• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Keim Soldalan Silicaat Muurverf Groep I - Lichte Kleuren

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Keim Soldalan Silicaat Muurverf Groep I - Lichte Kleuren productinformatie

  • Goede weervastheid
  • Helpt schimmelvorming voorkomen
  • Minerale muurverf
  • Onbrandbaar
  • Oplosmiddelvrij
  • Voor buiten
  • Waterafstotend

Keim Soldalan Silicaat Muurverf Groep I - Lichte Kleuren bestand(en) downloaden

Keim Soldalan Silicaat Muurverf Groep I - Lichte Kleuren omschrijving

Keim Soldalan is een strijkklare silicaat muurverf geschikt voor verwerking op nieuwe en bestaande ondergronden, zowel poreus als niet poreus. Keim Solalan heeft een uitstekende hechting op oude andersoortige verflagen. Bij uitstek geschikt voor het (over) schilderen van baksteen en metselwerk.

Voorbehandeling: Keim Soldolan kan verkwast, gerold en gespoten worden (airless norzel 0,79mm resp. 0,031 inch). Voor de grondlaag is applicatie met de roller of kwast aan te bevelen. Eerste grondlaag: Keim Soldolan afhankelijk van de zuiging van de ondergrond tot max. 10% verdunnen met Keim Soldolan Verdunning (20kg verf plus maximaal 2ltr. verdunning). Standaard 5% verdunning toepassen. Tweede en eindlaag onverdund aanbrengen. Bij zeer sterke belasting wordt een 3-laags systeem aanbevolen.

Gemiddeld verbruikOp een gladde ondergrond bij 2 lagen bedraagt het verbruik circa 0,45 KG per m2 en ca. 0,01 Liter Soldolan Verdunning. Afhankelijk van de ondergrond en de verwerking kunnen deze afwijken. Keim Soldolan is circa 12 maanden houdbaar mits goed gesloten, koel en vorstvrij opgeslagen.

LET OP:
Het aankleuren gaat uitsluitend met KEIM kleurconcentraten welke gebeurt op de Keim fabriek. Houd dus rekening met een levertijd. Kleuren van de kleurenkaart zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijke kleur! Keim Soldalan is niet geschikt voor hout, plasto-elastische lagen, zwaar verzepende oude lagen (sommige olieverven), niet vernettende ondergronden (lak en vernis), zouthoudende ondergronden of gasbeton. Niet te behandelen oppervlakten zoals glas, natuursteen, keramiek, hout etc., door juiste voorzorgsmaatregelen beschermen. Spetters op omliggende oppervlakte en vloer direct verwijderen met veel water. Bij zeer sterke belasting wordt een 3-laags systeem aanbevolen. Tussen de eerste en de tweede laag een minimale droogtijd van 12 uur handhaven. Sterk zuigende stuclagen voorbehandelen met KEIM Soldalan Verdunning. Sterk zuigend metselwerk voorbehandelen met KEIM Silanprimer. Ontbrekende delen en beschadigingen met een geschikt reparatiemiddel repareren. Soldalan kleuren NOOIT met andere verfproducten vermengen.

Extra informatie over Keim Soldalan
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Keim Soldalan bestellen bij Verfwinkel.nl
Keim Soldalan bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Mineraal
Ondergrond Steenachtige Ondergronden
Glansgraad Mat
Toepassing Voor buiten
Rendement ca. 0,45 kg KEIM Soldalan per m²
Merk Keim
Levertijd 4-8 Werkdagen

Keim Soldalan Silicaat Muurverf Groep I - Lichte Kleuren specificaties

KEIM Soldalan is een hoogwaardige waterwerende, strijkklare silicaat muurverf op basis van de bindmiddelcombinatie kiezelsol en waterglas, en daarmee het eerste product op SolSilicaat basis. Sol-Silicaat is de jongste generatie KEIM silicaatverf die met name ook een uitstekende hechting heeft op oude andersoortige verflagen en niet zuigende ondergronden. KEIM Soldalan voldoet aan VOB/C DIN 18 363 2.4.1 (Silicaatverf) en bevat absoluut lichtechte anorganische pigmenten en minerale vulstoffen.

Toepassingsgebied
KEIM Soldalan is geschikt voor verwerking op nieuwe en bestaande ondergronden, (zowel poreus als niet poreus), voor het overschilderen van draagkrachtige bestaande verflagen op dispersie of siliconenharsbasis. KEIM Soldalan is bij uitstek geschikt voor het (over) schilderen van baksteen metselwerk waarvan de door KEIM goedgekeurde steen voldoet aan de BRL 1007 en de mortel aan de ENCI normering. KEIM Soldalan is niet geschikt voor hout, plasto-elastische lagen, zwaar verzepende oude lagen (sommige olieverven), niet vernettende ondergronden (lak en vernis), zouthoudende ondergronden of gasbeton. Na het toepassen van een 1e en 2e laag KEIM Soldalan, kan er eventueel aanvullend een KEIM Design- Lasur systeem worden toegepast.

Producteigenschappen
- bindmiddel basis: combinatie van kiezelsol en waterglas (sol-silikaat)
- universeel toepasbaar
- verhoogd weersbestendig
- UV-stabiel, anti-statisch en zuurbestendig
- alkalisch
- onbrandbaar (DIN 4102-A2)
- lichtechte anorganische pigmenten
- hoge dampdiffusie, geen filmvorming, microporeus
- sterk waterafstotend
- vrij van oplosmiddelen en weekmakers
- beschermt tegen schimmel- en algaangroei

Technische kenmerken
Soortelijk Gewicht: ca. 1,65 g/cm³
Organisch aandeel: < 5%
pH-waarde: ca. 11
Lichtbestendigheid van de kleurpigmenten B1 ( Fb code volgens BFS merkblad- nr. 26)
Technische kenmerken volgens DIN EN 1062-1 (Specificaties zie goedkeuring FPL)
waterdampdiffusieweerstand V ≥ 2000 g/(m²-d)
diffusie-equivalent dikte luchtlaag sd ≤ 0,01 m (droge laagdikteca. 236 μm) Klasse 1 volgens DIN EN ISO 7783-2
wateropname - coëfficiënt (24h) w < 0,1 kg/(m².h0,5) (droge laagdikte ca. 338 μm) Klasse lll (< 0,1) volgens DIN EN 1062-3
glansgraad bij 85º 1,5 (droge laagdikte ca. 100 μm) mat (< 10) volgens ISO 2813

Kleuren
Wit en kleuren volgens de KEIM waaier Exclusiv.
Aankleuren uitsluitend met KEIM Soldalan kleurconcentraten.
Monochroom mengkleuren zijn beschikbaar conform de KEIM waaier Exclusiv in de kleuren Keim 9001 S – Keim 9012 S.

NB : Soldalan kleuren NOOIT met andere verfproducten vermengen.

Verwerkingsinstructies
- De ondergrond moet draagkrachtig, droog,niet verkrijtend, schoon, stof- en vetvrij zijn.
- Losse delen, vuil, vet, mos en algen mechanisch of met hoge druk water verwijderen.
- Ontbrekende delen met een geschikt reparatiemiddel repareren.
- Sinterlagen verwijderen.
- Sterk zuigende stuclagen voorbehandelen met KEIM Soldalan Verdunning.
- Sterk zuigend metselwerk voorbehandelen met KEIM Silanprimer.
- Bij ondergronden met structuurverschillen of haarscheuren de eerste laag aanbrengen met KEIM Soldalan-Grof in plaats van KEIM Soldalan.
- Bij grote scheuren of grote structuurverschillen kan in plaats van KEIM Soldalan-Grof een grondlaag KEIM Contact-Plus Grof aangebracht worden.

Verwerking
KEIM Soldalan kan verkwast, gerold of gespoten worden (airless nozzel 0,79 mm resp. 0,031inch). Voor de grondlaag is applicatie met de roller of kwast aan te bevelen. Grondlaag: KEIM Soldalan afhankelijk van de zuiging van de ondergrond tot max. 10% verdunnen met KEIM Soldalan verdunning (20 kg verf plus max. 2 Ltr verdunning). (standaard: 5% verdunning toepassen) Eindlaag: KEIM Soldalan, onverdund. Bij zeer sterke belasting wordt een 3-laags systeem aanbevolen.

Verwerkingsvoorschriften
Omgeving- en ondergrondtemperatuur > +5ºC.
Niet bij directe zonbelasting of op sterk opgewarmde ondergronden verwerken.
Natte verflagen beschermen tegen direct zonlicht, harde wind en regenval.

Droogtijd
Tussen de eerste en de tweede laag een minimale droogtijd van 12 uur handhaven.

Verbruik
Op een gladde ondergrond bij twee lagen bedraagt het verbruik ca. 0,45 kg KEIM Soldalan per m² en ca. 0,01 liter Soldalan verdunning.
De aangegeven verbruiken zijn richtwaarden. Afhankelijk van de aard van de ondergrond en de verwerking kunnen deze afwijken. Exacte verbruiken kunnen uitsluitend per project d.m.v. proefvlakken bepaald worden.

Reiniging van gereedschap
Direct na gebruik met water reinigen.
Tijdens pauze gereedschap in de verf of in water zetten.

Verpakking
5 en 20 kg verpakking

Opslag
In gesloten verpakking, koel maar vorstvrij ca. 12 maanden houdbaar.
Tegen hitte en directe zonbelasting beschermen.

Gevarencodering
Niet van toepassing

Transport codering
Niet van toepassing.

Afval
EG- Afvalstoffenbesluit Nr. 08 01 12.
Uitsluitend lege ingedroogde verpakking ter recycling aanbieden.

Veiligheidsvoorschriften
- Niet te behandelen oppervlakken (zoals glas, natuursteen, keramiek, hout etc.) door juiste voorzorgsmaatregelen beschermen.
- Spetters op omliggende oppervlakken en vloer direct met veel water oplossen en verwijderen.
- Ogen tegen spetters beschermen.
- Verf buiten het bereik van kinderen bewaren.
- In geval van twijfel over de ondergrond en/of de verwerking, raadpleeg onze adviseur.
- De door ons gegeven adviezen en werkmethoden worden gegeven in functie van de laatste ontwikkelingen van onze producten.

Wij garanderen de kwaliteit van onze producten, maar kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden in verband met de verwerking ervan. Wij leveren uitsluitend volgens de algemene verkoopvoorwaarden. www.keim.nl


Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top