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met Sigmafix Universal. ProGold Glasweefsellijm 2000 aanbrengen. ProGold Glasweefsel of ProGold Glasvlies strak en stotend plakken. Na droging afwerken met twee lagen Sigmapearl Clean Satin.

Instructies voor gebruik
Voor gebruik goed oproeren.
Aanbevolen verfrol: ProGold Verfrol Ultra Finish
Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive
Verdunning: 0-2,5 vol.% leidingwater
Reiniging gereedschap: Reinigen met water en residu op de juiste wijze afvoeren.

Aanvullende gegevens
- HECHTING: Sigmapearl Clean Satin hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voor- gestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigmapearl Clean Satin hecht tevens op ondergronden met een ‘gesloten’ karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamers en keukens), wordt de toepassing van Sigmapearl Clean Satin afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.
- REINIGING: Optimale reinigbaarheid wordt verkregen indien de Sigmapearl Clean Satin volledig is doorgedroogd. Hiervoor geldt een periode van één maand. De meeste verontreinigingen kunnen verwijderd worden met lauw water en een zachte doek. Voor het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen, zoals van wijn, ketchup en koffie, wordt Sigmapearl Cleaner aanbevolen. Geadviseerd wordt deze hardnekkige verontreinigingen zo spoedig mogelijk te verwijderen. Sigmapearl Cleaner is getest op het verwijderen van een groot aantal verontreinigingen, met een succesvol resultaat. Het kan echter mogelijk zijn dat bepaalde zeer hardnekkige verontreinigingen zich moeilijk laten verwijderen en enigszins zichtbaar blijven. Een bekrassing met ballpoint kan niet verwijderd worden. Het gaat hier namelijk om een mechanische puntbelasting, waardoor het verfoppervlak beschadigd wordt.
- Werkwijze Sigmapearl Cleaner: Spuit een ruime hoeveelheid Sigmapearl Cleaner op de verontreiniging en laat het circa 10 seconden inwerken. Verwijder vervolgens de verontreiniging met een zachte doek en was na met leidingwater. Herhaal de behandeling als het gewenste resultaat niet is bereikt.
- Werkwijze Sigmapearl Cleaner op vethoudende vlekken, zoals vetkrijt en lippenstift: Verwijder de verontreiniging door te deppen met een zachte doek en plantaardige olie, zoals zonnebloemolie of olijfolie. Spuit daarna een ruime hoeveelheid Sigmapearl Cleaner op de olieresten en laat het circa 10 seconden inwerken. Verwijder vervolgens de olieresten met een zachte doek en was na met leidingwater. Herhaal de behandeling als het gewenste resultaat niet is bereikt.

Top