• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigmapearl Clean Matt RAL 9002 Grijswit 5 Liter

 

Sigmapearl Clean Matt RAL 9002 Grijswit 5 Liter omschrijving

Sigmapearl Clean Matt muurverf is een uitstekend reinigbare matte verf die bestand is tegen het intrekken van vlekken. Glanst na reinigen niet op en behoudt haar matte uitstraling.
KLEUR: Grijswit.
DROGING: Overschilderbaar na ca. 6 uur.


LET OP: Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). De meeste verontreinigingen kunnen verwijderd worden met lauw water en een zachte doek. Voor het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen, zoals van wijn, ketchup en koffie, wordt Sigmapearl Cleaner aanbevolen. Geadviseerd wordt deze hardnekkige verontreinigingen zo spoedig mogelijk te verwijderen. Sigmapearl Cleaner is getest op het verwijderen van een groot aantal verontreinigingen, met een succesvol resultaat. Het kan echter mogelijk zijn dat bepaalde zeer hardnekkige verontreinigingen zich moeilijk laten verwijderen en enigszins zichtbaar blijven. Een bekrassing met ballpoint kan niet verwijderd worden. Het gaat hier namelijk om een mechanische puntbelasting, waardoor het verfoppervlak beschadigd wordt. Wij raden aan om geen microvezel doek te gebruiken in verband met de schurende werking van dit materiaal.


SIGMAPEARL CLEAN MATT BESTELLEN BIJ VERFWINKEL:
Sigmapearl Clean Matt bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

LET OP: Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse I
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 7 m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigmapearl Clean Matt RAL 9002 Grijswit 5 Liter specificaties


Zeer hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, levensmiddelbehandelende en -verwerkende bedrijven / industrieën, scholen, kinderdagverblijven en horecagelegenheden. Tevens geschikt voor het afwerken van intensief belaste woonruimtes, keukens, gangen en badkamers. Toepasbaar op minerale ondergronden, zoals beton, stucwerk, gipsplaten, metselwerk, structuurpleisters, glasweefsel en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen.

Voornaamste kenmerken
Zeer goed reinigbaar.
Uitstekende schrobvastheid. Voldoet na een maand droging conform EN 13300 ruimschoots aan Klasse 1.
Glanst niet op.
Geringe vuilabsorptie.
Resistent tegen de meest voorkomende desinfecteermiddelen.
Goede vloeiing.
Uitstekende verwerking.
Lange open tijd.
Oplosmiddel- en emissievrij.
Gecertificeerd: Dubokeur.
Gecertificeerd: isega (verklaring beschikbaar).
Geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie conform HACCP voorschrift.
De eigenschappen van Sigmapearl Clean Matt kunnen optimaal benut worden na 1 maand.

Rendement
Afhankelijk van de zuiging en de structuur van de ondergrond 7-8 m²/liter.

Kleuren
Wit en vrijwel alle kleuren.
Glansgraad: mat.

Basisgegevens
Verpakking: Blik van 1 liter. Plastic emmer van 2,5 liter, 5 liter en 10 liter.
Dichtheid : ca. 1,3 kg/dm3 (wit)
Percentage vaste stof : ca. 43 vol.%
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en een R.V. van 50%
Kleefvrij na: ca. 1 uur
Droog na: ca. 2 uur
Overschilderbaar na: ca. 6 uur

Houdbaarheid
Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar. Niet blootstellen aan direct zonlicht.

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en voldoende droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

Systemen
- Onbehandelde minerale ondergronden: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. De ondergrond met een kalkvrije pleister vlak en glad pleisteren overeenkomstig tabel oppervlaktebeoordelingscriteria “stukadoorwerk binnen”: Groep 0. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmapearl Clean Matt.
- Glasweefsel systeem op onbehandelde minerale ondergrond: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. De ondergrond met een kalkvrije pleister vlak en glad pleisteren overeenkomstig tabel oppervlaktebeoordelingscriteria “stukadoorwerk binnen”: Groep 1 of 2 (afhankelijk van het gekozen glasweefseldessin). Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met Sigmafix Universal. ProGold Glasweefsellijm 2000 aanbrengen. ProGold Glasweefsel of ProGold Glasvlies strak en stotend plakken. Na droging afwerken met twee lagen Sigmapearl Clean Matt.

Instructies voor gebruik
Voor gebruik goed oproeren.
Aanbevolen verfrol: ProGold Verfrol Ultra Finish
Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive
Verdunning: 0-5 vol.% leidingwater
Het allerbeste resultaat wordt verkregen met een airless gevoede spuitroller.
Reiniging gereedschap:  Direct na gebruik reinigen met leidingwater en residu op de juiste wijze afvoeren.

HECHTING
Sigmapearl Clean Matt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigmapearl Clean Matt hecht tevens op ondergronden met een ‘gesloten’ karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmapearl Clean Matt afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.

BELASTBAARHEID
Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik, kunnen strepen ontstaan door aanraking. Ook kunnen huidschilfers achterblijven. Deze zullen met name bij donkere kleuren zichtbaar zijn. Strepen en huidschilfers kunnen verwijderd worden met lauw water en een zachte doek.

REINIGING
Optimale reinigbaarheid wordt verkregen indien de Sigmapearl Clean Matt volledig is doorgedroogd. Hiervoor geldt een periode van één maand. De meeste verontreinigingen kunnen verwijderd worden met lauw water en een zachte doek. Voor het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen, zoals van wijn, ketchup en koffie, wordt Sigmapearl Cleaner aanbevolen. Geadviseerd wordt deze hardnekkige verontreinigingen zo spoedig mogelijk te verwijderen. Sigmapearl Cleaner is getest op het verwijderen van een groot aantal verontreinigingen, met een succesvol resultaat. Het kan echter mogelijk zijn dat bepaalde zeer hardnekkige verontreinigingen zich moeilijk laten verwijderen en enigszins zichtbaar blijven. Een bekrassing met ballpoint kan niet verwijderd worden. Het gaat hier namelijk om een mechanische puntbelasting, waardoor het verfoppervlak beschadigd wordt. Werkwijze Sigmapearl Cleaner Spuit een ruime hoeveelheid Sigmapearl Cleaner op de verontreiniging en laat het circa 10 seconden inwerken. Verwijder vervolgens de verontreiniging met een zachte doek en was na met leidingwater. Herhaal de behandeling als het gewenste resultaat niet is bereikt. Werkwijze Sigmapearl Cleaner op vethoudende vlekken, zoals vetkrijt en lippenstift Verwijder de verontreiniging door te deppen met een zachte doek en plantaardige olie, zoals zonnebloemolieof olijfolie. Spuit daarna een ruime hoeveelheid Sigmapearl Cleaner op de olieresten en laat het circa 10 seconden inwerken. Verwijder vervolgens de olieresten met een zachte doek en was na met leidingwater. Herhaal de behandeling als het gewenste resultaat niet is bereikt. Wij raden aan om geen microvezel doek te gebruiken in verband met de schurende werking van dit materiaal.

Top