• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigma Facade Topcoat Matt Wit 10 Liter

 

Sigma Facade Topcoat Matt Wit 10 Liter omschrijving

Sigma Façade Topcoat Matt is een bijzonder veelzijdige en universele buitengevelverf. Het product is gemakkelijk aan te brengen en dekt goed. Het eindresultaat is een duurzame toplaag met een uitstekende hechting. Sigma Façade Topcoat Matt kenmerkt zich door een uitstekende buitenduurzaamheid, een hoge CO2-dampdiffusieweerstand en een lage waterdampdiffusieweerstand. Door de hoge CO2-dampdiffusieweerstand is de muurverf carbonatatieremmend en dus zeer geschikt voor de bescherming van beton.

KLEUR: Wit.  

LET OP: Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik (bijvoorbeeld borstweringen en kolommen), kunnen door aanraking of reinigen glanzende plekken ontstaan. Cementgebonden ondergronden moeten ca. 28 dagen oud zijn.


Extra informatie over Sigma Façade Topcoat Matt
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sigma Façade Topcoat Matt bestellen bij Verfwinkel.nl
Sigma Façade Topcoat Matt bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse I
Glansgraad Mat
Toepassing Voor buiten
Rendement 7 m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigma Facade Topcoat Matt Wit 10 Liter specificaties

Watergedragen, robuuste gevelverf op basis van van Hydro Pliolite®.

Gebruiksdoel
Het afwerken van beton, metselwerk, cellenbeton, pleisterwerk en cementgebonden plaatmaterialen. Het overschilderen van bestaande muurverflagen op basis van kunstharsdispersie.

Voornaamste kenmerken
Uitstekende buitenduurzaamheid
Bij uitstek geschikt voor 4-seizoenen onderhoud
Te verwerken bij 2°C en 90% R.V.
Carbonatatieremmend
Goede waterdampdoorlatendheid
Onverzeepbaar
Zeer regendicht
Geringe vuilaanhechting
Goed kleurbehoud

Kleuren: Wit en vrijwel alle kleuren.
Glans: Mat
Verpakking: Plastic emmer van 10 liter

Basisgegevens
Dichtheid: ca. 1,4 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 49 vol.%
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en 50% R.V.
Kleefvrij na: ca. 1,5 uur
Overschilderbaar na: ca. 6 uur

Houdbaarheid: Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 12 maanden. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Rendement: Afhankelijk van de aard en de structuur van de ondergrond 6-8 m²/liter.
Fysische gegevens: Bepaald bij twee lagen klasse-indeling exacte waarde CO2
Dampdiffusieweerstand: C1 = > 50 m (EN 1062-6) 62 m H2O
Dampdoorlaatbaarheid: V1 = hoog = < 0,14 (EN 1062-2) 0,08 m
Wateropnamecoëfficiënt: W2 = middel = ≤ 0,5 - > 0,1 (EN 1062-3) 0,48 kg/(m² · h ½) 

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en voldoende droog. Vochtpercentage max. 4%. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 2°C en 30°C.
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 90%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

Systemen
- Minerale ondergronden, licht tot matig zuigend. Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een geschikt reparatiemiddel. Een laag Sigma Façade Prim Aqua aanbrengen (kleur afstemmen op de kleur van de afwerklaag). Afwerken met een laag Sigma Façade Topcoat Matt. In verband met de dekking kan een extra afwerklaag noodzakelijk zijn.
- Minerale ondergronden, sterk zuigend: Ook voor een licht tot matig zuigende ondergrond die licht poedert. Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een geschikt reparatiemiddel. Fixeren met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigma Façade Topcoat Matt.
- Minerale ondergronden, sterk zuigende ondergrond die licht poedert: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een geschikt reparatiemiddel. Een laag Sigma Façade Prim Syn aanbrengen. Het geheel afwerken met twee lagen Sigma Façade Topcoat Matt.
- Intacte gevelverf op basis van dispersie of siloxan: Grondig reinigen. Afwerken met één of twee lagen Sigma Façade Topcoat Matt.

Instructies voor gebruik 
- Aanbevolen verfrol op gladde ondergronden: ProGold Verfrol Tex.
- Aanbevolen verfrol op gestructureerde ondergronden: ProGold Verfrol Proflor.
- Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive
- Verdunning: geen, is gebruiksklaar
- Reiniging gereedschap Direct na gebruik met leidingwater. 

Aanvullende gegevens
- Hechting: Sigma Façade Topcoat Matt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige gevelverven op basis van kunstharsdispersie. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund).
- Belastbaarheid:Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik (bijvoorbeeld borstweringen en kolommen), kunnen door aanraking of reinigen glanzende plekken ontstaan. Ook kunnen huidschilfers achterblijven. Deze zullen met name bij donkere kleuren zichtbaar zijn.

Top